ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

13 Лютого, 2023 р., 13:26
09 лютого 2023 року Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області за участю відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області, за участю представників територіальних громад Білоцерківського району, аграріїв, представників суб’єктів господарювання в галузі бджільництва, громадські організації бджолярів та зацікавлених громадян, провели онлайн - нараду на ZOOM платформі на тему: «Профілактика отруєння бджіл пестицидами та порядок реєстрації пасік».
13 Лютого, 2023 р., 13:25
Для отримання якісного з високою сортовою чистотою насіння при вирощуванні перехреснозапильних сільськогосподарських культур (жито, тритикале, гречка, кукурудза, сорго зернове, соняшник, ріпак, гірчиця, редька олійна, суріпиця, тощо) необхідно дотримуватись норм граничної просторової ізоляції від інших видів, сортів та гібридів цих сільськогосподарських культур.
30 Січня, 2023 р., 16:10
Життя та здоров’я людини тісно пов’язані з навколишнім середовищем, де одним із найважливіших компонентів є вода. Чиста вода - це запорука нашого здоров’я і здоров’я наших дітей. Проте значна кількість водоносних горизонтів забруднена різними шкідливими для організму людини сполуками. Невідповідність питної води санітарно-мікробіологічним вимогам є основною причиною підвищення захворюваності серед населення на такі інфекційні захворювання, як вірусний гепатит А, черевний тиф, дизентерія, холера, ротавірусні інфекції, лептоспіроз тощо, а також хвороби, пов’язані з хімічним забрудненням води, серед них і водно-нітратна метгемоглобінемія.
27 Січня, 2023 р., 16:02
  У січні в Україні зафіксували перший випадок зараження новим підвидом штаму Omicron XBB.1.5, неофіційна назва "Кракен". Інфікувалася людина із Сумської області.
25 Січня, 2023 р., 15:35
Захисту насіння необхідно приділяти особливу увагу. Сьогодні хімічні речовини є кращими засобами захисту. Вони здатні зменшити втрати врожаю більш ніж в половину. Адже саме вони роблять молоді паростки сильними і витривалими, стійкими до несприятливих факторів. Протруйники насіння  - це хімічні засоби які захищають рослини,надають бактерицидну дію. Вони покликані знищувати бактерії і гриби, які живуть в грунті.Насіння стають більш стійкими до гнилі, інфекцій, мікроорганізмам. В результаті обробки проростання насіння значно вище, а самі молоді пагони більш міцні і витривалі. Крім того протруйники насіннєвого матеріалу дуже прості у використанні, працювати з ними одне задоволення.
25 Січня, 2023 р., 15:32
Щитівки, гусениці та інші небезпеки
24 Січня, 2023 р., 14:54
З настанням весни в саду починаються стрімкі зміни: прокидаються не тільки рослини, але й шкідливі комахи і збудники різних захворювань. Щоб запобігти їхній появі та активності, зберегти дерева здоровими і зібрати щедрий врожай, необхідно своєчасно та правильно провести догляд за садом і весняну обробку рослин.
16 Січня, 2023 р., 20:02
За результатами фітосанітарного моніторингу, наразі деякі посіви озимих культур, багаторічні трави і насадження потерпають від мишоподібних гризунів, здатних завдавати збитки праці аграріїв. Зокрема, економічний поріг шкідливості (ЕПШ) шкідника складає на озимих зернових культурах та ріпаку 3 колонії на гектар, в посівах багаторічних трав та неугіддях до 5 колоній на гектар.
09 Січня, 2023 р., 13:24
Незважаючи на холодну пору року зафіксовано випадок підозри на ботулізм.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь