ЗВІТ ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ РОКИТНЯНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗА I ПІВРІЧЧЯ 2024 РОКУ

Дата: 08.10.2024 09:34
Кількість переглядів: 138

Фото без опису1.Безпека життєдіяльності та цивільний захист.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, мобілізаційно- оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та охорони праці Рокитнянської селищної ради за 1-ше півріччя розробив та затвердив наступні нормативні документи:

вносилися зміни до:

  • Цільової Програми захисту населення і територій Рокитнянської селищної  ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на 2021-2025 роки;
  • Програми Рокитнянської селищної ради по підтримці заходів територіальної оборони на території Рокитнянської селищної територіальної громади на 2022 рік, затвердженої рішенням Рокитнянської селищної ради від 18.02.2022 № 1641-21(І)-VIII;

Затверджено:

  • Рішення виконавчого комітету «Про створення та організацію роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при Рокитнянській селищній раді;
  • План дій органів місцевого самоврядування під час збройної агресії Російської Федерації проти України;
  • План основних заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  Рокитнянської селищної ради  на 2024 рік;
  • План профілактичної та інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування людей на них, на території Рокитнянської селищної ради на 2024 рік;
  • План першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру на території Рокитнянської селищної ради на 2024 рік;
  • Внесено зміни до Плану евакуації населення Рокитнянської селищної ради;
  • Про формування матеріального резерву для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Рокитнянської селищної  ради;
  • План заходів щодо забезпечення охорони урожаю культур та грубих кормів від пожеж на території громади у 2024 році.

Підготовлено та проведено 6 чергових та позачергових засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Проведено роботу по огляду захисних споруд, проведення косметичного ремонту, оновленню облікових карток та паспортів захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) Рокитнянської селищної ради усіх форм власності.

Для ДФРТГ придбано тепловізорний приціл на суму 97,7 тис. грн.

Протягом першого півріччя 2024 року до відділення поліції №1 Білоцерківського РУП надійшло та зареєстровано в журналі Єдиного обліку  2506  повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, з них 230 зареєстровано до ЄРДР.       

Розглянуто згідно із Законом України «Про звернення громадян» 1945 повідомлення. Відносно правопорушників складено 518 адміністративних протоколів та постанов.

Протягом 6-ти місяців 2024 року у ВП №1  Білоцерківського РУП зареєстрованих особливо тяжких злочинів з категорії майнових  не було.

Працівниками сектору кримінальної поліції відділення поліції № 1 розкрито 42 злочини.

За період проведення заходів “Акциз” було складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення з виявлення правопорушень у сфері обігу фальсифікованих тютюнових та алкогольних виробів.

Протягом 6-ти місяців ювенальними поліцейськими виявлено 3 факти продажу алкогольних напоїв неповнолітнім, задокументовано 28 фактів невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов´язків щодо виховання дітей. Відносно неповнолітніх складено 3 адміністративні протоколи. Спільно з представниками ССДС ТА ЦСС було перевірено 18 сімей які опинились в складних життєвих обставинах. Проведено 45 профілактичних заходів по закладах загальної середньої освіти, що охоплює близько 1100 неповнолітніх осіб.  

 2.   Відновлення інфраструктури та житлове будівництво

Житлове будівництво на території Рокитнянської селищної ради протягом останніх років здійснюється індивідуальними забудовниками. Введення в експлуатацію об’єктів будівництва здійснюється інспекцією архітектурно-будівельного контролю Київської області.

3.   Розвиток дорожнього господарства

За І півріччя 2024 року на зимове утримання та автомобільних доріг використано коштів у сумі 241 551,00 грн. які були використані на оплату послуг за утримання доріг в зимовий період по населених пунктах: с. Запруддя – 21 021,00 грн., с. Ольшаниця – 11 792,00 грн., с. Ромашки – 11 398,00 грн., с. Бакумівка – 8 211,00 грн., с. Острів – 28 497,00 грн., с. Бирюки – 53 067,00 грн., с. Бушеве – 7 945,00 грн.  Для приготування посипкового матеріалу придбано сіль – 99 620,00 грн. 

Для організації безпеки дорожнього руху по Рокитнянській селищній територіальній громаді протягом І півріччя 2024 року забезпечено розроблення кошторисної документації на суму 16,674 тис.грн.:

  • «Поточний ремонт вулиці Вокзальна в селищі Рокитне Білоцерківського району Київської області»;
  • «Поточний ремонт вулиці Травнева в селищі Рокитне Білоцерківського району Київської області»;
  • «Поточний ремонт вулиці Телешівска в селищі Рокитне Білоцерківського району Київської області».

Виконано поточний ремонт вулиць селища Рокитне: Травнева – 919,863 тис. грн., вул. Вокзальна – 674,103 тис. грн., струйним методом: вул. Червона Січ – 29,003 тис.грн., Братів Липовенків – 12,656 тис.грн., вул. Ігоря Зінича, Князя Володимира, Смоляна, Шкільна, Гайова, Енергетиків, Лісна, Березнева, Гетьманська, Польова – 82,239 тис.грн., вул. Тополева – 25,825 тис.грн., вул. Ентузіастів – 39,047 тис.грн., вул. Заводська – 73,379 тис.грн., вул. Незалежності, Медоварна, Садова, пров. Новий – 99,54 тис.грн., вул. Волі, пров. Базарний, пров. Шевченка, вул. Кар’єрна, вул. Кам’янська, вул. Освіти, пров. Мирний, вул. Прорізна, пров. Вільшаний, вул. Січнева, вул. Ярослава Мудрого, вул. Набережна, пров. Вишневий, вул. Лагерна, Патріотична – 130,386 тис.грн., ремонт білощебеневого покриття: с. Бушеве вул. Заросянська – 59,633 тис.грн.; с. Синява: вул. Кам’янська – 29,154 тис.грн., вул. Жовтнева – 47,449 тис.грн., вул. Лугова – 118,027 тис.грн.; с. Насташка пров. Ставовий – 44,56 тис.грн.

                                         4.  Якісна освіта для всіх          

На даний час на Рокитнянщини функціонує 15 окремо функціонуючих закладів дошкільної освіти та 6 дошкільних груп у складі закладів загальної середньої освіти. Наразі три заклади ЗДО перебувають на простої, а саме ЗДО «Барвінок», ЗДО «Зірочка», ЗДО «Росинка» у зв’язку з відсутністю дітей.

У Острівському ЗДО «Білосніжка», Рокитнянському ЗДО «Чебурашка», Синявському ЗДО «Білочка» функціонує три інклюзивні групи та введені в штатні розписи закладів дошкільної освіти 3 ставки асистента вихователя. Інклюзивним вихованням охоплено 10 дітей з особливими освітніми потребами.

Наразі функціонує 17 закладів загальної середньої освіти. Із них: 1 початкова школа, 5 гімназій та 11 ліцеїв. 14 закладів надають освітні послуги в очному форматі, 3 в змішаному.

Реалізація проекту «Обдарована дитина» Програми розвитку системи освіти Рокитнянської селищної територіальної громади підтверджується участю учнів закладів освіти у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін, науково-дослідницькій роботі учнів-членів МАН України та конкурсах з української мови та літератури імені П. Яцика та ім. Шевченка.

Переможцями визнано 3 учні, котрі брали участь у ІІІ (обласного) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів.

У закладах освіти громади впроваджуються різні форми здобуття освіти, передбачені законодавством, у тому числі індивідуальна (сімейна, екстернат) та інклюзивна.

Індивідуальну форму навчання (педагогічний патронаж) організовано для 36 учнів, з них:

кількість учнів, які навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти - 19 дітей з особливими освітніми потребами.

 В приміщенні Синявського опорного закладу освіти подовжує функціонувати комунальний заклад Рокитнянської районної ради «Рокитнянський районний інклюзивно-ресурсний центр».

Охоплення дітей позашкільною освітою забезпечується через організацію гурткової роботи. Дитячо-юнацьку спортивну школу відвідує 188 вихованців груп початкової підготовки і 191 вихованців груп базової підготовки. Всього функціонує 35 груп,  навчально-тренувальні заняття відвідує 379 вихованців.

У ЦДЮТ функціонує 31 гурток які відвідує 1298 вихованців, з них 396 учнів з сільської місцевості. 14 гуртків працюють на базі закладів загальної середньої освіти.

 Для реалізації організації підвезення учнів у громаді є 7 шкільних автобусів.

Проводиться робота по підготовці до опалювального періоду 2024-2025 року

Проте, до вирішення залишається ряд  основних проблем галузі, а саме:

1.  обладнати заклади освіти системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням.

2. Будівництво ПРУ для Ольшаницького ліцею, Рокитнянського ліцею № 1, Рокитнянського ліцею № 3 у яких вони відсутні.

3.  Створюється опорна кухня (комплексне відновлення та модернізація їдалень (харчоблоків). Виготовлена проектно-кошторисна документація та знаходиться на експертизі «Реконструкція харчоблоку Рокитнянського ліцею № 2 Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області»

3. Реконструкція котелень у закладах освіти (Телешівський ліцей, Ромашківський ліцей, ЗДО «Білочка», ЗДО «Малятко»).

                        5. Розвиток медичної галузі  

Мережа закладів сімейної медицини в Рокитнянській  територіальній громаді  представлена 7 амбулаторіями ЗПСМ (з них  6 сільських, 1 міська) та 14 ФАПами при центрі первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД), які надають первинну медичну допомогу міському та сільському населенню громади.

 Станом на 01.07.2024 р. всього працівників – 94;

 Станом на 01 липня 2024 року  з лікарями центру ПМСД заключено 27251 декларацій .

Від початку 2024 року працівниками «Чергового кабінету» здійснено та обслужено  1600 викликів (дорослі – 1517, діти – 83). Місто – 870 викликів, село – 730 викликів. Проведено ЕКГ обстежень – 168, обстежень на цукор – 108, тестувань на COVID-19 – 17. Здійснено 28 виїздів до паліативних хворих  та  29 виїздів на констатацію смерті.

Кількість відвідувань лікарів включно з профілактичними за 6 міс 2024 року : усього – 40101, у тому числі дітьми віком 0-17 років включно – 11110. Кількість відвідувань лікарями пацієнтів удома всього – 2076, у тому числі дітей віком 0-17 років включно – 622.

За кошти місцевого бюджету було профінансовано наступне: на оплату стимулюючих виплат з нарахуваннями витрачено коштів 195154,58.грн. Середня кількість медичних працівників , які отримали ці виплати становить 14 працівників та складає 3484,90грн в місяць. Для потреб чергового кабінету придбано:  запчастини на автомобілі та пальне  - 68188,0грн.  Для забезпечення потреб онкохворих пацієнтів наркотичними засобами використано коштів в сумі 794,0 грн.На оплату   енергоносіїв  направлено  891215,09грн.  На суму 297,0 тис. грн. було придбано автоматичний  гематологічний аналізатор для АЗПСМ с.Телешівка.

 За 6 міс 2024 року проведено поточний ремонт в каб №23: виконано заміну сантехніки та підлоги, шпаклювання та фарбування стін та стелі, заміна дверей.  На першому поверсі АЗПСМ смт. Рокитне проведено заміну водопровідної та каналізаційної системи, водопроводу. Триває ремонт санвузла на 2 поверсі  АЗПСМ смт. Рокитне.

В с. Ольшаниця проведено ремонт насосної станції , заміна комплектуючих до станції та проведено запуск подачі води до амбулаторії. В с. Синява проведено ремонт двох кабінетів. У ФАПі с. Шарки проведено поточний ремонт приміщення  (фарбування стін та дерев’яних конструкцій), амбулаторії с.Бакумівка проведено поточний ремонт приміщення та шпаклівку віконних відкосів. У с. Телешівка проведено поточний ремонт приміщення та шпаклівку віконних відкосів, проведено поточний ремонт приміщення  (фарбування стін та дерев’яних конструкцій), пофарбувано місця для парковки автотранспорту  для маломобільних груп населення, пофарбовано  цокольну частину будівлі фундаменту амбулаторії.На даний час триває поточний ремонт в амбулаторії ЗПСМ с. Насташка ( ремонт коридору).

 Проблемне питання

Пропозиції щодо вирішення питання

Нагальна потреба у закупівлі меблів для усіх лікувальних закладів

Враховуючи військовий стан , по можливості, проводити закупівлю обладнання

Проведення поточних ремонтів у лікувальних закладах

Подаються листи до благодійних організацій та підприємців громади щодо надання благодійної допомоги для проведення ремонтів .

Утримання ФАПів

За кошти НСЗУ не передбачено фінансування утримання ФАПів. Питання потребує додаткового юридичного вивчення.

КНП «Рокитнянська БЛ» є комунальним  некомерційним підприємством, що забезпечує надання вторинної спеціалізованої медичної допомоги та екстреної невідкладної медичної допомоги населенню .

Амбулаторно-поліклінічна допомога надається  в поліклінічному відділенні на 255 відвідувань в день, забезпечується лікарями 19 спеціальностей.

За 1 півріччя 2024р. лікарями поліклінічного відділення прийнято  - 37112 чол. з них сільських жителів – 18927 чол.,   діти до 17 років – 5811 осіб ( сільські – 2963 дітей),  з приводу захворювань  14844 дорослих (сільські жителі – 6531 ), дітей - 1384 чол.

Спеціалізована стаціонарна допомога забезпечується   в  6 стаціонарних відділеннях.

Ліжковий фонд  стаціонару на 01.07.2024р. – 150 ліжок.

За 1 півріччя  2024р. в стаціонарах Рокитнянської БЛ рівень госпіталізації хворих складає – 16,5  на 100 жителів. 

Забезпеченість стаціонарними ліжками в розрахунку на 10 тисяч населення становить   - 60,7              .

Середнє число днів зайнятості ліжка становить – 208,9                 .

Показник середнього перебування хворого на ліжку – 7,7               

Впродовж 1 півріччя 2024 року у відділеннях Рокитнянської БЛ пройшли курс стаціонарного лікування - 4101 пацієнт .

Летальність хворих за 1 півріччя 2024р., які знаходились на стаціонарному лікуванні становить   – 0,8%

Станом на 01.07.2024 рік штатна чисельність становить 253,5 одиниці, зайнято 205 штатних одиниць , фізичних осіб –204.

Профінансовано  за I півріччя 2024 рік енергоносії у сумі 3279,675 тис. грн.

По програмі місцевих стимулів для медичних працівників Комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області «Рокитнянська багатопрофільна лікарня» на 2023-2025 роки  за кошти селищної ради профінансовано 60,0 тис. грн.

По програмі матеріального забезпечення та технічного розвитку  Комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області «Рокитнянська багатопрофільна лікарня» на 2023-2025 роки профінансовано за рахунок бюджету громади 178,6 тис. грн. на проведення ремонту медичного обладнання (флюорографа).

Проблемні питання:

1.Існує потреба для подальшого розвитку лікувального закладу у лікарях-спеціалістах наступних спеціальностей :фізичний терапевт, лікар-фізичної та реабілітаційної медицини, лікар-анестезіолог, лікар-ерготерапевт.

2.Капітальний  ремонт неврологічного відділення – 4312,0 тис. грн.

3.Ремонт системи опалення  дитячого та поліклінічного відділень – 400,0 тис. грн.

4.Залучення коштів для капітального ремонту покрівлі стаціонарного корпусу КНП «Рокитнянська БЛ» на суму - 4 883,36 тис.грн.

5.Капітальний ремонт приміщення  для відділення гемодіалізу, площею 106 м2 яке розташоване на першому поверсі поліклінічного відділення (ліве крило) – 4500,0 тис.грн.

6.Облаштування системи дощовідведення, оновлення цокольних фундаментів лікувальних корпусів, ремонт вікон підвальних приміщень, огорожі території – 2000,0 тис. грн.

 7.Придбання набору для лапароскопічних операцій – 3500,0 тис.грн

 8.Придбання фізіотерапевтичного обладнання – 600 тис.грн.

 9.Придбання цистоскопа – 540 тис.грн.

10.Придбання медичного автотранспорту  - 900 тис. грн.

11.Придбання системи рентгенівської діагностичної DP580B – 5500 тис.грн.

12.Забезпечення  калоприймачами осіб з інвалідністю Рокитнянської ОТГ.

13.Облаштування по зовнішньому та внутрішньому  опорядженні  віконних прорізів (откосів) будівель (дитячого, хірургічного, неврологічного, поліклінічного відділень ) в КНП «Рокитнянська БЛ» на суму 1505,0 тис. грн.

14.Закупівля предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для забезпечення амбулаторного та стаціонарного відділень (в обсязі щоденних потреб та ринкових цін) – 1550 тис. грн.

15.Ремонт медичного обладнання  - 1900 тис. грн. 

                               6. Соціальний захист населення

З початку 2024 року від суб’єктів соціальної роботи до центру надійшло 84 повідомлень щодо сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, та було здійснено оцінку потреб 84 сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах. Протягом звітного періоду під соціальним супроводом перебувало 80 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Також надавалися інші соціальні послуги відповідно до державних стандартів 55 сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Центром соціальних служб було здійснено перевірки цільового використання державної допомоги при народження дитини у 23 сім’ях.

Було надано соціальні послуги ( соціальний супровід) 10 сім’ям опікунів.

На даний час функціонує 3 дитячих будинку сімейного типу та 1 прийомна сім’я, в яких виховується 23 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На виконання Програми соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2021-2024 роки на 2024 рік було виділено:

1. разову грошову допомогу 7 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, на загальну суму 35 тис. грн.

2. продуктові набори 20 сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах на загальну суму 17078 грн.

Програма фінансового забезпечення з надання пільг з оплати послуг зв язку,  компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг  на 2023-2024 роки

0713032 - надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв;язку. Використано – 30006,72 грн. Пільговим зв’язком користується 59 чол.

0713035 – компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті. Використано – 89894,61 грн. Перевезено 2913 осіб.

0713242 – інші заходи у сфері соціального захисту та соціального забезпечення. Заплановані видатки на здійснення заходів склали – 5100000,00 грн.,  з них:

КЕКВ 2730 – по Програмі «Турбота», використано – 1592368,00 грн.  а саме:

28000,00 грн. – допомога на поховання громадянам, які не досягли пенсійного віку – 14 чол., 1432000,00 грн. – матеріальна допомога, які опинилися в складних життєвих обставинах – 208 чол., матеріальна допомога особам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації (пожежі, стихійного лиха, підтоплень) – 100000,00 грн. – 6 чол., надання потребуючим верствам населення пасхальних виробів – 2368,00 грн. – 64 чол., муковісцидоз – 30000,00 грн. – 1 чол.     

КЕКВ 2730 – по Програмі підтримки військовослужбовців Рокитнянської територіальної громади, які брали (беруть) участь  в захисті України, їх сімей та членів сімей загиблих військовослужбовців на 2024 - 2026 роки

 Використано за І -ше півріччя 2024 рік – 2295000,00 грн.,  а саме:

допомога на поховання загиблим військовослужбовцям – 300000,00 грн. – 10 сімей, допомога на встановлення пам’ятника – 200000,00 грн. – 10 сімей, допомога пораненим військовослужбовцям – 875000,00 грн. – 76 чол., одноразова матеріальна допомога членам сімей  ДФТГ у розмірі – 590000,00 грн. – 59 чол., ОМД військовослужбовцям, призваним на військову службу     з 01.01.2024 року – 330000,00 грн. – 33 чол.

У Рокитнянській громаді створений та діє один Рокитнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Відділення надає послуги 480 одиноким непрацездатним громадянам, пенсіонерам та особам з інвалідністю громади. Загальна чисельність виявлених осіб, які потребували надання соціальних послуг у відділенні соціальної допомоги вдома за шість місяців 2024 року - 52 особи. Загальна кількість видів соціальних послуг догляду вдома, що надаються громадянам - 30. 

Було придбано 4 нові велосипеди та 43 теплих жилетів.

Платними послугами скористалася  131 особа, сума, що надійшла від надання платних соціальних послуг становить 76,0 тис. грн.

Відділення стаціонарного догляду с. Насташка розраховане на 16 осіб, станом на 01.07.2024 року всі 16 ліжко-місць зайняті.

У відділення стаціонарного догляду було придбано та введено в експлуатацію резервне джерело електроенергії – бензиновий генератор «WERK»- WPG 6500, потужністю 5,5кВт. Було проведено косметичний ремонт в їдальні, замінені фасадні дерев’яні вікна на нові металопластикові, вимощено плитами садову доріжку до харчоблоку для покращення умов проживання підопічних.

Чисельність осіб, які перебувають на обліку у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги – 505 осіб, з них послугами скористалися 248 осіб.

У 2024 році отримано потужну допомогу у вигляді засобів реабілітації: два електропідйомника(з навантаженням 200кг та 130 кг) для ліжкових хворих, крісел колісних(5 шт.)для осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, одиноких громадян громади  та для підопічних відділення стаціонарного догляду, що в селі Насташка.

В Рокитнянському тер центрі функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, за 2024 рік послугами якого скористалися - 17 осіб.

      6. Підтримка дітей та сім’ї

Станом на 01.07.2024 року на первинному обліку служби у справах дітей та сім’ї Рокитнянської селищної ради перебуває 14 дітей-сиріт та 50 дітей, позбавлених батьківського піклування. 

У громаді функціонує три дитячих будинки сімейного типу: ДБСТ родини Багатих, де виховуються 2 статусних дітей та 3 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ДБСТ родини Петренко-Хохич, де виховується 10 статусних дітей, ДБСТ родини Родних, де виховуються 9 дітей, позбавлених батьківського піклування. Також функціонує одна прийомна сім’я Родних І.Р., де виховується одна дитина, позбавлена батьківського піклування.

На даний час у сім’ї патронатного вихователя Михальченко О.В. виховуються двоє малолітніх дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.  

Протягом 6 місяців 2024 року на первинний облік служби поставлено 2 дитини-сироти, які влаштовані у сім’ї опікунів, та 2 дитини, позбавлені батьківського піклування, які влаштовані до комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Рокитнянський центр соціальної підтримки дітей та сімей «Чебурашка». Загалом у сімейних формах виховання проживає 48 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить  75% від загальної кількості статусних дітей.

Протягом І півріччя 2024 року працівниками служби було проведено 17 рейдів, у ході яких було відвідано 35 сімей, 9 батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

19 дітей взято на облік служби як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом І півріччя 2024 року службою було розглянуто близько 210 усних та 179 письмових звернень громадян. 

Видано 36 посвідчень дитини та 17 посвідчень батьків з багатодітної сім’ї. 

У червні 2024 року за кошти місцевого бюджету було придбано путівки на суму 999,6 тис. грн. до ДОЗ СТ «Чайка» Обухівського району для 51 дитини пільгових категорій. 26 дітей, що потребують соціальної підтримки, оздоровилися по путівках, наданих службою у справах дітей та сім’ї КОВА.

8. Розвиток фізичної культури та спорту

 На території Рокитнянської селищної територіальної громади функціонує 95 спортивних споруд: 1 стадіон, 4 майданчики із тренажерним обладнанням, 17 футбольних полів, 31 інший спортивний майданчик, 7 майданчиків із синтетичним покриттям, 3 тенісні корти, 16  спортивних залів, 4 стрілецькі тири та 12 інших спортивних споруд.

Впродовж І -го півріччя 2024 року було забезпечено участь  збірних команд  в  районних і міжрайонних, обласних та всеукраїнських заходах і в громаді було проведено 14 спортивно-масових заходів з різних видів спорту та відбулось 31 районне, міжрайонне, обласне та всеукраїнські змагання, де було залучено 1765 осіб.

Забезпечено участь збірної команди  «Рокитнянщина» у відкритому чемпіонаті Кагарлицької  МТГ з футзалу серед аматорських команд.

Всього спортивно-масовими заходами було охоплено понад 2000 осіб.

Проблеми та шляхи їх вирішення:

На території територіальної громади немає спортивного залу, який би відповідав умовам та правилам проведення спортивних змагань з ігрових видів спорту. Вирішити цю проблему може лише будівництво нової спортивної школи.

У селах громади немає стандартних бігових легкоатлетичних доріжок, також у незадовільному стані знаходяться  футбольні поля багатьох сіл громади.

9. Розвиток культурного та духовного середовища, туристичного потенціалу

Культурне життя нашої територіальної громади визначає розгалужена мережа закладів культури,  яка налічує 42 установи. Це 21 клубна установа (з них 18 в сільській місцевості). В громаді функціонує 58 аматорських формувань: 24 вокально-хорових, 5 театральних, 3 хореографічних, 1 музично-інструментальний, 2 декоративно-ужиткового мистецтва, 1 образотворчого мистецтва та 22 гуртків за інтересами.

Бібліотечна мережа наразі становить в собі 20 бібліотек (з них 17 в сільській місцевості).

В Рокитнянській громаді є один заклад мистецької освіти - комунальний заклад Рокитнянської селищної ради «Музична школа».

Клубні заклади громади впродовж І-го півріччя 2024 року функціонували в штатному режимі  та працювали згідно із планом.

В закладах культури проводилися заходи до державних та обрядових свят, а саме до: Різдвяних свят, Дня Соборності України, Дня вшанування Героїв Небесної Сотні, Міжнародного жіночого дня та конкурсу читців з нагоди 210-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

Проблеми та шляхи їх вирішення:

Частина будинків культури громади зараз перебуває в аварійному стані та потребує капітальних ремонтів.

За І-ше півріччя 2024 року в бібліотечних закладах громади було проведено низку заходів, серед яких: «Пам’ятаємо «Кіборгів» безсмертних»; до Дня Соборності України; огляд-конкурс читців Шевченківського слова, присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка; День пам’яті жертв Голокосту; День пам’яті Героїв Крут; День єднання; День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів; День рідної мови; функціонує постійно діюча акція «Подаруй бібліотеці книгу», День Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні.

В Рокитнянській селищній територіальній громаді функціонує КЗ Рокитнянської селищної ради «Музична школа», в якій навчається 216 учнів.

10. Розвиток молодіжної інфраструктури, підтримка соціальних проєктів з розвитку молоді, її національно- патріотичного виховання

Для створення умов щодо повноцінної самореалізації молоді, зменшення негативних явищ у молодіжному середовищі в Рокитнянській селищній територіальній громаді проводяться заходи Комплексної програми підтримки та розвитку молоді Рокитнянської територіальної громади "Молодь Рокитнянщини" на 2021-2025 роки.

У молодіжному просторі «Простір змін» було проведено:

  • триденна « Школа волонтерства»;
  • тренінг з розвитку та популяризації підприємництва: «Проектний менеджмент»;
  • тренінг з розвитку м’яких навичок «Фанрайзинг» тощо.

Для популяризації національної культури з молоддю громади проводились:  інформаційні години, історичні уроки, уроки мужності, літературні читання тощо.

Також  молодь громади активно займається волонтерством.

11. Забезпечення населення якісними комунальними послугами.  

Підвищення рівня енергоефективності.

Протягом І півріччя 2024 року підприємствами житлово-комунальної галузі відповідно до укладених договорів усім категоріям споживачів житлово-комунальних послуг надано на суму 9659,5 тис. грн., сплачено споживачами 4572,1 тис.грн. Рівень оплати послуг станом на 01.07.2024 становить 90,63%.

Протягом І півріччя 2024 року комунальним підприємством „Рокитне ЖЕП” надано послуг споживачам усіх рівнів на суму 2680,1 тис. грн., з них оплачено  2437,1 тис.грн. (90,93%). Заборгованість споживачів за надані послуги станом  на 01.07.2024 становить 2569,3 тис.грн., що на 243 тис.грн. більше порівняно з початком року. 

Комунальним підприємством „Рокитнетепломережа” за І півріччя 2024 року надано споживачам послуг на суму 3301,3 тис. грн., з них оплачено  2868,2 тис.грн. (86,88%). Заборгованість споживачів за надані послуги з теплопостачання станом на 01.07.2024 складає 1122,9 тис. грн., що на 433,1 тис.грн. більше, порівняно з початком року.

Комунальним підприємством «Рокитне водоканал» споживачам усіх рівнів надано послуг на суму 3678,1 тис. грн., сплачено споживачами за послуги 3449,2 тис. грн. (93,78%) Борги споживачів станом на 01.07.2024 року складають 2569,3 тис. грн., збільшившись на 243 тис.грн. проти початку року.

Будівлі закладів соціально-культурної сфери Рокитнянської селищної ради опалюються від 35 котелень, з яких 19 працює на природному газі, 16 – на альтернативних видах палива - деревині та відходах її переробки (45,7% від загальної кількості), що дозволяє значно скоротити споживання природного газу та зекономити кошти місцевого бюджету, оскільки вартість 1 Гкал теплової енергії, виробленої з альтернативного палива майже удвічі нижча вартості 1 Гкал, отриманої від спалювання природного газу.

Завдяки впровадженню протягом останніх років енергоефективних проектів з переведення на альтернативні види палива котелень об’єктів господарського комплексу та соціально-культурного призначення 9 з 17 загальноосвітніх закладів переведено на альтернативні види палива (53%), з 8 дошкільних навчальних закладів на альтернативні види палива переведено 3 заклади (37,5%). Для ефективного контролю споживання енергоресурсів у громаді діє автоматизована система енергомоніторингу «Київщина енергоефективна», яка охоплює 45 будівель бюджетної сфери.

12. Надання якісних послуг з перевезення пасажирів

Територією Рокитнянської селищної ради проходить 7 приміських та 11 міжміських автобусних маршрутів, які обслуговують ПП «Транспортне агентство «Ікарус», ПАТ «Білоцерківський автобусний парк» та 5 приватних перевізників.

 Завдяки цим перевізникам мешканці мають можливість відвідати міста Київ, Білу Церкву, Богуслав, Таращу та інші міста і села.

 13. Цифрова трансформація    

Інформація відсутня

                14.  Удосконалення системи надання адміністративних послуг    

Рішенням селищної ради №3257-54-VIII від 13.06.2024 р. затверджені нові послуги, загальна кількість яких 178.

За період роботи з 01.01.2024 р. по 30.06.2024 р. спеціалістами відділу ЦНАП було надано послуг 6143, а саме:

  • надання послуг соціального характеру – 280;
  • видача довідок внутрішньо переміщеним особам- 43;
  • надання відомостей із Державного земельного кадастру – 98;
  • надання послуг з реєстрації місця проживання – 2386;
  • надання послуг з реєстрації бізнесу та нерухомості – 2609;
  • надання послуг у сфері архітектури та будівництва – 28;
  • повідомлення про пошкоджене майно - 4;
  • оновлення даних військовозобов’язаних – 229;
  • земельні послуги -160;
  • квартирний облік – 19;
  • реєстрація пасіки -2;
  • встановлення статусу багатодітної сім’ї та видачі посвідчення багатодітним сім’ям – 43;
  • та інші 242.

Спеціалісти підключені до Програмного комплекса «Інтегрована інформаційна система» "Соціальна громада", до порталу ведення реєстру територіальної громади, до комплексної послуги «єМалятко», державного реєстру речових прав на нерухоме майно, єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань, інформаційної системи «ВУЛИК», ЄІССС, до реєстру пошкодженого майна, до реєстру будівельної діяльності, до порталу ПФУ.

З проблемних питань, які негативно вплинули на соціально-економічний розвиток галузі за шість місяців 2024 року відділ «Центр надання адміністративних послуг» повідомляє наступне:

- відсутність робочої станції для оформлення та видачі документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, з комплектом обладнання для зняття біометричних даних (параметрів) особи ( кошти виділенні на засіданні  сесії Рокитнянської селищної ради №3037-VIII від 07.03.2024 найближчим часом буде проведений тендер з питань придбання робочої станції);

- відсутність платіжних терміналів;

В даний час в ЦНАПі не запроваджено надання адміністративних послуг в електронній формі.

5. Розвиток ринку праці для підвищення рівня зайнятості населення     

 Ключові показники роботи Рокитнянського відділу Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості за І півріччя 2024 року:

• 1438 громадян скористалися послугами служби зайнятості, з них 369 мали статус зареєстрованого безробітного,

• 189 жителів громади працевлаштовано за сприяння служби, з них – 79 осіб з числа молоді віком до 35 років,

• 5 внутрішньо переміщених осіб працевлаштовані з компенсацією роботодавцям витрат на оплату їх праці,

• 2 особи з інвалідністю працевлаштовані з компенсацією роботодавцям витрат на облаштування робочих місць,

• 8 осіб пройшли професійне навчання,

• 34 клієнтів служби отримали ваучер на навчання,

• 888 направлень видано безробітним для участі у суспільно корисних роботах, з них 63 – внутрішньо переміщеним особам. 33 договори на проведення суспільно – корисних робіт підписано із роботодавцями-замовниками даного виду робіт.

 Інформація про вакансії:

• 51 роботодавець звернувся до служби зайнятості з початку року,

• 131 вакансію зареєстровано в базі даних служби зайнятості.

Роботодавці постійно звертаються до відділу за отриманням компенсаційних виплат за працевлаштованих осіб певних категорій.

 Статус безробітного станом на 01.07.2024 мали 165 осіб.

 Протягом І півріччя службою зайнятості здійснювався супровід 5 переможців мікрогрантової програми єРОБОТА у 2023 році. Нові роботодавці створили у 2024 році 17 робочих місць

16.Заробітна плата та стан її виплати. Заходи, що вживаються в громаді, з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Одним з показників, що відображають економічні перетворення, є грошові доходи населення. Головним джерелом сукупного доходу населення Рокитнянської громади є заробітна плата, пенсії, соціальні виплати, доходи від оброблення земельних ділянок(паї), надходження від реалізації продукції з особистих підсобних господарств, тощо.

Середня заробітна плата працівників бюджетної сфери та органів місцевого самоврядування за звітний період склала 12037,4 грн. За аналогічний період минулого року- 11128,47 грн.

  1. Розвиток промислового потенціалу та інноваційно – орієнтованих галузей економіки.

На території Рокитнянської територіальної громади працює 7 підприємств добувної та переробної галузей, які складають основний промисловий потенціал. Добувна галузь представлена підприємствами: ТОВ „РКДЗ”,ТОВ “Граніт Інвест Рокитне”, ТДВ „Рокитнянський спецкар’єр”, ТОВ „КСЛ”та ТОВ “ОКДЗ”. На даних підприємствах займаються видобуванням каменю та виробництвом щебню різних фракцій. Переробна галузь представлена ПП „Сімол”, на якому переробляють молоко та випускають масло, молоко, сметану, ряжанку, сир.

Найменування

підприємства

Продукція,

що випускається

Реалізація продукції

Темпи росту чи спаду, %

за 6 місяців  

   2023 року,

тис. грн.

За 6 місяців 2024 року

тис. грн.

ПП „Сімол”

масло, молоко, сметана, ряжанка, сир, спред

15570,6

 

21450,9

 

 

 

37,8

ТОВ „КСЛ”

добування декоративного

та будівельного каменю

348347,8

277454,3

-20,4

 

ТОВ „РКДЗ”

добування піску,     гравію,глин і каоліну

60980,6

59100,1

-3,1

ТОВ “Граніт Інвест Рокитне”

добування декоративного

та будівельного каменю

18823,3

26352,93

      40,0

ТОВ “ОКДЗ”

добування декоративного

та будівельного каменю

23475,8

 

 

20238,4

-13,8

ТОВ „Рокитнянський спецкар’єр”

добування декоративного

та будівельного каменю

 

24795,1

 

29318,1

 

18,2

ТОВ Мисливський клуб Грибінник

виробництво інших дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів

          19388,0

9866,0

-49,1

           

 

Як видно із приведеної таблиці, у  4-х промислових підприємств  відбувся спад обсягів реалізованої продукції порівняно з минулим роком.

Розпорядженням №72-р Кабінету Міністрів від 02.02.2024 року Еко-індустріальний Парк «УНІВЕРСАЛ ІНДАСТРІ», який знаходиться на території громади, було включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків. В лютому місяці поточного року відбулася презентація парку жителям громади.

18.Розвиток високотехнологічного сільськогосподарського виробництва.          

Велике значення у соціально-економічному розвитку Рокитнянської громади належить аграрному сектору.

Громада має потужний агропромисловий комплекс до якого входить  63 підприємства, які займаються сільськогосподарським виробництвом, із них: 41 - господарські товариства та приватні підприємства та 22 - фермерських господарств.

 Повномасштабна війна стала справжнім випробуванням для аграріїв. Вторгнення спричинило руйнування налагоджених роками процесів та логістичних ланцюгів.

                    Запланована стуктура посівних площ  під урожай 2024 року:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього рілля тис.га

Озима пшениця тис.га

Озимий ріпак тис.га

Ячмінь тис.га

Кукурудза тис.га

Соняшник тис,га

Соя тис.га

Культури на кормову базу тис.га

 

 

Посіяно станом на 01.07.2024

Посіяно станом на 01.07.2024

Посіяно станом на 01.07.2024

Посіяно станом на 01.07.2024

Посіяно станом на 01.07.2024

Посіяно станом на 01.07.2024

Посіяно станом на 01.07.2024

 

40

7,0

1,1

2,7

9,4

8,4

6,9

4,4

 

                             

В громаді триває збір врожаю, станом на 1 липня 2024 ріку пшеницю(озима + яра) було зібрано 20000 тони з площі 4000 га, урожайність – 50,0 ц з 1 га, ячменю ярого та озимого зібрано 1000тонн з площі 1500 га., урожайність – 6,7 ц з 1 га., гороху зібрано 520 тон з площі 130 га., урожайність – 40,0 ц з 1 га.,   ріпаку( озимого+ярого) – 4500 тон з площі 1800 га., урожайність – 25,0 ц з 1 га. 

Станом на 1 липня 2024 року у господарствах громади утримується 3100 голів ВРХ, в тому числі корів - 1240 голови, кіз- 50 голів, свиней - 23500 голів та птиці свійської - 41300 голови.  Найбільші сільськогосподарські підприємства це: ТОВ «Синявське», ПА «КОЛОС» , ПС/Г Агрофірма « Україна»,  СТОВ «Ромашки», ТОВ «АПК Насташка», ТОВ « Агромілк»,ТОВ « Мілк – Айлендта СТОВ «Нива».

19.Створення умов для розвитку малого та середнього підприємництва та збільшення інвестицій в економіку громади.

 Станом на 01.07.2024 на обліку Рокитнянського відділення  Білоцерківської об’єднаної державної податкової інспекції перебуває 2119 платників податків, з них 661 юридичних та  1458 фізичних осіб підприємців.

В порівнянні з початком року кількість платників податків збільшилась  на 60 одиниць.                                   

До категорії «мікро» підприємництва відносяться: 608 юридичних та 1456 фізичних осіб, до категорії «малого» підприємництва відносяться: 28 юридичних та 2 фізичних осіб, до категорії «середні» підприємництва відносяться 25 юридичні особи.

В порівнянні з початком року кількість фізичних осіб-підприємців  збільшилась на 52 особи, чисельність юридичних осіб збільшилось на 8 одиниці.  

Торгівельна мережа в Рокитнянській громаді налічує 267 закладів торгівлі  (продовольчі магазини – 112, непродовольчі - 78, змішаного асортименту-51,  інші - 6) та 20 закладів громадського харчування. 

Частка податкових надходжень від діяльності малого підприємництва у загальному обсязі надходжень громади становить 14,2%.

Релоковані підприємства та підприємства з іноземними інвестиціями на території громади відсутні.

Протягом січня-червня 2024 року робота Рокитнянської селищної ради спрямовувалась на реалізацію  заходів щодо залучення інвестицій в економіку територіальної громади та поліпшення інвестиційного клімату.

З метою формування позитивного іміджу та підвищення інвестиційної привабливості Рокитнянської територіальної громади створена база даних інвестиційних проектів, яка поновлюється щокварталу. Ведеться реєстр інвестиційно привабливих об’єктів. Створено інвестиційний паспорт, який висвітлено на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради.

20. Надходження до бюджетів усіх рівнів

Бюджет Рокитнянської селищної ради з офіційними трансфертами  виконаний на 100,7 %.  При плані  152 млн. 364,3 тис. грн. надійшло  153 млн. 394,2 тис. грн., що на 1 млн. 029,9 тис. грн. надійшло більше планових показників.

По власних надходженнях бюджет виконаний на 101,1 %. При плані 93 млн. 785,8 тис. грн. надійшло 94 млн. 815,6 тис. грн., що на 1 млн. 029,9  тис. грн. надійшло більше планових показників.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року власні надходження зменшились на 584,6 тис. грн. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року становить 99,4 %.

Найбільшу питому вагу у загальному обсязі надходжень власних доходів бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади займає податок та збір  на  доходи фізичних осіб  -  58,1  відсотки.  При плані 52 млн. 807,7 тис. грн. надійшло 55  млн. 031,0 тис. грн., що становить 104,2 %  виконання плану, або на 2 млн. 223,3 тис. грн. надійшло більше. В порівнянні з надходженнями  минулого року, податку та збору на доходи фізичних осіб надійшло на  8 млн. 528,9 тис. грн. менше.  

Офіційних трансфертів надійшло у сумі 58 млн. 578,5 тис. грн., в тому числі:

базової дотації – 901,2 тис. грн.; додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на   деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації –933,8 тис. грн.;

дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров “я  за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету  отримано в сумі  900,7 тис. грн., освітньої субвенції із державного бюджету отримано в сумі 54 млн. 817,5 тис. грн. Субвенцій з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам отримано в сумі –  1 млн. 025,3 тис. грн., а саме :

  -        на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції -   884,1 тис. грн.; на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 81,0 тис. грн.; за рахунок залишку коштів субвенції на надання державної підтримки особливими освітніми потребами, що утворився на початок бюджетного періоду – 20,6 тис. грн.; на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» - 39,6 тис. грн.

      21. Розвиток міжнародного співробітництва

На території громади не реалізовуються проєкти міжнародної технічної допомоги. Інформація по найбільших підприємствах – експортерах відсутня.

                                22.Містобудівна діяльність

З початку року затверджено 4 Детальні плани території. Проведено 5 громадських слухань та 4 містобудівні ради. На даний час в процесі розробки знаходиться 5 Детальних планів території.

З метою забезпечення сталого розвитку території громади з додержанням принципу збалансованості державних, громадських та приватних інтересів та з урахуванням концепції інтегрованого розвитку території громади формуються завдання для розробки комплексного плану просторового розвитку територїі Рокитнянської територіальної громади.

За 6 місяців поточного року видано 21 будівельний паспорт, 6 містобудівних умов та обмежень на проектування об’єктів будівництва, які внесені до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та 5 паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

23. Екологічна безпека, удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами

Екологічна ситуація на території Рокитнянської селищної ради, характеризується відносною стабільністю показників.

Рокитнянською селищною радою  проводиться щорічна акція «За чисте довкілля» та двомісячника благоустрою територій населених пунктів Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області.

Керівники підприємств проводять організаційні заходи щодо виконання комплексних робіт, спрямованих на поліпшення стану довкілля, а це:

- ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ  побутовими відходами та інших відходів;

- прибирання  та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань;

- прибирання вулиць, доріг, тротуарів та зупинок міського транспорту.

На території Рокитнянської селищної територіальної громади постійно проводиться висадка зелених насаджень. На даний період висаджено близько 300 дерев.

Відділом земельних відноси та екології була розроблена   Програма з охорони навколишнього природного середовища Рокитнянської селищної ради на 2024-2026 роки.

Залишається не вирішене питання про завершення будівництва полігону твердих побутових відходів, який знаходиться за межами населеного пункту с. Синява, Білоцерківського району, Київської області.

Серед головних факторів, що негативно впливають на екологічну ситуацію є несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів. Одним  з пріоритетних питань захисту навколишнього природного середовища на території селищної ради є організація робіт з вивезення побутових відходів, локалізація стихійних звалищ, тому КП "Благоустрій" та КП "ЖЕП"  проводить заходи по укладанню договорів з суб’єктами господарювання та з власниками  індивідуальних будинків на вивіз відходів.

 Загальна інформація про Рокитнянську СТГ

станом на 01.07.2024

Дата створення

 

Склад громади

23 населених пункти

Площа, кв км

661,5 кв. км

Відстань від центра громади до м. Києва, км

120

Загальна чисельність населеннявсього, осіб

у тому числі:

молодшого від працездатного віку, осіб працездатного віку, осіб

старшого від працездатного віку, осіб

28949 осіб всього, у тому числі молодшого від працездатного віку -2899 осіб,працездатного віку – 17679 осіб, старшого від працездатного віку-8371 особа.

Освітня мережа (ЗДО, ЗЗСО, заклади позашкільної освіти, ЗП(ПТ)О), од.

ЗДО – 15. ЗЗСО – 17, з них:ліцеї – 11, гімназії – 5, початкова школа – 1. Закладів позашкільної освіти – 2, інклюзивно-ресурсних центрів – 1, центрів професійного розвитку педагогічних працівників – 1.

Медична мережа (лікарні, амбулаторії, ФАПи), од.

7 амбулаторій загальної практики сімейної медицини,14- ФАПів, 1 Рокитнянський центр первинної медико-санітарної допомоги,1 -Рокитнянська багатопрофільна лікарня

Спортивна інфраструктура (стадіони, плавальні басейни, спортивні зали, майданчики з синтетичним покриттям, кінноспортивні бази, площинні спортивні спорудиспортивні майданчики з тренажерним обладнанням, тенісні корти, футбольні поля та інші спортивні майданчики), од.

стадіони – 1,

плавальні басейни – 0,

майданчики із синтетичним покриттям – 7,

кінноспортивні бази – 0,

спортивні майданчики із тренажерним обладнанням – 4,

тенісні корти – 3,

футбольні поля – 17,

спортивних залів – 16,

стрілецькі тири – 4,

інші спортивні майданчики – 31,

інші спортивні споруди - 12

Культурна мережа (клубні заклади, бібліотеки, школи естетичного виховання, державні музеї, парки культури та відпочинку, центри культури і дозвілля), од.

клубні заклади – 21,

бібліотеки – 20,

школа естетичного виховання – 1,

державні музеї – 0,

парки культури та відпочинку – 0,

центри культури і дозвілля - 0

Об’єкти та пам’ятки історико-культурної спадщини, од.

95 од.

Загальна кількість зареєстрованих суб`єктів підприємницької діяльності, од.,

у тому числі: юридичних осіб, од.

фізичних осіб-підприємців, од.

2119 осіб, в тому числі 661 юридичних осіб та 1458 фізичних осіб - підприємців

Кількість промислових підприємств на території громади, од.*

7 од.

Кількість сільськогосподарських підприємств, од.*

63 од.

Сфера обслуговування (підприємства торгівлі, об’єкти ресторанного господарства, об’єкти побутового обслуговування населення), од.

267 підприємств торгівлі,20 об`єктів рес-торанного господарства, 26 об єктів побутового обслуговування населення

5 баз відпочину,4 готельно – розважальні комплекси

 

Кількість об’єктів розміщення туристів (готелі, бази відпочинку, агросадиби зеленого туризму та ін.), од.

5 баз відпочину,4 готельно – розважальні комплекси

Кількість видів адміністративних послуг, які

надаються ЦНАПами, з них в електронному вигляді, од.

178 од.

Кількість віддалених робочих місць/територіальних підрозділів ЦНАП, од.

--

Доходи бюджету територіальної громади, тис. грн

153394,2

Видатки бюджету територіальної громади, тис. грн

163211,4

Кількість осіб, що мають статус безробітних, осіб

165 осіб

 

* - назви підприємств та їх спеціалізація надаються окремим додатком

Начальник відділу економіки,
інвестиційної діяльності та  
агропромислового розвитку Світлана Григоренко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь