Насильство, як сміття, треба виносити з помешкання!

Дата: 01.11.2023 15:48
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Одна із п'яти жінок в Україні страждає від різних форм насильства. 30% українок вважають, що фізичне насильство чоловіка проти жінки можна виправадати. Але це не так.

На жаль, природа насильства циклічна і як правило насильство повторюється знову і знову, і в майбутньому може привести до невиправного.

Практична реалізація допомоги жертвам домашнього насильства нині в країні не дуже ефективна. Заважає мала кількість тимчасових прихистків для постраждалих, бракує фахівців, які надають таку допомогу, дається взнаки недостатнє фінансування заходів із протидії насильству. Саме для поліпшення ситуації Міжнародний гуманітарний фонд AICM Україна на чолі з засновником Фонду Крістіаном Каррером запустив пілотний проект по створенню прихистків для жінок з дітьми, які постраждали від домашнього насильства «REFUGE».

Цей Проєкт не є новим, він існує у Франції уже 23 роки і на сьогоднішній день там відкрито та діє 608 центрів. А 29 червня 2023 року перший прихисток «REFUGE» було відкрито в Україні в Полтавському регіоні. В планах Фонду найближчим часом відкрити ще 6 прихистків по всій країні.

В REFUGE створені всі умови для комфортного перебування матерів з дітьми, які постраждали від домашнього насильства.

Жінки з дітьми зможуть перебувати в Refuge до 6 місяців, де їм буде надаватись психологічна, юридична та моральна підтримка. Також варто наголосити, що перш за все жінки будуть знаходитись в цілковитій безпеці та під цілодобовим захистом.

В основі створення Refuge лежить головна ідея - це місце для вмотивованих жінок, які готові покинути свій дім разом з дітьми, щоб розпочати цілком нове життя, а наші спеціалісти нададуть допомогу в цьому.

За 6 місяців перебування у прихистку, жінка зможе пройти курси підвищення кваліфікації, почати реалізовувати себе в іншій сфері (тренінги, заняття), здобути нову професію. Але головне це бажання мінятись та змінювати, створити зовсім нове життя без болю, принижень, насильства, від якого потерпала як сама жінка так і діти. Адже діти стають жертвами насильства навіть якщо агресія не спрямована на них безпосередньо, коли дитина стає свідком домашнього насильства вона автоматично стає жертвою.

Цей матеріал розрахований на жінок, які вагаються, мають певні страхи переслідувань чи осуду. Не потрібно боятись, потрібно просто зробити перший крок на зустріч новому і дати шанс собі та дітям на нормальне та повноцінне життя. Більш детальну інформацію про прихисток можна дізнатись зателефонувавши на нашу гарячу лінію 0 800 33 8888. Всі дзвінки безкоштовні, анонімні та конфіденційні.

Коли насильство відбувається у родині – це не традиція, звичка або домашні правила – це ЗЛОЧИН, і його жертви потребують підтримки та справедливості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь