Рекорд Анжели ЮРКІВСЬКОЇ

Дата: 29.01.2024 08:50
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

27 січня в обрядовій залі Центрального будинку культури відбулася врочиста подія – Реєстром Національних рекордів України було встановлено рекорд, аналогів якому в Україні нема, з найбільшої кількості шарів паперу в авторській техніці витинання «Інтерпритація панно «Квітуча Україна» у виконанні Народної майстрині України Анжели ЮРКІВСЬКОЇ. Офіційним партнером даного рекорду виступив керівник групи компаній «Синявське» Ярослав ЛИТВИН.

Для встановлення рекорду в громаду завітала засновниця Реєстру Національних рекордів України – Лана Вєтрова. Враховуючи висновки експертної комісії вручила майстрині - Анжелі ЮРКІВСЬКІЙ та партнеру рекорду Ярославу ЛИТВИНУ сертифікати, підтверджуючі встановлення даного рекорду.

Анжела Володимирівна ЮРКІВСЬКА народилася 21 січня 1968 році в місті Маріуполь де і здобула першу художню освіту в місцевій художній школі імені Архипа Куїнджі. Продовжила навчання в одному із провідних навчальних закладів у галузі образотворчого мистецтва України - Республіканській художній школі імені Тараса Григоровича Шевченка.  

Перші багатошарові витинанки розпочала створювати у 2015-2016 роках в рідному Маріуполі: «Роксоляна», «Котилася писаночка Всесвітом», «Останнє літо в Маріуполі».

З 2021 року – Народний майстер України, з 2023 – член Міжнародної організації народного мистецтва (IOV).

Учасниця колективних виставок : «Кращий твір року – 2021» (м.Київ. 2021); Всеукраїнська виставка творчих робіт «З любов’ю до України» (м.Стрий. 2021); виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Квітни, моя Україно!» (м.Біла Церква. 2021, 2022); Всеукраїнська виставка «Від Різдва до Йордану. Від традицій до сучасності» (м.Київ. 2023); виставка «Художній калейдоскоп» (м.Київ. 2023); виставки "Я - Українка" (м.Київ. 2023); виставка народних художніх промислів «Жива традиція» (м.Біла Церква, 2023); виставковий проєкт «Маріуполь Нескорений» (м.Київ. 2023).

Персональні виставки: 2023 (травень) – «Витинанкова магія». м.Київ; 2023 (жовтень) – «Різнобарвний світ витинанки Анжели Юрківської». м.Київ; 2023 (листопад) - «Різнобарвний світ витинанки» м.Київ; 2023 (грудень) – «Паперовий живопис» м.Київ; 2024 (січень) – «Магія витинанок». м.Біла Церква.

Переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

2023 – переможець Міжнародного конкурсу Golden Time Talent. 48 сезон. На розгляд журі було представлено дві роботи: «Воскресіння Маріуполя» та «Нескорені».

Витинанкова інтерпретація мозаїчного панно «Квітуча Україна», що в Маріуполі, створена з 56 шарів кольорового паперу (47,5 х 89), запалює в серці ВІРУ в ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ над ворогом, звільнення окупованого МАРУПОЛЯ та виставкову подорож до художньої галереї міста Марії.

На заходах були присутні поважні гості: Рокитнянський селищний голова Юрій БОГДАНОВ, заступник селищного голови Олександр КОНОПЧУК, екс-депутат двох скликань Верховної Ради України Уляна МОСТІПАН, поетеса Наталія НЕНЮК та інші.

Юрій БОГДАНОВ вручив Анжелі ЮРКІВСЬКІЙ Подяку Рокитнянської селищної ради за вагомий та вкрай важливий внесок в розвиток культури громади, популяризацію та формування позитивного іміджу України, побажав нових звершень і досягнення цілей.

Багато приємних моментів було на заході: гості вітали пані Анжелу з новим досягненням, лунали побажання продовжувати розвивати та примножувати свої знання, досвід та вміння і здобувати нових вершин та здобутків. Поетеса Наталія НЕНЮК зачитала свій власний вірш присвячений Анжелі та її роботам.

Слід зазначити, що всі заходи, які проводяться, відбуваються завдяки Збройним Силам України, військовим і тим, хто боронить неньку Україну та дає можливість займатися розвитком та збереженням культурного надбання, національної ідентичності, духовності, естетики, моралі, адже культура є важливою частиною життя кожної людини та суспільства в цілому.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь