Повідомлення про зміну тарифів на послуги зі збирання та вивезення побутових відходів, що надаються комунальним підприємством «Рокитнянським житлово - експлуатаційним підприємством» для всіх категорій споживачів

Дата: 29.03.2024 18:15
Кількість переглядів: 216

Фото без описуКП «Рокитне ЖЕП», на виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України „Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад“ від 05.06.2018 № 130 та Закону України «Про житлово-комунальні послуги» із змінами і доповненнями, внесеними Законом України від 7 червня 2018 року N 2454-VIII пропонує на розгляд Рокитнянської селищної територіальної громади Білоцерківського району Київської області обґрунтування причин зміни тарифу на послуги зі збирання та вивезення побутових відходів для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів.

Метою зміни тарифу в КП «Рокитне ЖЕП» який надає послуги з вивезення побутових відходів, є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

За час дії тарифів відбулися значні зміни - зросла ціна на паливно-мастильні матеріали, збільшилася вартість матеріалів, а також збільшено законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, що збільшило собівартість послуг.

Діючі тарифи на послуги зі збирання та вивезення побутових відходів для населення (рішення виконавчого комітету Рокитнянської селищної Ради № 112 від 21.10.2018 року) та діючі тарифи для установ, підприємств та організацій різних форм власності ( рішення виконавчого комітету Рокитнянської селищної ради № 139 від 28.12 2020 року) не покривають на даний час фактичних витрат підприємства З незалежних від підприємства причин зросла собівартість послуг через підвищення цін на покупні комплектуючі вироби у 2 рази, мінімальної заробітної плати з 3723,00 грн. в 2018 р. (на момент затвердження тарифу для населення) до 7100,00 грн. ( на 01,02.2024р.)

З моменту затвердження тарифу на збирання та вивіз побутових відходів для підприємств, установ та організацій (2020 рік), покупні комплектуючи вироби зросли у 2 рази, мінімальної заробітної плати з 4723,00 грн. до 7100,00 грн. (на 01.02.2024р.) .

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Рокитне ЖЕП» за 2023 року, а саме - послуга зі збирання та вивезення побутових відходів отримано збитки 1983,1 тис. грн., що призвело за собою збитки підприємства.

Фото без опису

Фото без опису

Розрахунок тарифів на послуги з вивезення побутових відходів здійснено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2023 р. № 1031. «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів», В результаті проведеного аналізу встановлено, що найпитомішою складовою витрат є витрати на паливно-мастильні матеріали.

Розрахункові тарифи на послуги з вивезення побутових відходів розроблено та пропонується (з ПДВ):

  1. Вивіз твердих побутових відходів від населення - по собівартості з ПДВ на 1 чол. в місяць 87,18 грн; було 14, 62 грн.- собівартість з ПДВ за 1 м. куб. 248,44 грн.
  2. Вивіз твердих побутових відходів від бюджетних установ - 285,70 грн. за 1 м3, було 196,22 грн. за 1 м3.
  3. Вивіз твердих побутових відходів від інших підприємств та фізичних осіб - 285,70 грн. за 1 м3, було 196,22 грн. за 1 м3.

Мета регулювання

Метою впровадження нових тарифів є поліпшення і стабілізація фінансового стану підприємства за рахунок зростання доходів, що забезпечує:

  • покращення якості наданих послуг;                                               •"
  • уникнення збитковості підприємства.                                    •

Прийняття рішення про зміну діючих тарифів спрямовано на додержання вимог статей 4, 8, 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (в редакції від 02.04.2020), статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

КП «Рокитне ЖЕП» приймає зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб протягом 7 календарних днів з дня розміщення цього повідомлення за адресою:  09601, смт. Рокитне, Київська область, вул. Ентузіастів,7, та ел. адреса: kprokitnejep@ukr.net.

Структуру тарифу на послуги з вивезення побутових відходів для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів можливо розглянути на сайті Рокитнянської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь