Інструментарій із запобігання онлайн насильству щодо дівчат-підлітків

Дата: 18.06.2024 08:10
Кількість переглядів: 58

Фото без описуМіжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI) запропонувала спеціалістам, які працюють із дітьми, пакет інструментів із запобігання насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків — Збірник (Toolkit) з профілактики сексуального онлайн насильства щодо дівчат-підлітків.

Це збірка ресурсів, розроблених, створених або адаптованих і протестованих у рамках кількох європейських проектів за участю семи країн ЄС.

Toolkit (Збірник) містить такі компоненти:

1. Посібник «Навчання протидії сексуальному насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків: Посібник для спеціалістів, які працюють з дітьми». Частина 1 посібника під назвою «Сексуальне насильство в Інтернеті: наслідки та заходи протидії» присвячена питанню сексуального насильства в Інтернеті щодо дівчат і містить інструкції щодо використання онлайн-інструменту CYBERSAFE, а також практичні рекомендації щодо проведення тренінгів.

Частина 2 «Плани тренінгів» містить чотири плани тренінгів, кожен з яких зосереджений на одному з чотирьох основних типів сексуального насильства в Інтернеті щодо дівчат.

Посібник також містить додатки з навчальними вправами для офлайн тренінгу, та інформацію про те, куди можна подавати скарги в Україні, та рекомендовані джерела.

2. Адаптація українською онлайн-інструменту CYBERSAFE (4 модулі), над яким працювали міжнародні та національні експерти. CYBERSAFE — це ігровий онлайн- інструмент для профілактики онлайн-насильства щодо жінок та дівчат серед молоді (13- 16 років), який може використовуватись як у класі, так і в дитячих таборах тощо. Відтепер він доступний українською мовою фасилітаторам, які працюють із підлітками. CYBERSAFE сприяє здоровим стосункам та гендерній рівності в Інтернеті.

3. Два короткі навчальні анімаційні відео для дівчаток і хлопців, вже доступні на платформі YouTube. Один з них «Наслідки поширення оголеного селфі дівчинки без її згоди» дивіться нижче.

Буклет «Поради для батьків та опікунів щодо протидії сексуальному насильству в Інтернеті». Цей буклет містить вказівки щодо запобігання сексуальному насильству в Інтернеті та спеціально призначений для батьків та опікунів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь