ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 21.11.2023 08:05
Кількість переглядів: 73

Фото без описуЧастину витрат на лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19,  понесених  у 2022 році, можна відшкодувати, використавши право на  податкову знижку

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що пунктом 20 підрозділу І розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що  за результатами 2021 та 2022 років при реалізації права на податкову знижку відповідно до положень статті 166 цього Кодексу до податкової знижки платника податку у звітному податковому році в повному обсязі включаються витрати на лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, придбання лікарських засобів та/або виробів медичного призначення, необхідних для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого або витягу з Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров'я, витрати на вакцинування для профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також витрати на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), сплачених страховику-резиденту за договорами страхування на випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, такого платника податку та членів його сім'ї першого ступеня споріднення.

Водночас нагадуємо, що відповідно до п.п.166.4.3 п.166.4 ст.166 ПКУ, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє платників податків, що відповідно до ст.15 Закону України від 19.12.1995 року  №481/95-BP "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального", суб’єкт господарювання самостійно може  прийняти рішення щодо анулювання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного розпорядження. 

Для здійснення анулювання ліцензії, суб’єктом господарювання подається заява довільної форми до контролюючого органу за місцем торгівлі СГ, місцем формування поїзда (приписки судна) в один із таких способів:

- безпосередньо до контролюючого органу;

- поштою;

- засобами інформаційно-комунікаційної системи "Електронний кабінет", вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua (розділ "Листування з ДПС").

Розпорядження про анулювання ліцензії видається заявнику або уповноваженому представнику заявника (керівнику чи іншій особі за довіреністю) при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу, в місці прийому суб’єктів звернень, зазначеному в заяві, протягом 30 календарних днів з дня надходження заяви.

Якщо в заяві не зазначено бажане місце отримання розпорядження про анулювання ліцензії,  воно надсилається на адресу заявника поштою.

Зразок заяви, яка подається для анулювання ліцензії, розміщено в підрозділі "Адміністративні послуги" розділу "Діяльність" субсайту ГУ ДПС у Київській області.

Дії ЮО – платників ЄП третьої групи у разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи, які порушують умови, визначені Податковим кодексом України (далі – ПКУ) щодо перебування на спрощеній системі оподаткування, зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у строки визначені п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.
У податковій декларації платники єдиного податку третьої групи (юридичні особи)  окремо відображають:

1) обсяг доходу, що оподаткований за відповідною ставкою єдиного податку, встановленою для таких платників п. 293.3 ст. 293 ПКУ;

2) обсяг доходу, що оподаткований за подвійною ставкою єдиного податку, встановленою для таких платників п. 293.3 ст. 293 ПКУ (у разі перевищення обсягу доходу).

У разі застосування іншого способу розрахунків, ніж зазначений у главі 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. ХIV ПКУ, або здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, платники єдиного податку в податковій декларації додатково відображають окремо доходи, отримані від здійснення таких операцій.

Ставки єдиного податку для платників третьої групи (юридичні особи) встановлюються у подвійному розмірі ставок, визначених п. 293.3 ст. 293 ПКУ:

  • до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ;
  • до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у главі 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. ХIV ПКУ;
  • до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь