Відбулась нарада з керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти Рокитнянської селищної територіальної громади

Дата: 31.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

31 січня 2024 року у залі засідань Рокитнянської селищної ради відбулась нарада з керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти Рокитнянської селищної територіальної громади за участю Рокитнянського селищного голови Юрія Богданова, заступників селищного голови Миколи Соколовського і Олександра Конопчука та начальника відділу освіти селищної ради Людмили Соболівської.

На початку наради присутні вшанували хвилиною мовчання громадянську відвагу та героїчний подвиг військовослужбовців, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України та безневинних мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Під час наради було обговорено питання оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Рокитнянської селищної територіальної громади, законодавчих вимог нормативно-правової бази оптимізації освітньої мережі, орієнтовні алгоритми дій щодо прийняття необхідних рішень та проаналізовано діючу мережу закладів освіти нашої громади.

Реалізація положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» докорінно змінює ситуацію щодо організації профільної середньої освіти в Рокитнянській селищній територіальній громаді. Зокрема, відповідно до ч. 1 ст. 35, п. 1 Закону України «Про повну загальну середню освіту»:

  • початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти, має функціонувати як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії або ліцею;
  • гімназія, яка забезпечує здобуття базової середньої освіти, також повинна функціонувати як окрема юридична особа, хоча, як зазначалося вище, до її складу може входити початкова школа;
  • ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти не менш як за трьома профілями у двох класах на кожній паралелі 10-х, 11-х, 12-х класів, має функціонувати як окрема юридична особа, і, як виняток, за рішенням засновника, може забезпечувати здобуття базової та початкової середньої освіти.

Мережа закладів загальної середньої освіти формуватиметься відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб Рокитнянської селищної територіальної громади.

Тобто з 1 вересня 2027 року заклади, що здійснюють освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти, мають бути реорганізовані в гімназію або ліцей. І лише ліцеї, що функціонуватимуть як окремі юридичні особи, будуть забезпечувати профілізацію освіти (10-12 класи).

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів селищної ради та старости старостинських округів Рокитнянської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь