СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА СІМ'Ї

24 Листопада, 2023 р., 18:00
Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
03 Листопада, 2023 р., 14:30
Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти. Як зрозуміти, що стан душевного здоров’я вийшов із рівноваги та настав час звернутися до психотерапевта — розказуємо далі.
27 Жовтня, 2023 р., 13:31
Головним спеціалістом служби у справах дітей та сім´ї  Рокитнянської селищної ради Іриною Радченко спільно з начальником Білоцерківського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області Юрієм Семченком з метою профілактики суїцидальної поведінки та булінгу відвідано ДБСТ родини Петренко-Хохич в с. Синява. Відбулася пізнавальна бесіда з дітьми про цінність життя та адиктивну поведінку. Обговорили, що відбувається у житті дітей, чим вони живуть, які проблеми турбують, що може стати причиною необдуманих вчинків.
24 Жовтня, 2023 р., 14:59
Для України проблема суїцидів — більш ніж актуальна. Статистичні дані дають нам жахливі числа про прояви суїцидальної поведінки саме серед дітей, підлітків і молоді. В Україні майже 85% підлітків хоч раз у житті думали про самогубство. Хоча насправді ніхто з цих дітей не хоче вмирати, просто для дитини думки про самогубство – часто єдиний спосіб звернути на себе увагу батьків, крик про допомогу. У 80% випадків причиною суїциду серед дітей та підлітків виступають стосунки з близькими, проблеми, що пов’язані з стосунками з батьками. Інші причини суїцидальної поведінки: конфлікти з однолітками, проблеми з особами протилежної статі, зокрема нерозділене кохання, труднощі, пов’язані зі школою та навчанням, страх перед кримінальною відповідальністю, виховання в неповних сім’ях, випадки сексуального насилля, смерть товаришів та родичів. Також однією з причин суїциду дітей та підлітків виступає інтернет. Жахливим є те, що в Україні присутні так звані “групи смерті”, адміністратори яких доводять дітей та підлітків до самогубства. У ті хвилини, коли батьки нічого не підозрюють, їх дитина може обирати у соцмережах квести в так званих «групах смерті».
04 Жовтня, 2023 р., 13:17
Війна позначається на дітях інакше, ніж на дорослих. Перебування в укриттях, вимушений переїзд, втрата звичного середовища, друзів, іграшок – ці та інші фактори можуть викликати тривогу і стрес у дітей. Щоб допомогти їх позбутися, у Центрі громадського здоров’я МОЗ України поділилися низкою вправ на розслаблення для дітей.
04 Вересня, 2023 р., 11:40
Епілепсія – одне із найпоширеніших хронічних неврологічних захворювань. Вона не є «заразною», а для того, щоб допомогти людині, в якої стався напад, достатньо дотримуватися простого алгоритму дій:
01 Серпня, 2023 р., 10:06
Війна сприяє торгівцям людьми. Про це багато говорять експерти. Урядові структури та неурядові організації проводять інформаційні кампанії, спрямовані на запобігання потрапляння людей у біду.
31 Липня, 2023 р., 13:09
Зважаючи на особливу вразливість дітей до потрапляння в сексуальну експлуатацію онлайн, 2021 року український парламент ухвалив зміни до Кримінального кодексу. Його було доповнено статтею 156-1, а домагання дитини для сексуальних цілей визнано кримінальним правопорушенням.
25 Липня, 2023 р., 13:15
З початку воєнних дій близько 7,7 мільйона українців були змушені покинути домівки й переїхати в інші регіони України. Якщо це про вас і ви в пошуках нової роботи, дізнайтеся, як не стати жертвою примусової праці.
04 Липня, 2023 р., 09:02
Безбар’єрність – не тільки про людей з інвалідністю, безбар’єрність – це про кожного з нас. Можливість вільно та безпечно пересуватися містом – звичайно ж, це відсутність бар’єрів. Але дивимося ширше – вільний доступ до інтернету, можливість навчатися незалежно від віку чи стану здоров’я, рівне право до працевлаштування у чоловіка і жінки чи людей старше 45 років, заняття танцями чи спортом у будь-якому віці – це все про безбар’єрність також.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь