А ПАМ’ЯТЬ НЕ ЗГАСАЄ… СЬОГОДНІ РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА КОВАЛЯ

Дата: 13.11.2023 10:21
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

Захищаючи рідну землю, загинуло багато наших земляків. Війна в Україні безжалісно перервала нитку долей наших оборонців. У неї, страшної і кровожерливої, свої плани і власна трагічна арифметика, густо окроплена сльозами відчаю та невимовного болю від передчасних і безповоротних втрат…

Рік тому у бою з російськими окупантами загинув наш військовослужбовець, вірний син української держави, житель села Насташка, навідник кулеметного взводу 3 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону військової частини А 2167 – Коваль Олександр Олександрович.

Життя солдата обірвалося під час виконання бойового завдання із захисту України поблизу населеного пункту Павлівка Волноваського району Донецької області.

Дуже боляче усвідомлювати, що молоде життя обірвалось в розквіті сил. Скільки доброго і світлого могло бути в нього попереду, але він віддав його, обороняючи Батьківщину і всіх нас. Але смерть не зможе зруйнувати те, що залишив після себе Олександр – це добрі справи та світлу пам’ять про себе.

В цей сумний день, на Алеї Героїв в с. Насташка, керівництво Рокитнянської селищної ради, працівники 5 відділу смт Рокитне Білоцерківського РТЦК та СП, жителі села, військовослужбовці вшанували захисників, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України та відвідали місце останнього спочинку Олександра Коваля, хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляка та поклали квіти до його могили.

Фото без опису

Фото без опису

Щемить серце від болю, від непоправної втрати, і водночас розуміє, що нам є ким пишатися. Що Україна ніколи не вмре, не згине, а житиме вічно, бо у неї є такі сини. Через свій особистий подвиг Захисник подарував нам віру й надію в нашу Перемогу, ціною жертовності показав, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. І тому ми повинні назавжди зберегти пам'ять про Олександра Коваля, нашого янгола, який далі оберігає рідну Україну і усіх нас з небес.

Доки житиме пам’ять про нашого Новітнього Героя, доти він безсмертний у серцях людей!

Слава нашому Герою! Слава Україні!

Указом Президента України від 09 січня 2023 року № 9/2023 «За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Олександр Коваль нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь