ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

17 Серпня, 2021 р., 19:22
“Якісне насіння – надійний фундамент майбутнього урожаю” - говорить народна мудрість. Використання високоякісного посівного матеріалу та високопродуктивних сортових ресурсів належить до основних факторів інтенсифікації виробництва культур, тому значна увага сьогодні повинна приділятись галузі насінництва.
05 Липня, 2021 р., 15:26
Участь України в міжнародному ринку насіння ставить нові вимоги до підвищення конкурентоздатності насінницької галузі. Як відомо, 10 червня 2021 року Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) розширила участь України у Схемах ОЕСР сортової сертифікації або контролю насіння, призначеного для міжнародної торгівлі, долучивши її до Схеми для насіння трав та бобових. Додатково виділено значення Схеми для сертифікації насіння сої, як головної зернової бобової культури.
16 Червня, 2021 р., 12:06
Розпочалося крайове заселення посівів озимої пшениці хлібними  жуками (жук кузька). Масовий вихід з ґрунту хлібних жуків (кузька, красун, хрестоносець) та живлення на колосках проходитиме в період цвітіння -  формування зерна колосових культур.  Жуки  виїдають зерна злаків у період молочної стиглості, а тверді зерна вибивають на ґрунт. Особливо сильно пошкоджують пшеницю, жито, ячмінь.
02 Червня, 2021 р., 11:42
Відповідно до статті 17 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» використання для сівби/посадки насіння та/або садивного матеріалу, що не має відповідного сертифіката, забороняється.
25 Травня, 2021 р., 13:25
Питання оптимальної технології вирощування насіння озимих культур є актуальним особливо з наближенням осінньої посівної кампанії.
26 Квітня, 2021 р., 15:43
Сидерати (зелені добрива) - рослини, що швидко набирають зелену масу, їх скошують і закладають у ґрунт або залишають на його поверхні для захисту верхнього шару, а коріння сидератів, розташоване в землі, перегниваючи, служить збагаченню ґрунту і підґрунтя. Ці рослини своєю потужною надземною частиною пригнічують ріст бур'яну і захищають верхній шар ґрунту від сонячних променів. Потужне коріння сидератів не дозволяє бур'янами добувати собі харчування, крім того, вони добре розпушують землю, а після відмирання покращують водопроникність, водоутримуючу здатність та аерацію ґрунту.
30 Березня, 2021 р., 12:25
Універсальний термін висіву насіння на розсаду назвати практично неможливо – його визначають дуже багато факторів. Але його можна розрахувати, причому з великою точністю.
02 Березня, 2021 р., 12:44
Зазвичай пасічники не звертають увагу на процеси посівних робіт, бо такої необхідності ще не існувало декілька років тому.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь