ЗВІТ ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ РОКИТНЯНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗА 2023 РІК

Дата: 13.03.2024 10:30
Кількість переглядів: 118

Фото без опису1.Безпека життєдіяльності та цивільний захист.

 

За 2023 рік здійснено  заходи спрямовані на захист населення та території Рокитнянської селищної ради від наслідків надзвичайних ситуацій:

  • підготовлено та  проведено 17 чергових та позачергових засідань комісії з питань техногенноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
  • виготовлено проектно кошторисну документацію на встановлення системи оповіщення про повітряну тривогу у всіх населених пунктах громади на суму 170,0 тис. грн.;
  • закуплено систему централізованого оповіщення територіальної громади в селах Житні Гори,  Савинці, Телешівка, Ромашки,  Ольшаниця,  Шарки, Бирюки, Синява, Острів та смт Рокитне про повітряну тривогу на суму 740,1 тис. грн. На послуги по встановленню системи використано 164,9 тис. грн.;
  • проведено роботу по огляду захисних споруд, проведення косметичного ремонту,  оновленню облікових карток та паспортів захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) Рокитнянської селищної ради усіх форм власності.

Протягом  2023 року здійснювався поточний ремонт у 3 протирадіаційних укриттях комунальної форми власності та 7 найпростіших укриттях. Загальну сума коштів затрачених на ремонт 1768,845 тис. грн.

 

Роботи проводилися у найпростіших укриттях закладів освіти, а саме:

  • Острівський ліцей, с. Острів, вул.Вербова,63А на суму 198 700 грн.,
  • Ольшаницький ліцей, с. Ольшаниця, вул. Центральна, 112 – 1013434 грн.,
  • ЗДО «Чебурашка», смт Рокитне, вул. Ентузіастів, 14 – 116 892 грн.,
  • ЗДО «Дзвіночок», с. Бирюки, вул. Шкільна,9 – 248 536 грн.,
  • ЗДО «Малятко», смт Рокитне, вул. Незалежності, 26 – 53110 грн.,
  • ЗДО «Росинка»,  с. Бушеве, вул. Лісова,1 – 29 535 грн.,
  • ЗДО «Сонечко», с. Ольшаниця, вул. Рокитнянська, 72 – 54 506 грн.

У протирадіаційних укриттях, а саме:

  • ПРУ 147510, смт Рокитне, вул. Вокзальна 36 – 99 970 грн.,
  • ПРУ 147511, смт Рокитне, вул. Вокзальна 44 – 98 000 грн.,
  • ПРУ 147515, смт Рокитне, вул. Ентузіастів 6 – 79 845 грн.

Протягом 2023 року до відділення поліції №1 Білоцерківського РУП надійшло та зареєстровано в журналі Єдиного обліку  4843  повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, з них 516 зареєстровано до ЄРДР.        

 

Розглянуто згідно із Законом України «Про звернення громадян» 2622 повідомлення, 160 приєднано до іншого ЄО, 365 приєднано до ЄРДР та 104 ЄО передано до інших органів поліції чи інших правоохоронних органів. Відносно правопорушників складено 3108 адміністративних протоколів та постанов.

 

Рокитнянським відділом окружної прокуратури виявлено 8 фактів порушень обліково-реєстраційної дисципліни співробітниками відділення поліції №1 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області. З загальної кількості зареєстрованих до ЄРДР кримінальних проваджень (516), сектором дізнання ВП № 1 зареєстровано 211 проваджень, з яких:

  • закрито 133 провадження;
  • направлено до суду 37;
  • знаходяться в провадженні 28;
  • передано до інших підрозділів 7;
  • об'єднано з ЄРДР  6 ;

Слідчим відділом зареєстровано 305 проваджень, з яких :

  • закрито 138;
  • направлено до суду 92;
  • знаходяться у провадженні 62;
  • передано до інших підрозділів 13.

За статтею 190 ККУ «Шахрайство», зареєстровано 58 проваджень, з яких  29 закрито.

 

На обліку перебуває 4 адміннаглядних 10 формальники, 155 осіб які вчинили домашнє насильство з них: 140 чоловіки, 15 жінки.

 

Особисто ДОП виявлено та супроводжено 17  кримінальних проступків та 8 злочинів.

 

Розглянуто протягом вказаного періоду та прийнято рішення по матеріалах єдиного обліку – 1250.               

 

За ініціативою, встановлено 3 та продовжено 4 адміністративних нагляди. 

 

Службою ДОП складено 506 адміністративних протоколів, створено та виконано 334 службових план-завдань. 

 

За період проведення заходів “Акциз” було складено 8 протоколів про адміністративне правопорушення з виявлення правопорушень у сфері обігу фальсифікованих тютюнових та алкогольних виробів.

 

Протягом 12-ти місяців ювенальними поліцейськими виявлено 3 факти продажу алкогольних напоїв неповнолітнім, задокументовано 31 факт невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов´язків щодо виховання дітей. Відносно неповнолітніх складено 8 адміністративних протоколів. Спільно з представниками ССДС ТА ЦСС було перевірено 36 сімей які опинились в складних життєвих обставинах. Проведено 52 профілактичні заходи по закладах загальної середньої освіти, що охоплює близько 1200 неповнолітніх осіб.    

 

Протягом 12-ти місяців службою СРПП здійснено 3615 виїздів за повідомленнями лінії «102», складено 2448 адміністративних матеріалів за різні правопорушення, з яких виявлено 258 фактів керування транспортними засобами особами які перебували в стані наркотичного чи алкогольного сп´яніння, створено та виконано 786 службових завдань.

 

2. Відновлення інфраструктури та житлове будівництво

 

Житлове будівництво на території Рокитнянської селищної ради протягом останніх років здійснюється індивідуальними забудовниками.  Введення в експлуатацію об’єктів будівництва здійснюється інспекцією архітектурно-будівельного контролю Київської області.

 

 

3. Розвиток дорожнього господарства

 

Для організації безпеки дорожнього руху по Рокитнянській селищній територіальній громаді у 2023 році проведено:

- поточний ремонт струменевим методом вулиці Армійська, Архітектора Ніколаєва, Березнева, Братів Липовенків, Волі, Вокзальна, Гайова, Гетьманська, Жовтнева, Заводська,  Ентузіастів, Кооперативна, Князя Володимира, Лісна, Медоварна, Мовчанівська, Набережна, Незалежності, Панаса Мирного, Прорізна, Садова, Смоляна, Травнева, Тополева, Червона Січ, Шкільна, Поповича, Телешівська, Шкільна, Ярослава Мудрого провулки Мирний, Маслозаводський, Новий, Поштовий,  Соборний в смт Рокитне; вулиці Жовтнева, Степурівська, Шевченка, провулки Береговий, Зелений, Млиновий, Садовий, Ставовий, Центральний в с. Насташка;  вулиці Армійська, Бучацького, Горянська, Лісова, Миронівська, Рогозняська, Рокитнянська, Центральна в с. Ольшаниця; вулиці Лісова, Жовтнева, Кам’янська в с. Синява, вулиці Зелена, Набережна, Садова, Ярослава Мудрого в с. Острів, вул. Вишнева, Миру, Молодіжна в с. Ромашки, вулиці Перемоги, Степова в с. Бакумівка, вулиці Шкільна, Калинова в с. Бирюки, вулиця Травнева в с. Пугачівка, вулиця Леоніда Каденюка в с. Житні Гори, вулиці Садова, Молодіжна в с. Калинівка, вулиця Перемоги в с. Шарки, вулиці Запорізька, Зарічна, Молодіжна, Шкільна, провулки Набережний, Окружний  в с. Телешівка – всього 5922,65 кв.м. (смт Рокитне 2090 кв.м., села – 3832,65 кв.м.) на суму 3 290,336 тис.грн.;

- поточний ремонт білощебеневого покриття вул. Богдана Хмельницького, Визволення, Волі, Енергетиків, Індустріальна, Заводська, Квітнева, Козловського, Кооперативна, Молодіжна, Нечуя Левицького, Селянська, Урожайна, пров. Шевченка в смт Рокитне; вул. Лугова, Жовтнева, Кам’янська, Заросянська в с. Синява; вул. Богдана Хмельницького, Лесі Українки, Польова, пров. Верхній, Козацький в с. Запруддя; вул. Лісова і Центральна в с. Ольшаниця, вул. Вишнева, Гайова, Жовтнева, Польова, Шевчненка, пров. Верхній в с. Житні Гори, вул. Виноградна, Вишнева, Заболотна, Набережна, Польова, Шкільна в с. Ромашки, вул. Слави в с. Бакумівка, вул. Капленка, Соборна, Травнева в с. Пугачівка, вул. Набережна, Садова в с. Бирюки, вул. Польова в с. Маківка, вул. Перемоги в с. Шарки, вул. Садова, Молодіжна в с. Калинівка – всього поточний ремонт 72473,45 кв.м. (смт Рокитне -17104,5 кв.м., села - 55369 кв.м.) на суму 2 504,461 тис. грн.

- нанесення дорожньої розмітки вулиць: Ігоря Зінича, Братів Липовенків, Медоварна, Телешівська, Садова, Червона Січ, Ентузіастів, Заводська, Незалежності, Першотравнева, Вокзальна, Шкільна, Тополева в смт Рокитне вартістю 478 164,10 тис. грн;

 

Розроблено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт:                 

  • капітальний ремонт перехрестя вулиць Медоварної, Заводської з організацією кругового руху в смт Рокитне, Білоцерківського району Київської області ;
  • капітальний ремонт вулиці Заводської від перехрестя вулиці Медоварної до перехрестя вулиці Травневої  в смт Рокитне, Білоцерківського району Київської області;
  • капітальний ремонт велосипедно пішохідної доріжки по вулиці Заводській від автостанції до перехрестя вулиці Медоварної в смт Рокитне, Білоцерківського району Київської області;
  • капітальний ремонт пішохідної частини вулиці Травнева від вул. Заводська до вхідної групи   вул. Незалежності в смт Рокитне, Білоцерківського району, Київська області;
  • поточний ремонт тротуару по вул. Незалежності від будинку № 6 до будинку № 18 в смт Рокитне,  Білоцерківського району Київської області.

Забезпечено коригування проектно-кошторисної документації:

- «капітальний ремонт вул. Богдана Хмельницького в смт Рокитне Київської області»;

- «капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Садова в с.Житні Гори Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області».

 

4.  Якісна освіта для всіх

 

На даний час на Рокитнянщині функціонує 15 окремо функціонуючих закладів дошкільної освіти (наразі три заклади ЗДО перебувають на простої, а саме ЗДО «Барвінок», ЗДО «Зірочка», ЗДО «Росинка» у зв’язку з відсутністю дітей) та 6 дошкільних груп у складі закладів загальної середньої освіти. Їх первинна проектна потужність складає 1180 місць. Заклади дошкільної освіти відвідує 580 дітей.

 

У Острівському ЗДО «Білосніжка», Рокитнянському ЗДО «Чебурашка», Синявському ЗДО «Білочка» функціонує три інклюзивні групи та введені в штатні розписи закладів дошкільної освіти 3 ставки асистента вихователя. Інклюзивним вихованням охоплено 8 дітей з особливими освітніми потребами.

 

Найбільша вартість утримання 1 дитини за рік в ЗДО «Лісова казка» - 71898 грн, ЗДО «Мальвіна»- 62 196 грн., ЗДО «Білосніжка» - 62305 грн.

 

У закладах дошкільної освіти були облаштовані приміщення, що використовуються як найпростіші укриття під час оголошення сигналу «повітряна тривога». У з 01.09.2023 відновили свою діяльність ЗДО «Ромашка» та ЗДО «Малятко».

 

Головною умовою роботи закладів освіти в очній формі є наявність захисних споруд. В 2023 році функціонували 17 закладів загальної середньої освіти. Із них: 1 початкова школа, 5 гімназій та 11 ліцеїв. 14 закладів надають освітні послуги в очному форматі, 3 в змішаному. Внаслідок дій збройної агресії зі сторони російської федерації зазнало пошкодження приміщення Ольшаницького ліцею, тому учні Ольшаницького ліцею тимчасово навчалися за дистанційною формою навчання. Сформовано 193 класи в яких навчалося 3176 учнів. Середня наповнюваність становить 16,5 учнів. Найменша середня наповнюваність учнів у Запрудянській гімназії – 6, Маківській початковій школі – 5.

 

Найбільша вартість утримання 1 учня за рік у Запрудянській гімназії – 118512 грн., Маківська початкова школа – 97115 грн., Рокитнянський ліцей-МАН – 82487 грн., Савинецька гімназія -70032 грн.

 

Замовлення підручників здійснювалося за кошти держбюджету та відповідно до  прогнозованої кількості учнів.  

 

Забезпечення учнів підручниками проводиться шляхом міжшкільного перерозподілу.

 

Індивідуальну форму навчання (педагогічний патронаж) організовано для 36 учнів, з них:

 

Кількість учнів, які навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти, щорічно збільшується. У 2023 році інклюзивним навчанням охоплено 19 учнів з особливими освітніми потребами.

 

Для  дітей з особливими освітніми потребами в приміщенні Синявського опорного закладу освіти подовжує функціонувати комунальний заклад Рокитнянської районної ради «Рокитнянський районний інклюзивно-ресурсний центр». Комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку в ІРЦ протягом 2023 року пройшло 51 дитина з особливими освітніми потребами, з них 34 первинних та 17 повторних.

 

14 ЗЗСО та ДЮСШ забезпечено Wi-fi роутерами (15 шт.) для забезпечення захисних споруд цивільного захисту закладів освіти підключенням до швидкісної мережі інтернет.

 

Охоплення дітей позашкільною освітою забезпечується через організацію гурткової роботи. Дитячо-юнацьку спортивну школу відвідує 188 вихованців груп початкової підготовки і 191 вихованців груп базової підготовки. Всього функціонує 35 груп,  навчально-тренувальні заняття відвідує 379 вихованців.

 

У ЦДЮТ функціонує 31 гурток які відвідує 1298 вихованців, з них 396 учнів з сільської місцевості. 14 гуртків працюють на базі закладів загальної середньої освіти.

Підвезенням 623 дитини, які проживають поза межею пішохідної доступності, здійснюється 7 шкільними автобусами, 2 з яких отримані в 4 кварталі 2023 року.

 

Відповідно до Програми розвитку системи освіти на 2021-2023 роки, рішенням сесії Рокитнянської селищної ради від 01.12.2022 № 2042 в закладах освіти  здійснювалося харчування дітей у 2023 році. Гарячим харчуванням було охоплено 845 учнів 1-4 класів, 548 учнів 5-11 класів та 430 дітей дошкільного віку. На продукти харчування виділено 7670,7 тис.грн.

 

Захисні споруди було укомплектовано всім необхідним відповідно до вимог та рекомендацій щодо організації укриттів в закладах освіти. У укриттях облаштовано приміщення для перебування учасників освітнього процесу, медичні куточки з необхідним запасом засобів медичної допомоги, санвузли. Укриття забезпечені сухим печивом, питною водою, додатковим живленням – закуплено генератори. У  захисних спорудах Острівського ліцею, Телешівського ліцею, Ольшаницького ліцею та ЗДО «Чебурашка» облаштовано вентиляційну систему. Проведено ремонт відмостки у Острівському ліцеї та  Насташівському ліцеї, завершено капітальний ремонт частини приміщення (майстерні) Ольшаницького ліцею для подальшого його використання, як найпростішого укриття. Встановлено металеві двері в найпростішому укритті ЗДО «Мальвіна».

 

11 закладів загальної середньої освіти та 7 закладів дошкільної освіти забезпечені генераторами та паливо-мастильними матеріалами для заправки генераторів, які працюватимуть під час відключення електроенергії.

 

11 закладів освіти обладнані тривожною кнопкою.

 

Опалення в закладах освіти Рокитнянської селищної ради забезпечується 18-ма котельнями на газовому паливі  та 11-ма котельнями на твердому паливі. У 2023 році закуплено 535 м3 дров, що становить 100% забезпечення.

 

Проте, до вирішення залишається ряд  основних проблем галузі, а саме:

1. обладнати заклади освіти системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням;

2. будівництво найпростіших укриттів для закладів освіти у яких вони відсутні; 

3. реконструкція котелень у закладах освіти (Телешівський ліцей, Ромашківський ліцей, ЗДО «Білочка», ЗДО «Малятко»).

 

5. Розвиток медичної галузі

 

Мережа закладів сімейної медицини в Рокитнянській  територіальній громаді  представлена 7 амбулаторіями ЗПСМ (з них  6 сільських, 1 міська) та 15 ФАПами при центрі первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД), які надають первинну медичну допомогу міському та сільському населенню громади.

 

КНП «Рокитнянський  центр ПМСД» приймає участь в Урядовій програмі «Доступні ліки». Населення Рокитнянської громади  може безкоштовно отримати або частково оплатити вартість  лікарських засобів  за Урядовою програмою «Доступні ліки» , а також отримати антибіотики за електронними рецептами у 5 аптеках. Від початку 2023 року лікарями центру ПМСД виписано 11049 рецептів, в тому числі 515 рецептів на антибіотики.

 

Від початку 2023 року працівниками «Чергового кабінету» здійснено та обслужено більше 3000 викликів.

 

Показники захворюваності населення з 2021 року по 2023 р  приведено в таблиці.

 

2021

2022

2023

Захворюваність на 10000 населення, всього

6197.7

6,1

4697,2

В т.ч. хвороби системи кровообігу

440.5

380,8

418.0

Травми, отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин

194.0

225,6

222.7

Злоякісні новоутворення

46

29,8

48.0

Активний туберкульоз

0.3

0,4

0.7

Хвороби органів дихання

3185.2

2542,3

2614,7

Хвороби органів травлення

144.2

110,6

87,5

Смертність населення з основними причинами на 1 тисячу населення. Всього

28.9

23,7

21,5

В т. ч.

хвороби системи кровообігу

15.1

16,9

14,7

Травми та отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин

1.9

1.5

2,1

Новоутворення

3.0

2.6

3,0

Материнська смертність на 1 тисячу живонароджених

0

0

0

Кількість центрів ПМСД, всього по ТГ

1

1

1

Відсоток закладів первинної ланки, які стали комунальними некомерційними підприємствами, всього по ТГ

1

1

0

Відсоток закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу, які стали комунальними некомерційними підприємствами, всього по ТГ

-

-

-

Відсоток охоплення населення наглядом лікарів первинної ланки

100

100

100

 

За кошти Національної служби України закуплено бензин , дизпаливо для санітарних автомобілів, запчастини, медбланки, металопластикові вікна та двері та ін. на суму 906888,26грн.; вироби медичного призначення та медикаменти на суму 483149,11грн. Окрім того, для потреб закладу закуплено апарат СИПАП, проектор, електрокардіографи, дозатори, мікропіпетки, центрифугу, газонокосилку та принтери на суму 235968,84грн.,

- за кошти селищного бюджету було профінансовано наступне:

 

На предмети , матеріали , обладнання та інвентар по КЕКВ 2210 було заплановано 465000 грн, витрачено коштів на суму 292329,40 грн. або 62,9% від плану та 10,0 % від загального обсягу фінансування установи. Для потреб чергового кабінету придбано: запчастини на  автомобілі та пальне  - 94101,0грн.Також , придбано троє металопластикових  дверей для кабінетів лікарів -20000 грн.; закуплено плитку для ремонту підлоги в приміщенні АЗПСМ смт.Рокитне – 111398,40 грн., клей для плитки- 37635,50грн., будівельні, господарчі та санітарно-технічні матеріали – 29194,50грн.

 

Обсяг   асигнувань  на  закупівлю  медикаментів та перев’язувальних  засобів по  КЕКВ 2220 склав  200000  грн. , витрачено  коштів на суму 198081,08 грн. або 99,0 % від плану та 6,8% від загального обсягу фінансування установи. Для забезпечення потреб онкохворих пацієнтів наркотичними засобами використано коштів в сумі 39247,82 грн.; для забезпечення потреб паліативних хворих закуплено підгузки на суму 158833,26грн.

 

На оплату послуг (крім комунальних) КЕКВ 2240 заплановано 305000грн., витрачено коштів на суму 287952,60грн. або 94,4% від плану та 9,9% від загального обсягу фінансування  установи. Кошти витрачено: перевірка димових і вентиляційних каналів -18154,0грн.;електротехнічні виміри в електромережах- 31257,0грн; розробка технічної документації з інвентаризації землі для АЗПСМ с.Ольшаниця – 9000грн.;проведення технічної інвентаризації та виготовлення технічного паспорту для АЗПСМ с. Ж.Гори – 14000грн.; проведення технічної інвентаризації та виготовлення технічного паспорту для АЗПСМ с. Синява – 16000грн.; проведення технічної інвентаризації та виготовлення технічного паспорту для ФАП с. Шарки – 11000грн. .;на проектно-кошторисну документацію для поточного ремонту санвузла для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення в приміщенні АЗПСМ смт.Рокитне – 20748,20грн.;оплата послуг по  страхуванню працівників закладу  від COVID-19-34543,60грн;.оплата послуг по страхуванню санітарних автомобілів -5505,0грн.; оплата послуг по поточному ремонту в приміщенні АЗПСМ Рокитне – 127744,80грн.

 

На оплату   енергоносіїв   використано 1449820,11 грн.

 

В частині спеціального фонду  по КЕКВ 3110 при плані 850000 грн витрачено коштів в сумі 850000грн, або 100% . Придбано  два гематологічних аналізатора для АЗПСМ с.Насташка та АЗПСМ с. Ольшаниця  і  два біохімічних аналізатора для АЗПСМ  с.Насташка та  АЗПСМ с. Острів.

 

Станом на 01.01.2024 року отримано наступне:

  • від благодійної організації "Благодійний фонд Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI" отримано медичний одяг на суму 125 000,00 грн , медичне обладнання, лікарські засоби та вироби медичного призначення на суму 531366,77 грн
  • від ТОВ «Гледфарм» у якості благодійної допомоги отримано медикаменти на суму 1525,57 грн;
  • від Благодійної організації  «Благодійний фонд «Фармація» отримано медикаменти на суму 79024,40 грн
  • від фонду «Свічка благодаті», фонду «Благомир» та Лілії Лузан отримано памперси на суму 39,00 грн;
  • від АТ «Київський вітамінний завод» отримано медикаменти на суму 54732,00  грн;

відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я КОДА наш центр ПМСД отримав  гуманітарну допомогу – генератори у кількості 5 шт  на суму 75000,00 грн та швидкі тести на COVID-19 на суму 23755.00 грн

  • від ТОВ «АПК «Насташка» в якості гуманітарної допомоги отримано вапно гашене;

від Київського обласного медичного центру небезпечних захворювань отримано наступну гуманітарну допомогу:

швидкі тести на COVID-19 на суму 1522,75 грн;

швидкі тести на ВІЛ на суму 5485,29 грн;

вакцина від COVID-19 на суму 121918,71 грн;

вакцина КПК (від кору, краснухи, паротиту) на суму 6607,50 грн;

вакцини дитячі на суму 51314,90 грн;

вакцина від гепатиту В на суму 42.0 грн;

термоконтейнери і холодові елементи на суму 3715,19 грн;

реєстратори даних на суму 17446, 32 грн.

  • від Бази спеціального медичного постачання отримано медикаменти та вироби медичного призначення на суму 6693699,99 грн, швидкі тести на COVID19 на суму 500.00 грн
  • від КНП КОР «Київська обласна клінічна лікарня» отримано медикаменти на суму 352330.00 грн
  • від КНП КОР «Київський обласний спеціалізований медичний центр» отримано лікарські засоби для лікування хворих на туберкульоз на суму 11424,59 грн;
  • від КНП КОР « Київська обласна клінічна лікарня» отримано лікарських засобів на суму 23100,73 грн
  • від Київського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України отримано вакцини на суму 467927,49 грн.
  • від КНП КОР «Білоцерківська міська лікарня №2» отримано лікарські засоби на суму 15366,63 грн.
  • від КНП"ЦПМСД КАЛИНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ" по перерозподілу отримано вироби медичного призначення на суму 4065,26 грн.
  • від Всесвітньої організації охорони здоров’я отримано ліки та вироби медичного призначення на суму 1592888,48 грн.

 

Від початку 2023 року проводились поточні ремонти :

АЗПСМ смт. Рокитне

поточний ремонт вірусологічного кабінету: фарбування та шпаклювання стін та заміна лінолеуму , проведено заміну сантехніки , заміна дверей;

в каб. №1 фарбування стін та заміна лінолеумного покриття;

фарбування гаражних воріт в кількості 4 шт;   

проведено поточний  ремонт  коридору 2 поверху : укладка керамічної плитки ,  заміна світильників,  побілка стелі та верхньої частини стін, заміна дверей на металопластикові в кількості – 4 шт та установка міжкімнатних дверей в кількості – 4 шт,

проведено поточний ремонт в каб №18: виконано сантехнічні роботи, шпаклювання та фарбування стін та стелі, заміна лінолеумного покриття , 

АЗПСМ с. Телешівка

фарбування вікон, дверей , стін, проведено часткову реконструкцію водопроводу,  фарбування металевої конструкції входу в амбулаторію,

АЗПСМ с. Житні Гори

фарбування металевої конструкції входу в амбулаторію,

АЗПСМ с. Острів

 побілка будівлі амбулаторії , фарбування фундаменту бітумним лаком),

АЗПСМ с. Ольшаниця

покраска підлоги, побілка стін, заміна трьох вікон на металопластикові та фарбування дерев’яних вікон та дверей, проведено часткову реконструкцію водопроводу,

АЗПСМ с. Насташка

 косметичний ремонт в кабінеті лікаря, кабінеті лабораторних досліджень, вестибюлі, кабінеті щеплень та кабінеті надання невідкладної допомоги ,

ФАП с. Ромашки

 фарбування підлоги та стін та водопровідних труб),

 ФАП с. Шарки

 обробка бітумним лаком цокольної частини будівлі,

ФАП с. Бакумівка 

заміна лінолеуму, фарбування вікон,

ФАП с. Пугачівка

фарбування дверей, проведено ремонт пічного опалення ФАПу,

 ФАП с. Луб’янка

частково проведено ремонт покрівлі, фарбування вікон та дверей, побілка будівлі ФАПу, оброблено наземну частину фундаменту бітумним лаком, проведено ремонт пічного опалення ФАПу.

 

На даний час триває поточний ремонт в амбулаторії ЗПСМ с. Насташка ( ремонт коридору) та проводиться ремонт кабінетів №23 та №23а  в амбулаторії ЗПСМ смт. Рокитне.

Проблемне питання

Пропозиції щодо вирішення питання

Нагальна потреба у закупівлі меблів для усіх лікувальних закладів

Враховуючи військовий стан , по можливості, проводити закупівлю обладнання

Проведення поточних ремонтів у лікувальних закладах

Подаються листи до благодійних організацій та підприємців громади щодо надання благодійної допомоги для проведення ремонтів .

Утримання ФАПів

За кошти НСЗУ не передбачено фінансування утримання ФАПів. Питання потребує додаткового юридичного вивчення.

 

За 2023рік лікарями поліклінічного відділення прийнято - 59877 чол. з них сільських жителів - 27143чол., дітей до 17 років - 9958 осіб ( сільські - 4312 дітей), з приводу захворювань 23575 дорослих (сільські жителі - 11023 ), дітей - 1499 чол. (сільські - 704).

Відвідувань

Відвідувань діти 0-17р

Відвідувань з приводу захворювань

всього

3 них

сільських

жителів

всього

3 них

сільських

жителів

дорослі

3 них

сільських

жителів

діти

0-17р

59877

27143

9958

4312

23575

11023

1499

 

Спеціалізована стаціонарна допомога забезпечується в 8 стаціонарних відділеннях. Ліжковий фонд стаціонару – 150 ліжок.

 

За 2023рік в стаціонарах Рокитнянської БЛ рівень госпіталізації хворих складає - 21,3 на 100 жителів.

 

Забезпеченість стаціонарними ліжками в розрахунку на 10 тисяч населення становить -    49,6.

 

Середнє число днів зайнятості ліжка становить  - 325,0 .

 

Показник середнього перебування хворого на ліжку -   8,0 .

 

Впродовж 2023 року у відділеннях Рокитнянської БЛ пройшли курс стаціонарного лікування - 6401 пацієнта .

 

Летальність хворих за 2023р., які знаходились на стаціонарному лікуванні становить — 1 %.   

 

Штатна чисельність становить 254,5 одиниці , зайнято 204,75 штатних одиниць , фізичних осіб - 209_ , а саме :          

                       

 

Штатні

Зайняті

Фізичні

Лікарі

59,5

43,25

42

Середній медперсонал

94,25

76,25

85

Молодший медперсонал

55,75

49,5

48

Інші

45,0

35,25

34

Всього

254,5

204,25

209

 

 

За 2023 року профінансовано видатки на медикаменти в сумі 1500,00 тис.грн.

 

Згідно рознарядки ДОЗ КОДА отримано централізовано медикаменти на суму 733,2 тис.грн., тест смужки - 1753,0 тис.грн.

 

Також від обласного центру крові отримано безоплатно препарати крові на суму 382,8 тис.грн.

 

За 2023р. за рахунок коштів селищного бюджету Рокитнянської СР :

  • здійснено капітальний ремонт частини (5 приміщень) внутрішніх приміщень   відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги на загальну суму – 778,5 тис. грн.;
  • виготовлено проектнокошторисну документацію по реконструкції електричних мереж на суму 99,4 тис. грн.;
  • проведено реконструкцію електричних мереж для приєднання резервним джерелом живлення ДГУ DJ154 BD: за адресою Київська обл., смт Рокитне, вул. Вокзальна, буд.86 на загальну суму 380,5 тис. грн.;
  • проведено поточний ремонт приточновитяжної системи вентиляції флюорографічного та рентген-кабінетів поліклінічного відділення на загальну суму - 859,4 тис. грн.;
  • коригування та проведення Експертизи коригування кошторисної частини проектної документації по капітальному ремонту покрівлі 24,1 тис. грн.;
  • на виплату стимулюючих коштів 1129,9 тис. грн.;
  • на проведення мед. оглядів на стан алкогольного чи іншого сп’яніння 174,6 тис. грн.;
  • на придбання будівельних матеріалів 250,0 тис. грн.;
  • на придбання матеріалів для поточного ремонту по зовнішньому та внутрішньому опорядженні віконних прорізів 195,0 тис. грн.;
  • поточний ремонт покрівлі будівлі стаціонарного корпусу 40,0 тис. грн.
  • на розробку проектнокошторисної документації на проведення робіт з поточного ремонту приміщення для відділу гемодіалізу - 127,0 тис. грн;

 

Проблемні питання:

існує потреба для подальшого розвитку лікувального закладу у лікарях- спеціалістах наступних спеціальностей :

  • фізичний терапевт,
  • лікарфізичної та реабілітаційної медицини,
  • лікаранестезіолог,
  • лікарерготерапевт,

капітальний ремонт неврологічного відділення - 4312,0 тис. грн.,

ремонт системи опалення дитячого та поліклінічного відділень - 400,0 тис. грн.,

 капітальний ремонт покрівлі стаціонарного корпусу  - 4 883,36 тис .грн.,

капітальний ремонт приміщення для відділення гемодіалізу - 4500,0 тис .грн.,

      6. облаштування системи дощовідведення, оновлення цокольних фундаментів    лікувальних корпусів, ремонт вікон підвальних приміщень, огорожі території - 2000,0тис.грн.,

      7.  придбання набору для лапароскопічних операцій - 3500,0 тис.грн.,

      8.  придбання фізіотерапевтичного обладнання - 600 тис.грн,.

  придбання цистоскопа — 540 тис.грн.,

придбання колоноскопа- 1500 тис.грн.,

придбання медичного автотранспорту - 900 тис. грн.,

придбання системи рентгенівської діагностичної DP580B - 5500 тис.грн.,

забезпечення калоприймачами осіб з інвалідністю,

  14.облаштування по зовнішньому та внутрішньому опорядженні віконних прорізів (откосів) будівель (дитячого, хірургічного, неврологічного, поліклінічного відділень ) - 1505,0 тис. грн.,

  15.закупівля предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для забезпечення амбулаторного та стаціонарного відділень  – 1550,0 тис.грн.,

   16.ремонт медичного обладнання – 1900,0 тис. грн.

                               

7. Соціальний захист населення  

 

До центру соціальних служб надійшло 156 повідомлень щодо сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Здійснено 156 оцінок потреб сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, у тому числі 20 сімей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, 26 сімей, де батьки зловживають спиртними напоями, 3 сім’ї, які постраждали від жорстокого поводження, 17 сімей внутрішньо перемішених осіб для встановлення статусу дітям постраждалих в  наслідок бойових дій та збройних конфліктів, 17 особам похилого віку, які влаштовуються в заклади постійного проживання, 8 військовослужбовців, їхніх сімей, ветеранів та сімей загиблих учасників АТО/ООС. У 2023 році на соціальному супроводі перебувало 139 сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах. Знято із соціального супроводу 114 сімей як такі, що подолали/мінімізували складні життєві обставини.

Протягом року надано разову грошову допомогу 16 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, у розмірі 74,0 тис. грн.; надано матеріальну підтримку (у вигляді одягу, взуття, продуктів харчування, побутової хімії, постільної білизни, канцтоварів, будівельних матеріалів, електротоварів тощо) 47 сім’ям у розмірі 29,0 тис. грн.;надано фінансову підтримку дитячому будинку сімейного типу для розбудови та утеплення, проведення поточних ремонтних робіт, облаштування прибудинкової території  у розмірі 100000 грн.

            На надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку використано  93,5 тис. грн.(76 осіб). 

            На компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті використано  237,6 тис. грн. та перевезено 6913 осіб.

             По програмі «Турбота» використано:

            68,0 тис. грн. – допомога на поховання громадянам, які не досягли пенсійного віку – 34 чол., хліб (потребуючим верствам населення) – 3,5 тис. грн., 2 684,0 – матеріальна допомога( 327 чол.), на лікування жителів з діагнозом муковісцидоз - 45,0 тис. грн. (2 чол.), матеріальна допомога особам, які потерпіли внаслідок надзвичайної ситуації (пожежі, стихійного лиха, підтоплень)- 1555,0тис. грн.(125 чол.), надання потребуючим верствам населення  пасхальних виробів – 9,7 тис. грн. (250 шт.)

             По програмі з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям – учасникам бойових дій та їх сім’ям на 2021 – 2023 роки використано 2 млн 920,8 тис. грн., а саме:

     -    допомога на поховання сім’ям загиблих ООС – 600,0 тис. грн. (20 сімей), допомога на встановлення пам’ятників – 420,0 тис. грн.( 21 сім’я), допомога на лікування поранених ООС – 560,0 тис.грн. (63 чол.),  матеріальна допомога УБД – 1,5 тис. грн.( 11 чол.), одноразова допомога 74 чол. учасникам ДФТГ на суму  995,3 тис. грн. Надано одноразову матеріальну допомогу членам сімей загиблих до Дня пам’яті загиблих захисників України-129,0 тис. грн. 43 чол. Надано допомогу дровами членам сімей загиблих  на  суму 215,0 тис. грн.(43 чол.).

У Рокитнянській громаді створений та діє один Рокитнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в складі якого функціонують структурні підрозділи:

відділення соціальної допомоги вдома;

 відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю с. Насташка (розрахований на 16 ліжкомісць);

відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

            У відділенні соціальної допомоги вдома працює 43 соціальних робітників, які надають послуги 502 одиноким непрацездатним громадянам, пенсіонерам та особам з інвалідністю громади. Загальна чисельність виявлених осіб, які потребували надання соціальних послуг у відділенні соціальної допомоги вдома за 2023 рік - 115 осіб. Всі виявлені особи були забезпечені якісним наданням соціальних послуг відділенням догляду вдома. Загальна кількість видів соціальних послуг догляду вдома, що надаються громадянам - 30.

            Для полегшення роботи, рівномірного навантаження та збереження продуктивності праці для соціальних робітників було придбано 4 нові велосипеди та 43 теплих жилетів.

      Платними послугами скористалися – 186 осіб, сума, що надійшла від надання платних соціальних послуг становить 119,8 тис. грн.

            Відділення стаціонарного догляду с. Насташка розраховане на 16 осіб, станом на 01.01.2024 року всі 16 ліжко-місць зайняті.

Загальний обсяг потреби на утримання відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання у 2023 році складає – 2464,9 тис. грн, вартість утримання однієї особи в місяць – 13693,75 грн., вартість харчування в день – 82,88 грн.

    В 2023 році в відділенні стаціонарного догляду було проведено косметичний ремонт в їдальні, замінені фасадні дерев’яні вікна на нові металопластикові, вимощено плитами садову доріжку до харчоблоку для покращення умов проживання підопічних. До державних, релігійних свят та днів милосердя у відділенні проводяться святкові обіди.

Чисельність осіб, які перебувають на обліку у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги – 505 осіб, з них послугами скористалися у 2023 році 188 осіб.

6. Підтримка дітей та сім’ї

             Станом на 31.12.2023 року на первинному обліку служби у справах дітей та сім’ї Рокитнянської селищної ради перебуває 13 дітей-сиріт та 50 дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою розвитку сімейних форм виховання в громаді функціонує два дитячих будинки сімейного типу родини Багатих, де виховуються 2 статусних дітей та 3 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і родини Петренко-Хохич, де виховується 10 статусних дітей.

З 06.09.2022 в громаді запроваджено послугу патронату над дитиною. На даний час у сім’ї патронатного вихователя Михальченко О.В. виховуються двоє малолітніх дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.  

 На первинний облік служби поставлено 10 статусних дітей. З них – 6 влаштовано під опіку, 1 дитина усиновлена громадянами України, 3 влаштовано у КЗ Рокитнянської селищної ради «Рокитнянський центр соціальної підтримки дітей та сімей «Чебурашка». Загалом у 2023 році усиновлено 4 статусних дітей.  У сімейних формах виховання проживає 48 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 76 % від загальної кількості статусних дітей.

 У 2023 році одній особі з числа дітей-сиріт було придбано квартиру на суму   610 тисяч гривень.

 Працівниками служби було проведено 26 рейдів, у ході яких було відвідано 99 сімей, 33 батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, подано клопотання до начальника відділення поліції №1 Білоцерківського  РУП ГУ НП України у Київській області про притягнення 7 батьків до адміністративної відповідальності за статтею 184 АК України.

3 дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, було влаштовано до комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Рокитнянський центр соціальної підтримки дітей та сімей «Чебурашка», 29 дітей взято на облік служби як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Відбулося 14 засідань комісії з питань захисту прав дитини виконкому Рокитнянської селищної ради, де розглядалися питання щодо захисту майнових та житлових прав дітей, стану виконання особами батьківських обов’язків.

Під час проведення заходів з нагоди Міжнародного дня захисту дітей було закуплено морозиво для дітей та засоби для проведення конкурсів, ігротеки і майстер-класів по аквагриму  на суму 9590 гривень.

Станом на 31.12.2023 року 500 дітей соціально-незахищеної категорії були оздоровлені у пришкільних таборах, організованих відділом освіти, 51 дитина відпочила у ДОЗ СТ «Чайка» (Обухівський район) по путівках, придбаних Рокитнянською селищною радою. За межами України відпочило 9 дітей (Азербайджан, Німеччина, Чеська республіка), 1 дитина відпочивала у таборі «Артек» (Пуща Водиця), 11 дітей із малозабезпечених сімей оздоровилися у ДПУ «МДЦ Артек» (Закарпатська область) по путівках, наданих службою у справах дітей та сім’ї КОВА.

Підготовлено 3 позовні заяви до суду про позбавлення батьків батьківських прав відносно 4 дітей. Підготовлено 10 висновків до суду про доцільність позбавлення батьків батьківських прав відносно 13 дітей.

У 2023 році службою було розглянуто понад 478 усних та 231 письмових звернень громадян.

Видано 106 посвідчень дитини та 36 посвідчень батьків з багатодітної сім’ї.

Протягом 2023 року подано 7 кандидатур для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

 

8. Розвиток фізичної культури та спорту

 

На території Рокитнянської селищної територіальної громади функціонує 88 спортивних споруд: 1 стадіон, 55 площинних споруд (4 майданчики із тренажерним обладнанням, 17 футбольних полів, 31 інший спортивний майданчик в тому числі 7 майданчиків із синтетичним покриттям, 3 тенісні корти), 16  спортивних залів, 4 стрілецькі тири та 12 інших спортивних споруд.

  В 2023 році було  організовано та проведено 64 фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходи: 4 відкритих і  7 місцевих турнірів для жителів громади з шахів та шашок; чемпіонати футболу та міні-футболу, а  також чемпіонат з волейболу серед збірних команд селища та сіл громади; 4 спартакіади: для  збірних команд  трудових колективів.

Забезпечено участь збірних команд громади у  чемпіонаті України: Всеукраїнські змагання з лижних гонок серед юнаків та дівчат (смт Яворів Львівської області);  чемпіонату Київської області з гандболу серед дівчат; міжрайонних змаганнях з футболу (м. Кагарлик) та відкритому турнірі з шашок (с. Ксаверівка).

Наразі в громаді відсутні спортивні споруди, що відповідають міжнародним стандартам. Станом на 01.01.2024 в громаді є недобудована ДЮСШ. Приміщення ДЮСШ потребує подальшого капітального ремонту. Також потребують заміни трав’яний газон футбольного поля та покриття бігових доріжок спорткомплексу «Рокитне». На невизначений термін перенесено заплановану ще на 2022 рік закупівлю та встановлення двох нових спортивних мультимайданчиків із штучним покриттям на стадіоні смт Рокитне та одного сільського міні стадіону із штучним покриттям у с. Житні Гори.

Протягом 2023 року відбулося 64 районних, міжрайонних, обласних та всеукраїнських змагань з різних видів спорту, до проведення яких було залучено 5054 учасників ( в тому числі 3032 хлопців та 2022 дівчат).

 

9. Розвиток культурного та духовного середовища, туристичного потенціалу

 

 В Рокитнянській громаді є 21 клубна установа (з них 18 в сільській місцевості). В громаді функціонує 53 аматорських формувань: 24 вокально-хорових ансамблі, 4 театральних, 3 хореографічних, 2 естрадно-вокальні студії, 1 музично-інструментальний ансамбль, 2 декоративно-ужиткового мистецтва, 6 гуртків художнього слова та 11 любительских об’єднань (клубів за інтересами). Кількість художників та майстрів мистецтв – 41.

В мережу будинків культури громади входять 7 аматорських  народних колективів.

Є 3 (три) хореографічні ансамблі «Етюд», «Журавлинка», «Студія сучасного танцю» та 1 естрадно-вокальна студія.

У 2023 році в громаді було проведено 151 культурно-масовий захід (43 святкових концертів, 14 народно-обрядових свят, 5 виставок майстрів народного мистецтва, 74 суспільно-політичних заходів та 15 культурно-освітніх та розважальних заходів).

Працівники будинків культури, клубів та учасники гуртків  взяли участь у 6 (шести) обласних заходах.

 

Бібліотечна мережа у 2023 році становила в собі 20 бібліотек (з них 17 в сільській місцевості). Впродовж 2023 року в комунальному закладі «Публічна бібліотека» працювало 28,25 штатних одиниць бібліотечних працівників.

У 2023 році було придбано 2543 примірників книг, залучено спонсорів для проведення акції «Подаруй книгу бібліотеці» та «Подаруй книзі друге життя», у відкритому доступі для відвідувачів були презентовані книжкові тематичні полички.

 Працівниками бібліотек громади було проведено 532 культурно-масових заходів за різними напрямками: національно-патріотичного виховання, популяризації української художньої літератури, духовного та естетичного  виховання, інтелектуального розвитку, змістовного дозвілля, формування наукового світогляду, краєзнавства, літературознавства, популяризації народних традицій, право-просвітницької діяльності, здорового способу життя, морально-етичного виховання тощо.

Частина будинків культури громади зараз перебуває в аварійному стані та потребує капітальних ремонтів чи укладення договорів оренди/продажу.

 В Рокитнянській селищній територіальній громаді функціонує КЗ Рокитнянської селищної ради «Музична школа», в якій навчається 216 учнів.

 Будівля музичної школи знаходиться в передаварійному стані і терміново потребує капітального ремонту.

Також існує потреба у придбанні сучасного високотехнологічного комп’ютера з характеристиками обробки відеозаписів музичних творів великого об’єму, оскільки зараз у воєнний час всі конкурси та творчі фестивалі проводяться в режимі онлайн.

Впродовж 2023 року було розроблено кошторисну документацію по встановленню протипожежної сигналізації. Було проведено тендер по встановленню системи протипожежної сигналізації, але сама процедура не відбулась через відхилення тендерних пропозицій учасників за рекомендацій Антимонопольного комітету України

 Ще у 2021 році відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради провів облік та реєстрацію усіх пам’яток нашої громади – архітектури, археології, історії, монументального мистецтва тощо. Було створено базу даних об’єктів культурної спадщини громади, відповідно до якої у Єдиний державний реєстр «Декларування нерухомих об’єктів культурної спадщини» було внесено всі пам’ятки Рокитнянщини - пам’ятники, церкви, монументи, братські могили, меморіальні комплекси, дошки, плити, стели тощо.

 

10. Розвиток молодіжної інфраструктури, підтримка соціальних проєктів з розвитку молоді, її національно- патріотичного виховання

 

Для популяризації національної культури з молоддю громади було проведено:  інформаційні години, уроки історії, уроки мужності, літературні читання, поетичні та фотоконкурси тощо.

Для стимулювання активності та творчого потенціалу молоді, забезпечення можливостей та розширення кругозору через заходи неформальної освіти в Рокитнянському селищному будинку культури за кошти обласного бюджету, громадською організацією «Міст змін» за підтримки відділу культури, молоді та спорту було створено молодіжний простір, де наразі проводяться презентації та тренінги з актуальних для молоді питань.

У 2023 році кошти використовувалися на:

 - проведення І спартакіади допризовної молоді серед збірних команд закладів освіти у Рокитнянській СТГ, присвяченій Дню захисників і захисниць України (придбання спортивної нагородної атрибутики для переможців і призерів змагань – 3768,37 грн);

- проведення спортивних змагань із військово-спортивного триборства серед збірних команд закладів загальної середньої освіти Рокитнянської СТГ (придбання спортивної нагородної атрибутики для переможців і призерів змагань – 2161,80 грн);

- проведення національно-патріотичного заходу «Вечір пам’яті героїв Рокитнянщини» та тематичного конкурсу серед учнівського самоврядування (придбання грамот та призів для нагородження переможців та призерів фотоконкурсу – 945,00 грн).

 

11. Забезпечення населення якісними комунальними послугами.  Підвищення рівня енергоефективності.

 

Протягом минулого року КП «Рокитне водоканал» придбано комплект сантехнічних виробів вартістю 64,58 тис.грн, насос вартістю 27,048 тис.грн., спецодяг 21,8 тис.грн., перетворювач частоти 49,2 тис.грн., 2 насосні агрегати 101,5 тис.грн., автошини 14,8 тис.грн., паливо для генераторів 98,9 тис.грн., гідравлічна частина – 37,99 тис.грн., двигун занурювальний – 42,21 тис.грн., 3 генератори на суму 829,05 тис.грн., послуги з підключення генераторів – 168,19 тис.грн.,  на ремонт покрівлі гаража використано 139,727 тис.грн.

Комунальним підприємством «Рокитне ЖЕП» здійснено ремонт покрівлі багатоквартирного житлового будинку в смт Рокитне по вул. Ентузіастів,8 на суму 199,965 тис.грн., відремонтовано дахи багатоквартирних житлових будинків після буревію на 299,112 тис.грн., придбано гідробар’єр і лист оцинкований на суму 35,05 тис.грн.  На поточний ремонт підвального приміщення (укриття) житлового будинку по вул. Вокзальній,36 в смт Рокитне використано 99,97 тис.грн., на технічну інвентаризацію об’єктів будинків по вул. Вокзальна, 44 та Незалежності, 26а – 22,0 тис.грн. Також придбано гідроциліндр, запчастини та шини до сміттєвоза на суму 139,4 тис.грн, бензопила вартістю 17,2 тис.грн.

Для забезпечення безперебійного надання послуг населенню КП «Рокитнетепломережа» придбано генератор вартістю 85,999 тис.грн., дизельне паливо на 20,956 тис.грн., здійснено заміну 6 модулів нагріву МН-120 на суму 1 178,00 тис.грн., здійснено реконструкцію вузла обліку газу на суму 341,00 тис.грн., на виготовлення кошторисної документації на реконструкцію тепломережі протяжністю 300 м в однотрубному вимірі попередньо-ізольованим трубопроводом – 94,684 тис.грн.

Для КП «Рокитнеблагоустрій» придбано паливно-мастильні матеріали на суму 759,554 тис.грн., похоронне приладдя 16,42 тис.грн. та послуги 20,7 тис.грн.,  полікарбонат на 57,75 тис.грн.,   вібраційна машина для укладання холодного і гарячого асфальту вартістю 29,999 тис.грн., придбано автомобільні шини на 72,567 тис.грн, акумулятори на 9,99 тис.грн., бензо-мото техніка вартістю 65,923 тис.грн., придбано матеріали для влаштування бювета на 33,165 тис.грн., прапоротримачі на 48,0 тис.грн., бордюри на круг по вул. Заводська 19,95 тис.грн., на ремонт об’їзної дороги навколо центрального кладовища та алей використано 238,782 тис.грн., ремонт об’їзної дороги клдаовища в с. Житні Гори – 50,172 тис.грн., прапори на 7,5 тис.грн., на послуги «Топографо-геодезична підоснова для розроблення проєкту будівництва кладовища по вул. Окружній в смт Рокитне  в електронному вигляді» виділено 30,0 тис.грн., на господарський інвентар використано 7,89 тис.грн. На заміну лічильників по вул. Заводська, 1, вул. Незалежності, 1 та вул. Висока в смт Рокитне використано 13,764 тис.грн., на заміну лічильника в с. Житні Гори – 4,42 тис.грн., на заміну автоматів в с. Бирюки – 3,955 тис. грн. та с. Савинці – 1,003 тис.грн., також придбано лампи для вуличного освітлення на 55,44 тис.грн., світильники на 99,00 тис.грн., кронштейн для світильників – 0,82 тис.грн., таймери часу – 13,4 тис.грн., кабель – 0,69 тис.грн., автоматичні вимикачі – 7,11 тис.грн.

Протягом 2023 року комунальним підприємством „Рокитне ЖЕП” надано послуг споживачам усіх рівнів на суму 5368,3 тис. грн., з них оплачено  5144,5 тис.грн. (95,83%). Заборгованість споживачів за надані послуги станом на 01.01.2024 становить 2 326,3 тис.грн., що на 223,8 тис.грн. більше порівняно з початком року.  Населенню надано послуг на 4184,8 тис.грн, з них оплачено 3978,5 тис.грн. (95,07%), заборгованість станом на 01.01.2024 року – 1852,3 тис.грн., що на 206,3 тис.грн. більше порівняно з початком року.

Комунальним підприємством „Рокитнетепломережа” за 2023 рік надано споживачам послуг на суму 4387 тис. грн., з них оплачено  4245,5 тис.грн. (96,77%). Заборгованість споживачів за надані послуги з теплопостачання станом на 01.01.2024 складає 689,8 тис. грн., що на 141,5 тис.грн. більше, порівняно з початком року.

Комунальним підприємством «Рокитне водоканал» споживачам усіх рівнів надано послуг на суму 6829,5 тис. грн., сплачено споживачами за послуги 6600 тис. грн. (96,64%) Борги споживачів станом на 01.01.2024 року складають 2152,7 тис. грн., збільшившись на 229,5 тис.грн. проти початку року. Населенню надано послуг на 5511,3 тис.грн, з них оплачено 5302,5 тис.грн. (96,21%), заборгованість станом на 01.01.2024 року – 2080,1 тис.грн., що на 208,8 тис.грн більше, ніж на 01.01.2023 року.

Всього населенню надано житлово-комунальних послуг на суму  9696,1 тис.грн., з них оплачено 9281 тис.грн. (95,72 %), загальна заборгованість населення за отримані житлово-комунальні послуги станом на 01.01.2024 складає 4202,4 тис.грн., що на 415,1 тис.грн. більше ніж на 01.01.2023 року.

 

Будівлі закладів соціально-культурної сфери Рокитнянської селищної ради опалюються від 35 котелень, з яких 19 працює на природному газі, 16 – на альтернативних видах палива - деревині та відходах її переробки (45,7% від загальної кількості), що дозволяє значно скоротити споживання природного газу та зекономити кошти місцевого бюджету, оскільки вартість 1 Гкал теплової енергії, виробленої з альтернативного палива майже удвічі нижча вартості 1 Гкал, отриманої від спалювання природного газу.

Завдяки впровадженню протягом останніх років енергоефективних проектів з переведення на альтернативні види палива котелень об’єктів господарського комплексу та соціально-культурного призначення 9 з 17 загальноосвітніх закладів переведено на альтернативні види палива (53%), з 8 дошкільних навчальних закладів на альтернативні види палива переведено 3 заклади (37,5%). Для ефективного контролю споживання енергоресурсів у громаді діє автоматизована система енергомоніторингу «Київщина енергоефективна».

 

12. Надання якісних послуг з перевезення пасажирів

 

Територією Рокитнянської селищної ради проходить 7 приміських та 11 міжміських автобусних маршрутів, які обслуговують ПП «Транспортне агентство «Ікарус», ПАТ «Білоцерківський автобусний парк» та 5 приватних перевізників.

 Завдяки цим перевізникам мешканці мають можливість відвідати міста Київ, Білу Церкву, Богуслав, Таращу та інші міста і села.

 

13.  Удосконалення системи надання адміністративних  послуг

 

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» (далі ЦНАП) повідомляє наступне:

рішенням селищної ради №2426-38-VIII від 18.05.2023 року були затвердженні нові адміністративні послуги, загальна кількість яких 156, які є обов’язковими для центрів надання адміністративних послуг, утворених селищною радою.

За період роботи з 01.01.2023 р. по 31.12.2023 р. спеціалістами відділу ЦНАП було надано послуг 6881, а саме:

надання послуг соціального характеру – 557;

видача довідок внутрішньо переміщеним особам- 85;

надання відомостей із Державного земельного кадастру – 415;

надання послуг з реєстрації місця проживання – 3180;

надання послуг з реєстрації бізнесу та нерухомості – 2523;

надання послуг у сфері архітектури та будівництва – 59;

надання послуг з реєстрації пасіки – 3;

повідомлення про пошкоджене майно –14;

встановлення статусу багатодітної сім’ї та видачі посвідчення багатодітним сім’ям – 45.

Спеціалісти підключені до Програмного комплекса «Інтегрована інформаційна система» "Соціальна громада", до порталу ведення реєстру територіальної громади, до комплексної послуги «єМалятко», державного реєстру речових прав на нерухоме майно, єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань, інформаційної системи «ВУЛИК», ЄІССС, до реєстру пошкодженого майна, до реєстру будівельної діяльності, до порталу ПФУ.

Водночас відділ зіткнувся з деякими проблемами щодо реалізації цих повноважень. Відсутність електронного документообігу між органами виконавчої влади, які є суб’єктами надання адміністративних послуг, та ЦНАП, що ускладнює та уповільнює обмін інформацією та документами, необхідними для надання адміністративних послуг громадянам, збільшує навантаження на працівників ЦНАП, а також відсутність платіжного терміналу для оплати адміністративних послуг.

 

14. Розвиток ринку праці для підвищення рівня зайнятості населення     

 

Протягом 2023 року послугами Рокитнянського відділу Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості скористалися понад 1225 осіб, з яких 653 мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 406 осіб.

Фахівцями відділу надано 9170 послуг клієнтам служби зайнятості.

Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 458 осіб, з них 262 – зареєстрованих безробітних, 186 – особи, що звернулися до служби зайнятості за пошуком роботи. Серед працевлаштованих – 28 внутрішньо переміщених осіб.

Професійне навчання за сприяння служби зайнятості проходили 18 безробітних.

Ваучер на навчання для підвищення своєї конкурентоздатності на ринку праці у звітному періоді отримали 62 особи,  в тому числі - особа з категорії ВПО. У громадських  та інших роботах тимчасового характеру взяла участь одна особа.

В рамках Урядового проєкту "Армія відновлення" (суспільно корисні роботи) протягом року було видано 799 направлень особам, що мали статус безробітного, серед них – 52 направлення внутрішньо переміщеним особам.

70 роботодавці протягом звітного періоду співпрацювали зі службою зайнятості та надали інформацію про 312 вакансії.

8 роботодавців протягом 2023 року отримали компенсацію  витрат на оплату праці за працевлаштування 10 внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, згідно Постанови КМУ від 20.03.2022 № 331.

Також 3 роботодавці отримали компенсацію згідно постанови КМУ від 10.02.2023 № 124 "Про затвердження порядку надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування зареєстрованих безробітних".

1 роботодавець скористався Постановою КМУ від 22.08.2023 № 893 "Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю" та отримав компенсацію біля 67000 грн для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю ІІ групи.

Урядовим проєктом мікрогрантової програми єРОБОТА у 2023 році скористалися 4 особи з громади. Отримавши мікрогрант на розвиток власної справи, згідно умов укладеного договору, один роботодавець вже створив 2 робочих місця та працевлаштував на них 2 осіб. Три майбутні роботодавці, переможці 20-ї хвилі отримувачів мікрогрантів, мають створити нові робочі місця вже у 2024 році.

Отже, за підсумками 2023 року:

1225 осіб отримали 9170 послуг служби зайнятості;

458 - працевлаштовано;

799  - направлень видано в рамках Урядового проєкту "Армія відновлення";

18 - пройшли профнавчання;

62 клієнти служби зайнятості отримали ваучери на навчання;

60 роботодавців подали інформацію про наявність 312 вакансій.

За програмою "Власна справа" 4 мешканці громади отримали мікрогранти, реалізація яких передбачає створення нових робочих місць.

Станом на 01.01.2024 року статус безробітних, що перебувають на обліку служби, мали 153 особи.

 

15. Заробітна плата та стан її виплати. Заходи, що вживаються в громаді, з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

 

 Одним з показників, що відображають економічні перетворення, є грошові доходи населення. Головним джерелом сукупного доходу населення Рокитнянської громади є заробітна плата, пенсії, соціальні виплати, доходи від оброблення земельних ділянок(паї), надходження від реалізації продукції з особистих підсобних господарств, тощо.

Середня заробітна плата працівників бюджетної сфери та органів місцевого самоврядування за звітний період склала 10263,3 грн. За аналогічний період минулого року- 9954,25 грн.

 

16. Розвиток промислового потенціалу та інноваційно – орієнтованих галузей економіки.

 

На території Рокитнянської територіальної громади працює 7 підприємств добувної та переробної галузей, які складають основний промисловий потенціал. Добувна галузь представлена підприємствами: ТОВ „РКДЗ”,ТОВ “Граніт Інвест Рокитне”, ТДВ „Рокитнянський спецкар’єр”, ТОВ „КСЛ”та ТОВ “ОКДЗ”. На даних підприємствах займаються видобуванням каменю та виробництвом щебню різних фракцій. Переробна галузь представлена ПП „Сімол”, на якому переробляють молоко та випускають масло, молоко, сметану, ряжанку, сир.

 

Найменування

підприємства

Продукція,

що випускається

Реалізація продукції

Темпи росту чи спаду, %

за 12-ть місяців      2022 року,

тис. грн.

За 12-ть місяців        2023 року

тис. грн.

ПП „Сімол”

масло, молоко, сметана, ряжанка, сир, спред

33037,3

 

35546,7

7,6

ТОВ „КСЛ”

добування декоративного

та будівельного каменю

19170,0

            34744,0

81,2

 

ТОВ „РКДЗ”

добування піску,     гравію,глин і каоліну

105277,5

147978,3

40,6

ТОВ “Граніт Інвест Рокитне”

добування декоративного

та будівельного каменю

38961,0

53456,4

 

37,2

ТОВ “ОКДЗ”

добування декоративного

та будівельного каменю

24755,0

 

 

36834,0

48,8

ТОВ „Рокитнянський спецкар’єр”

добування декоративного

та будівельного каменю

 

22623,8

 

61168,0

 

170,4

ТОВ Мисливський клуб Грибінник

виробництво інших дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів

 

          32193,0

34451,0

7,0

           

 

    Як видно із приведеної таблиці, у  7-ти промислових підприємств  відбувся ріст обсягів реалізованої продукції порівняно з минулим роком.

 

17. Розвиток високотехнологічного сільськогосподарського виробництва.

 

Велике значення у соціально-економічному розвитку Рокитнянської громади належить аграрному сектору.

Громада має потужний агропромисловий комплекс до якого входить  65 підприємства, які займаються сільськогосподарським виробництвом, із них: 43 - господарські товариства та приватні підприємства та 22 - фермерських господарств.

Повномасштабна війна стала справжнім випробуванням для аграріїв. Вторгнення спричинило руйнування налагоджених роками процесів та логістичних ланцюгів.

                    

Стуктура посівних площ  під урожай 2023 року:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього рілля тис.га

Озима пшениця тис.га

Озимий ріпак тис.га

Ячмінь тис.га

Кукурудза тис.га

Соняшник тис,га

Соя тис.га

Культури на кормову базу тис.га

 

 

Посіяно станом на 01.07.2023

Посіяно станом на 01.07.2023

Посіяно станом на 01.07.2023

Посіяно станом на 01.07.2023

Посіяно станом на 01.07.2023

Посіяно станом на 01.07.2023

Посіяно станом на 01.07.2023

 

40

6,9385

1,3155

2,531

9,39765

8,33723

6,87347

4,6

 

                             

        В громаді завершено збір врожаю, станом на 1 січня 2024 ріку пшеницю(озима + яра) було зібрано 38400 тони з площі 6940 га, урожайність – 53,5 ц з 1 га, ячменю ярого та озимого зібрано 10560тонн з площі 2531 га., урожайність – 42,4 ц з 1 га.,  кукурудзи  –5650 тон з площі 9400 га., урожайність-61 ц з 1 га.,  гороху зібрано 470 тон з площі 130 га., урожайність – 36,1 ц з 1 га.,   ріпаку озимого – 5800 тон з площі 1715 га., урожайність – 33,9 ц з 1 га., гречки -1000тонн з площі 41га.,урожайність-24,4 ц з 1 га., сої  –38200 тон з площі 6873 га.,урожайність-55,5 ц з 1 га.,соняшник-18000тон з площі 11300 га.,урожайність-16,0 ц з 1 га., овес -2600тон з площі 90 га,урожайність-28,8 ц з 1 г.  Закінчалася сівба озимих сільськогосподарських культур під урожай 2024 року. Станом на 1 січня 2024 рік засіяно наступні озимі культури на зерно: пшениці -4500 га , ячменю- 500 га , жита -500 га , ріпака-2500 га.

      На початок 2024 року у господарствах громади утримується 3094 голів ВРХ, в тому числі корів - 1232 голови, кіз- 50 голів, свиней - 23495 голів та птиці свійської - 41235 голови.  Найбільші сільськогосподарські підприємства це: ТОВ «Синявське», ПА «КОЛОС» , ПС/Г Агрофірма « Україна»,  СТОВ «Ромашки», ТОВ «АПК Насташка», ТОВ « Агромілк»,ТОВ « Мілк – Айленд

 

18. Створення умов для розвитку малого та середнього підприємництва та збільшення інвестицій в економіку громади.

 

В громаді створені та діють такі об’єкти інфраструктури підтримки підприємництва:

-  громадська організація «Спілка підприємців Рокитного»;

- Рокитнянська районна спілка підприємців «Підприємці Рокитнянщини» Київської області;

-  кредитна спілка  “ Кредит-Експерт”;

- страхові компанії: НАСК „Оранта”,СК „ОБЕРІГ” та страхова компанія ПАТ СК„Інтер-Поліс” .

 Станом на 01.01.2024 на обліку Рокитнянського відділення  Білоцерківської об’єднаної державної податкової інспекції перебуває 2059 платників податків, з них 653 юридичних та  1406 фізичних осіб підприємців.

В порівнянні з початком року кількість платників податків збільшилась на 120 осіб.

До категорії «мікро» підприємництва відносяться: 598 юридичних та 1404 фізичних осіб, до категорії «малого» підприємництва відносяться: 32 юридичних та 2 фізичних осіб, до категорії «середні» підприємництва відносяться 23 юридичних осіб.

В порівнянні з початком року кількість фізичних осіб-підприємців  збільшилась на 113 осіб, чисельність юридичних осіб збільшилась на  7 осіб.

       За 12- ть місяців 2023 року від суб’єктів підприємницької діяльності  до бюджету громади надійшло єдиного податку з юридичних та фізичних осіб на загальну суму 19323,1 тис. грн.

      Частка податкових надходжень від діяльності малого підприємництва у загальному обсязі надходжень району становить  8,9%.

      Протягом минулого року було зареєстровано 7 новостворених підприємств.

       Торгівельна мережа громади налічує 269 закладів торгівлі в т. ч. продовольчих магазинів – 114, непродовольчих – 87, змішаного асортименту- 49, дрібно роздрібна торгівля з лотка – 1. Працює 18 закладів громадського харчування.

            Релоковані підприємства та підприємства з іноземними інвестиціями на території громади відсутні.

       Протягом січня-грудня 2023 року робота Рокитнянської селищної ради спрямовувалась на реалізацію  заходів щодо залучення інвестицій в економіку територіальної громади та поліпшення інвестиційного клімату.

З метою формування позитивного іміджу та підвищення інвестиційної привабливості Рокитнянської територіальної громади створена база даних інвестиційних проектів, яка поновлюється щокварталу. Ведеться реєстр інвестиційно привабливих об’єктів. Створено інвестиційний паспорт, який висвітлено на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради.

Співпрацювали з ТОВ «Гранд-СЛЛ-Консалт», яке є ініціатором створення Еко-індустріального Парку «УНІВЕРСАЛ ІНДАСТРІ» ( в I кварталі планується його реєстрація).

 

19. Надходження до бюджетів усіх рівнів

 

Бюджет Рокитнянської селищної ради з офіційними трансфертами виконаний на 98,0 %. При плані 328 млн. 603,4 тис. грн. надійшло  319 млн. 321,2 тис. грн., що на 6 млн. 282,1 тис. грн. надійшло менше планових показників, так як   з 01 жовтня 2023 року з бюджетів територіальних громад у повному обсязі вилучено податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами до спеціального фонду державного бюджету.

По власних надходженнях бюджет виконаний на 97,7 %. При плані  222 млн. 672,8 тис. грн. надійшло 217 млн. 537,3  тис. грн., що на 5 млн.  135,4  тис. грн. надійшло менше планових показників.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року власні надходження збільшились на  22 млн. 600,6 тис. грн. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року становить 111,6 %.

Найбільшу питому вагу у загальному обсязі надходжень власних доходів бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади займає податок та збір  на  доходи фізичних осіб  -  66,4  відсотки.  При плані 151 млн. 000,0 тис. грн. надійшло  144  млн. 538,0 тис. грн., що становить 95,7%  виконання плану, або на 6 млн. 462,0 тис. грн. надійшло менше. В порівнянні з надходженнями  минулого року, податку та збору на доходи фізичних осіб надійшло на  7 млн. 024,1 тис. грн. більше. Темп приросту становить 105,1  відсотки. Головним чинником зростання ПДФО в умовах воєнного стану є збільшення грошового забезпечення  військовослужбовців.

Серед податкових агентів основними платниками є:  В/Ч А 0543, Відділ освіти, ТОВ «АПК Насташка», СТОВ «Ромашки», В/Ч 1471, КНП «Рокитнянська багатопрофільна лікарня, Київський обласний військовий комісаріат, ТОВ «РКДЗ», ТОВ «Мілк- Айленд»,ТОВ «Агромілк».

Питома вага місцевих податків та зборів в загальному обсязі надходжень до бюджету складає  26,4 %. Надійшло 57 млн. 480,4 тис. грн. при плані  56  млн. 625,7 тис. грн., що становить  101,5 %, або на 854,7 тис. грн. надійшло більше  планових показників.

Єдиний податок є вагомою дохідною складовою  бюджету, який у 2023 році  займає 53,5 %  від загального обсягу місцевих податків і зборів та 14,1 % від власних доходів бюджету. Найбільші платники даного податку:

Єдиний податок з юридичних осіб: ТОВ «Кастас», ТОВ «Овостар Юніон», ТОВ «Сетагро Центр», ТОВ «Ріал Естейт Сервіс».  

Єдиний податок з фізичних осіб: Савченко А.М., Головань С.М., Коноваленко Б.О., Марченко П.А., Геращенко Г.В.

Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка  с/г товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%: ТОВ «Синявське»,ТОВ «АПК Насташка», СТОВ «Ромашки», СТОВ «Нива», ТОВ «Мілк-Айленд», ПС/Г Агрорфірма «Україна», ТОВ «Озерна – Агро».

За 2023 рік видатки бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади з врахуванням міжбюджетних трансфертів затверджені зі змінами в сумі 327млн. 490,5 тис. грн., фактичне виконання складає                                       302млн.094,0 тис. грн. або 92,25 %, що на 17,06% більше у порівнянні із минулим роком.

Наявні ресурси бюджету спрямовувались, насамперед, на фінансування захищених статей видатків, зокрема: оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплату комунальних послуг та енергоносії.

Із загального обсягу видатків, питома вага по галузях наступна:

На освіту – 59,3 %;

На державне управління – 11,7%;

На соціальний захист населення –7,9 %;

На культуру, фізичну культуру та спорт – 5,5 %;

На житлово – комунальне господарство  - 6,1 %;

На охорону здоров’я – 3,4%;

На економічну та  іншу діяльність – 3,9%;

На міжбюджетні трансферти – 2,1%.

Із загальної суми видатків на соціально-захищенні статті направлено 240млн.672,8 тис. грн., що складає 79,7 % від загальної суми видатків, з них на:

- оплата праці і нарахування – 199млн. 274,8 тис. грн. або 66,0 %;

- на оплату за спожиті енергоносії – 22млн. 690,1 тис. грн. або 7,5 %;

- медикаменти та перев’язувальні матеріали – 132,4 тис. грн. або 0,04%;

- харчування -  8млн. 987,5 тис. грн. або 3,0 %;

- на виплату допомоги та пільг – 9 млн. 588,1 тис. грн. або 3,2%.     

Середня заробітна плата працівників бюджетної сфери та органів місцевого самоврядування за звітний період склала  10236,3 грн.

За звітний період спрямовано 29млн. 526,9 тис. грн. на фінансову підтримку галузей  охорони здоров’я та житлово-комунального господарства.

За 2023 рік з бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади, на підтримку добровольчого формування Рокитнянської територіальної громади №1,  військових частин , підрозділів Збройних Сил України, поліції, ДСНС,   було  надано фінансової підтримки на загальну суму – 7 млн. 219,8 тис. грн., а саме:

- на підтримку військових частин 4млн.195,0 тис. грн.,

- на підтримку 1 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Київській області 823,0 тис. грн.,

- на утримання добровольчого формування Рокитнянської територіальної громади №1 в/ч 7298 -  2 млн. 017,0 тис. грн., з них використано 1 млн.864,3 тис. грн.

- на відділення поліції №1 Білоцерківського РУП  Головного управління Національної поліції в Київській області 141,0 тис. грн., з них використано   137,8 тис. грн. та на паливо-мастильні матеріали для поліцейського громади 200,00тис.грн., з них використано 199,7тис.грн.  

На виконання заходів забезпечення національної безпеки, заходів територіальної оборони, підтримки місцевої інфраструктури Білоцерківській районній (військовій) державній адміністрації в сумі 300,0 тис. грн..

В 2023 році було придбано 3 шкільних автобуси на суму 5млн.350,00 грн. з них 2 шкільні автобуси на умовах спів фінансування з обласним бюджетом на суму 2млн.400,00 тис. грн.

 

20. Розвиток міжнародного співробітництва

 

На території громади не реалізовуються проєкти міжнародної технічної допомоги. Інформація по найбільших підприємствах – експортерах відсутня.

 

21. Містобудівна діяльність

 

Планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження Генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і Детальних планів території. На сесії Рокитнянської селищної ради затверджені Генеральний план села Насташка Білоцерківського району Київської області та Генеральний план села Колесникове Білоцерківського району Київської області.

         З початку року затверджено два Детальні плани території.

         Проведено 2 громадських слухання та 2 містобудівні ради.

На кінець 2023 року  в процесі розробки знаходяться чотири Детальні плани території.

          За 2023 рік видано 33 будівельні паспорти, 1 містобудівні умови та обмеження на проектування об’єктів будівництва, 1 рішення про відмову у видачі містобудівних умов та обмежень, які внесені до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та 32 паспорти прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

 

22. Екологічна безпека, удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами

 

          За  2023 рік відділом  земельних відносин та екології було розглянуто 97 питань з охорони навколишнього природного середовища. По 4 питаннях було відкрито кримінальні справи а саме; по незаконній забудові у прибережно – захисній смузі р. Рось с. Острів; вирубці дерев у полезахисній смузі на території с. Синява; незаконне заволодіння грунтовим покривом с. Бирюки та самозахват земель комунальної власності в смт. Рокитне.

           На території  громади проводилася висадка зелених насаджень та було висаджено біля 300 дерев та кущів.

            При взаємодії   Головного управління ДПС у Київській області у 2023 році  відділом земельних відносин та екології складено списки юридичних осіб (з зазначенням коду ЄДРПОУ), які  використовують підземні свердловини для видобування води та не  сплачують   рентну плату  за спеціальне водокористування та перелік юридичних осіб як потенційних об’єктів оподаткування екологічним податком.

Перелік заходів, які здійснені протягом 2023 року:

придбано подрібнювач для деревини для КП «Рокитнеблагоустрій» на 185,0 тис.грн;

утилізувано 15367 шт. ламп розжарювання  від громадян Рокитнянської ТГ  на загальну суму – 11 525,25 грн.;

проведено  (вісімнадцять досліджень) моніторинг поверхневих вод р. Рось на території  Рокитнянській ТГ, (заг. сума – 3 546,0 грн.).

 

               КП «Рокитнеблагоустрій» для вивезення відходів придбано причіп на суму  249,0 тис.грн.

 

Основні проблеми, які  негативно можуть  впливають на екологічну ситуацію Рокитнянської  селищної територіальної громади   у  2024 році є питання:

   1. несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів. Накопичення побутового сміття в лісонасадженнях, в водоохоронних зонах річок, в зоні житлової забудови. Одним з пріоритетних питань захисту навколишнього природного середовища на території ради є організація робіт з вивезення побутових відходів, локалізація стихійних звалищ,

   2. стан зелених насаджень на території громади. В умовах воєнного стану,  більшість домогосподарств використовують опалення дровами.  Незаконна вирубка дерев, що призводить до зменшення зелених насаджень. Розвиток зеленого господарства можливий за рахунок створення локальних зелених зон: паркових насаджень, скверів, фруктових садів,

   3. заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану водоймищ. Щорічне забруднення стічними стоками р. Рось, зменшення рівня води у річках, пересихання малих річок та боліт, зникнення води у колодязях гостро відчуваються в останні роки, 

    4. залишається не вирішене питання про завершення будівництва полігону твердих побутових відходів, який знаходиться за межами населеного пункту с. Синява, Білоцерківського району, Київської області.

 

 

Начальник відділу економіки,

інвестиційної діяльності та  

агропромислового розвитку  Світлана Григоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь