ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

04 Вересня, 2023 р., 13:29
Уряд затвердив постанову від 25 серпня 2023 р. № 917 новий Порядок видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням.
21 Серпня, 2023 р., 16:21
Залежно від своїх генетичних і біологічних особливостей зерно різних сільськогосподарських культур може зберігатись протягом різного терміну. На термін збереження зерна впливають також фізичні та хімічні процеси, які відбуваються в зерновій масі. Тож якщо плануєте зберігати зерно якнайдовше, то потрібно забезпечити стабільні умови його зберігання.
09 Серпня, 2023 р., 10:12
Сушіння – складний технологічний процес, який застосовують для видалення надлишкової вологи у зерні з метою доведення його до сухого стану, який забезпечує подальшу надійну збереженість продукції. При сушінні необхідно додержуватися рекомендованих режимів сушіння зерна залежно від його вологості та цільового призначення.
07 Серпня, 2023 р., 15:46
Грибний сезон ще не на часі, проте на початку серпня 2023 року зареєстровано один випадок отруєння грибами. Постраждала  збирала дикорослі гриби "зонтики"  у Томилівському лісі, після вживання страви зі смаженими грибами  із симптомами гострого отруєння звернулися за медичною допомогою до КНП БМР "Білоцерківська міська лікарня № 1", та була ушпиталена з діагнозом "Гостре отруєння дикорослими грибами», стан середньої важкості.         
10 Липня, 2023 р., 13:38
Половина календарного року позаду. Зовсім скоро суб’єкти насінництва візьмуться до збирання зерна нового врожаю. Вимоги до якості збирання насінницьких посівів більш високі, ніж до збирання посівів продовольчого і кормового призначення, оскільки важливо не тільки зібрати високий урожай, а й отримати насіння з високими посівними якостями. Коли йдеться про посівні якості насіння, мають на увазі: чистоту, вологість, енергію проростання, схожість та масу 1000 насінин.
26 Червня, 2023 р., 14:22
До зберігання олійних культур пред'являються особливі вимоги, що пов'язано з великим вмістом жиру, який не здатний зв'язувати і зберігати вологу. Самозігрівання в партіях олійних культур відбувається значно швидше, що пов'язано з великим виділенням тепла під час окислювальних процесів. Крім того, на збереження насіння олійних культур значно впливає ступінь його очищення, зокрема надмірна кількість у зерновій масі пошкоджених і повністю або частково обрушених насінин.
05 Червня, 2023 р., 13:57
Польове оцінювання ділянок гібридизації кукурудзи - комплекс заходів з офіційної перевірки сортових посівів кукурудзи щодо її сортової ідентичності, рівня сортової чистоти (типовості) за морфологічними ознаками рослин і генеративних органів, ступеня стерильності волотей у стерильних аналогів, запилення іншими формами, засмічення іншими видами культурних рослин, ураження хворобами і ушкодження шкідниками.
22 Травня, 2023 р., 14:33
Польове оцінювання насінницьких посівів є основним та невід’ємним заходом сортового контролю в насінництві. Сортовий контроль – це система організаційно-господарських і агротехнічних заходів, спрямованих на збереження потрібних морфологічних, біологічних, а також господарсько-цінних ознак і властивостей сортів сільськогосподарських культур.
12 Травня, 2023 р., 08:15
Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин, щоб підвищити глобальну обізнаність населення про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод на планеті, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та прискорити економічний розвиток.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь