ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 02.01.2024 14:22
Кількість переглядів: 92

Фото без описуСтавки єдиного податку для ФОП – платників єдиного податку у 2024 році

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що 01 січня 2024 року набирає чинності Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ, яким встановлено, що мінімальна заробітна плата становитиме: 

- з 01 січня 2024 року - 7100 грн.

- з 01 квітня 2024 року - 8000 грн.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01 січня 2024 року становитиме 3028 грн.

Відповідно до п.293.1 ст.293 ПКУ, ставки єдиного податку для платників 1 групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, 2 групи - у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, 3 групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Отже, у 2024 році сума єдиного податку щомісяця складатиме:

-для 1 групи ФОП – 302,80 грн. (10 % від прожиткового мінімуму);

-для 2 групи ФОП – 1420 грн. (20 % від мінімальної зарплати);

-для 3 групи ФОП ставки не зміняться порівняно з 2023 роком:

    3 % від доходів для платників ПДВ;

    5 % від доходів для неплатників ПДВ.

З 01 січня 2024 року, відповідно до ст.8 Закону України від 08.07.2010 №2464, розміри єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) для ФОП – платників єдиного податку будуть такими:

мінімальний ЄВ – 1562 грн. за місяць (22 % від мінімальної зарплати 7100 грн.);

максимальний ЄВ – 23430 грн. за місяць (22 % від 15 мінімальних зарплат).

З 01 квітня 2024 року розміри ЄВ для ФОП  – платників єдиного податку  будуть такими:

мінімальний ЄВ – 1760 грн. за місяць (22 % від мінімальної зарплати 8000 грн.);

максимальний ЄВ – 26400 грн. за місяць (22 % від 15 мінімальних зарплат).

 

 

Формування та поповнення діапазону номерів для ПРРО

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що перша порція зарезервованих номерів діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером (далі – Діапазон) для програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) формується фіскальним сервером автоматично, на запит ПРРО для отримання резервних номерів, який є службовим документом, створення якого ініціюється відповідною командою ПРРО, або у відповідь на службовий документ з типом «Відкриття зміни».
 Відповідь фіскального сервера на запит ПРРО містить перелік фіскальних номерів з Діапазону. Відповідь фіскального сервера на службовий документ з типом «Відкриття зміни» містить номер офлайн сесії та перелік фіскальних номерів з Діапазону.

Наступні порції зарезервованих фіскальних номерів для ПРРО формуються фіскальним сервером автоматично у відповідь на запит ПРРО, або у відповідь на отриманий пакет даних офлайн документів.

Відповідь фіскального сервера на запит ПРРО містить перелік наступних фіскальних номерів з Діапазону або номер офлайн сесії та перелік наступних фіскальних номерів з Діапазону.

Діапазон, який видається для роботи ПРРО в режимі офлайн, складається з переліку конкретних зарезервованих за ПРРО фіскальних номерів.
 Зарезервований за ПРРО фіскальний номер, що присвоюється електронним документам, формується як унікальний набір літер і цифр, або цифр, розділених крапками.

 

 

Документи, які необхідно подати для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами

Головне управління ДПС у Київській області   інформує, що ліцензії на всі види діяльності, передбачені ст. 15 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», видаються за умови обов’язкової реєстрації об’єкта оподаткування відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

Ліцензія видається за поданою нарочно, поштою або в електронному вигляді заявою суб’єкта господарювання, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

У заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого СГ має намір отримати ліцензію, зокрема, роздрібна торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами.

Крім того, у заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю, зокрема, алкогольними напоями, тютюновими виробами додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (КОРО), фіскальні номери ПРРО, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, справляється за кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (КОРО), що знаходиться у місці торгівлі, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами за кожне місце торгівлі.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.
 Для здійснення контролю за сплатою річної плати за СГ подає контролюючому органу копію платіжної інструкції на перерахування плати чергового платежу за ліцензію з відміткою банку/небанківського надавача платіжних послуг про дату її виконання.

Вимагати представлення інших документів, крім зазначених у Законі № 481, забороняється.
 Отже, для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями/тютюновими виробами, СГ необхідно подати податковому органу заяву на видачу відповідної ліцензії та документ, що підтверджує сплату квартальної суми за таку ліцензію з відміткою банку/небанківського надавача платіжних послуг.

 

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь