КРИВАВА БИТВА ТРИВАЄ! А БІЛЬ ЗА ТИМИ, ХТО ПІШОВ, НЕ ЗГАСАЄ…

Дата: 20.01.2024 11:00
Кількість переглядів: 186

Фото без опису Нестерпно боляче усвідомлювати, що щодня гинуть найкращі сини та доньки нашого українського народу. Велику ціну платить Україна за захист своєї незалежності та за майбутню Перемогу.

20 січня 2024 року минає 9 років з дня загибелі Ігоря Зінича та Олександра Олефіра – воїнів-кіборгів, які мужньо тримали оборону Донецького аеропорту під час війни на Сході України.

Фото без опису

Фото без опису

Цього сумного дня керівництво громади, працівники 5 відділу смт Рокитне Білоцерківського РТЦК та СП, рідні, друзі відвідали могили хоробрих воїнів-односельців, поклали квіти та схилили голови в доземному поклоні перед загиблими Героями. Також на Алеї-Захисників у с. Острів вшанували Героїв, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України.

Кіборги стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України. Кіборги вистояли, не вистояв бетон. Вічна пам’ять загиблим Героям! Слава живим! Вічна пам’ять усім, хто віддав життя за Україну!

Довідково: 

Ігор Зінич (позивний «Псих») пішов у вічність у 26 років.

  • Указом Президента України від 14.10.2015 № 582/2015 за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові молодшому сержанту Зіничу Ігорю Вікторовичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».
  • Нагороджений відзнакою «Народний Герой України» (04.06.2015; посмертно).
  • 25 березня 2015 року у смт Рокитне на фасаді будівлі центральної районної лікарні, де працював Герой, йому було відкрито меморіальну дошку.
  • 22 травня 2015 року у смт Рокитне на фасаді будівлі середньої загальноосвітньої школи № 3, де навчався Ігор Зінич, йому було відкрито меморіальну дошку.
  • 18 червня 2015 року у місті Біла Церква на будівлі Білоцерківського базового медичного коледжу (Сквирське шосе, 240), де навчався Герой, йому встановлено меморіальну дошку.
  • 28 липня 2015 року Ігор Зінич нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).
  • 12 січня 2016 року нагороджений медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України (посмертно).
  • Нагороджений пам’ятною медаллю «122-й окремий аеромобільний батальйон (посмертно), почесною відзнакою «Командира 80 ОДШБр» (посмертно).
  • В зоні антитерористичної операції його ім’ям названа машина швидкої допомоги.
  • 18 лютого 2016 року в смт Рокитне вулиця Радянська перейменована на вулицю Ігоря Зінича.
  • За мужність героїзм та незламність духу виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України 19 серпня 2016 року Ігорю Зіничу присвоєно звання «Почесний громадянин Рокитнянщини» (посмертно).
  • За професіоналізм і милосердя у 2017 році нагороджений відзнакою «Орден Святого Пантелеймона» у номінації «Служіння суспільству».
  • 28 липня 2022 року в м. Біла Церква вулиця Семашка перейменована на вулицю Ігоря Зінича.

Олександр Олефір (позивний «Борода») пішов у вічність у 23 роки.

  • Указом Президента України № 436/2015 від 17 липня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
  • Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь