ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ
16 Травня, 2025 р., 14:19
Вірусний гепатит А – інфекційне захворювання печінки. На вірусний гепатит А може захворіти кожна людина. Вірус виділяється з фекаліями хворих на гепатит А та передається від людини до людини після контакту з хворим через забрудненні предмети побуту та брудні руки, через недотримання правил особистої гігієни, через воду та харчові продукти. Гепатит А ще називають хворобою брудних рук.
28 Квітня, 2025 р., 13:17
Купуючи насіння для засіву запланованих площ під зернові культури аграрії мають бути впевненими, що придбане ними насіння є оригінальним та відповідає стандартам якості.
21 Квітня, 2025 р., 13:28
Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин, щоб підвищити глобальну обізнаність населення про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод на планеті, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та прискорити економічний розвиток
15 Квітня, 2025 р., 14:49
Ящур – це висококонтагіозне вірусне захворювання з гострим перебігом, яке здебільшого вражає велику рогату худобу, свиней та інших парнокопитних, проте також сприйнятливі і дикі тварини (олені, козулі, лосі та дикі кабани).
08 Квітня, 2025 р., 13:50
За інформацією Мінагрополітики 24 березня 2025 року розпочато прийом заяв для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.
31 Березня, 2025 р., 13:04
Весна – це період активної посівної кампанії, і важливо не допустити потрапляння на ділянку зараженого посадкового матеріалу. Неякісне насіння та саджанці можуть стати джерелом хвороб, шкідників і карантинних організмів.
24 Березня, 2025 р., 13:31
Ягоди вирощують як особисті фермерські господарства, так і великі агропідприємства. Лідерами є – суниця садова, лохина, малина, смородина. Також на столах українців почала з’являтись жимолость, ягоди якої достигають раніше за полуницю.
11 Березня, 2025 р., 10:02
Свіжість зерна - суттєвий показник його стану. Показники свіжості зерна характеризуються кольором, запахом і смаком. Свіже, здорове зерно не має жодного не властивого йому запаху, а тільки притаманний специфічний запах: пшеничний, житній, кукурудзяний тощо, а також властивий здоровому зерну колір, блиск, смак, який характерний для кожної зернової культури. Зміна запаху та кольору зерна при зберіганні пов’язана з розвитком небажаних процесів у зерновій масі.