РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ: МИ НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО ТИХ, ХТО ВРЯТУВАВ СВІТ ТОДІ, МИ НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО ТИХ, ХТО РЯТУЄ СВІТ ЗАРАЗ

Дата: 26.04.2024 10:30
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

26 квітня 2024 року у Центральному будинку культури відбулися заходи з нагоди 38-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС. Зі словами вдячності і шани ліквідаторам виступив Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, який у своїй промові пригадав тогочасні події - квітневу трагедію 1986 року. Згадав той день, коли Україна пережила смертоносну атомну аварію. Із величною шаною висловив щирі слова подяки за героїзм усім, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Після чого керівник громади вручив Подяки Рокитнянської селищної ради ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Також до присутніх звернулись і безпосередній учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, голова громадської організації «СПІЛКА ЧОРНОБИЛЬЦІВ РОКИТНЯНЩИНИ» Микола Чирикало та місцева поетеса, член української асоціації письменників художньо-соціальної літератури, керівник самодіяльного колективу КЗ «Центральний будинок культури» та літературно-мистецького об'єднання «Відродження» Наталія Ненюк, яка прочитала вірш "Знову сниться село".

Фото без опису

Фото без опису

Після промов усі учасники зібрання схилили у скорботі голови та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто жертовно віддав своє життя. Присутніх у залі порадували своїм виступом вокальний ансамбль "Соловей".

Фото без опису

По завершенню концертної програми було покладено квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та до пам'ятника "Героям Чорнобиля".

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Висловлюємо слова вдячності Героям-чорнобильцям, тим які рятували Україну і світ від наслідків ядерного вибуху у 1986 році. Завдяки вашій рішучості і професійній підготовці ланцюгова реакція смерті була зупинена. Низький уклін і найтепліші слова вдячності за сміливість, мужність і відвагу. Ваш подвиг назавжди служитиме прикладом для кожного з нас, буде прикладом самовідданого виконання обов'язку. На жаль з кожним роком стає менше і менше тих, хто ризикуючи життям і здоров'ям, рятував світ від атомного лиха. Світла і вічна пам'ять усім, хто віддав своє життя заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії. Для нас ви є прикладом героїзму, самовідданості і патріотизму. Бажаємо усім міцного здоров'я, сімейного благополуччя, добра і довгих років життя під мирним небом нашої рідної України!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь