«Естафета пам’яті» продовжується

Дата: 29.04.2024 13:12
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

28 квітня в селі Насташка в приміщенні місцевого будинку культури відбувся ІІІ відкритий турнір Рокитнянської селищної територіальної громади з шахів серед дорослих та серед юнаків і дівчат, присвячений пам’яті загиблих воїнів у війні за Незалежність і свободу України «Естафета пам’яті».

Організатори заходу: відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради, старостинський округ № 7 Рокитнянської селищної ради, колектив Насташівського будинку культури, педагогічний колектив Насташівського ліцею і шаховий клуб МГО «Спортивний клуб «Інтеграл».

Мета заходу: вшанування пам’яті загиблих Героїв Рокитнянщини, патріотичне виховання молоді та залучення до участі у спортивно-масових заходах жителів сільської місцевості.

Вшанувати пам’ять наших Героїв прийшли: заступник Рокитнянського селищного голови Олександр КОНОПЧУК, староста старостинського округу Рокитнянської селищної ради №7 Олександр ВЕДМІДЬ, рідні та близькі загиблих Героїв з села Насташка, шанувальники інтелектуальних видів спорту з Таращанської, Миронівської, Кагарлицької і Рокитнянської громад, учні і педагогічний колектив Насташівського ліцею та інші.

До учасників пам’ятного турніру звернувся староста - Олександр ВЕДМІДЬ, він закликав присутніх і особливо молодь завжди пам’ятати та шанувати полеглих за нашу свободу та незалежність Героїв і висловив родичам загиблих свої щирі співчуття і оголосив хвилину мовчання.

Олександр КОНОПЧУК подякував Збройним Силам України від імені депутатського корпусу Рокитнянської селищної ради, Рокитнянського селищного голови, від себе особисто і від всіх присутніх за тихі ночі, за мирні ранки, за знищену ворожу техніку і зброю, за відвойований кожний метр української землі і наголосив, що всі ми повинні об’єднатися і робити все щоб спільними зусиллями наблизити Перемогу.

Очільник шахового клубу МГО «Спортивний клуб «Інтеграл» Микола ФЕЩЕНКО розповів про 10 річну історію проведення в нашій громаді турнірів з шахів присвячених пам’яті загиблим Героям Рокитнянщини у війні проти рашистських загарбників.

Староста подякував керівництву АПК «Насташка», фермерам сіл Насташка і Колісникове та громадській організації «Чумацький шлях» за надану допомогу в проведенні заходу і запросив присутніх на благодійний ярмарок та концерт, організовані з метою збору коштів на потреби ЗСУ.

На захід завітав очільник нашої громади Юрій БОГДАНОВ, він відзначив високий рівень організації та проведення заходу, долучився до збору коштів і побажав учасникам шахового турніру цікавої та результативної гри

Керівники разом із учасниками урочистостей поклали квіти до портретів загиблих Героїв на Алеї Слави та до пам’ятників Героїв Небесної Сотні і Тарасу Шевченку.

Для всіх присутніх звучали вірші і пісні у виконанні учнів ліцею та артистів присвячені пам’яті наших Захисників.

За результатами проведеного турніру:

  • серед дорослих шахістів

І місце виборов  Володимир НАГОРНИЙ з міста Тараща;

ІІ місце у Олександра ДОНИКА з міста Миронівка;

ІІІ місце у Анатолія ДЕМЧИШИНА з селища Рокитне.

  • серед юнаків з шахів

І місце виборов Олександр ОХРІМЕНКО, місто Миронівка;

ІІ місце – Артем РУДЕНКО, місто Миронівка;

ІІІ місце – Марк ВЕРГУН, селище Рокитне;

ІV місце – Святослав ЯБЛОНСЬКИЙ, село Синява;

V місце – Катерина ДЯДЕНКО, село Насташка.

Староста старостинського округу Рокитнянської селищної ради № 7 Олександр ВЕДМІДЬ і спеціаліст відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради Тамара ПОГАСІЙ вручили переможцям та призерам змагань грамоти за підписом Рокитнянського селищного голови та медалі від відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь