Громада відзначила День захисників і захисниць України

Дата: 01.10.2023 16:22
Кількість переглядів: 148

Фото без опису1 жовтня  2023 року наша Рокитнянська селищна територіальна громада відзначила День захисників і захисниць України. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Фото без опису

Цього року День захисників і захисниць України перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Тож сьогодень Україна відзначила аж три величних свята: День захисників і захисниць України, День Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

Фото без опису

На території Меморіального комплексу біля пам’ятника Захисникам незалежності України за участю керівництва громади, місцевої громадськості, духовенства та ЗМІ відбувся урочистий мітинг з нагоди цього величного свята. Свято розпочалося під звуки Державного Гімну України. Лунали патріотичні пісні та вірші, по містечку майоріли стяги Державного Прапора України.  

Фото без опису

З вітальними словами та словами вдячності до присутніх заходу та жителів Рокитнянщини звернувся Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов. У своїй промові керманич громади щиро дякував матерям і дружинам загиблих захисників і захисниць України, із болем згадував усіх воїнів і солдатів, які не повернувся з війни живими. Возвеличував гідний подвиг кожного загиблого воїна України!

Фото без опису

Начальник 5-го відділу смт Рокитне Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Олександр Діденко також привітав учасників заходу і військових зі святами та разом із селищним головою Юрієм Богдановим вручив подяки Рокитнянської селищної ради нашим військовослужбовцям та поліцейським громади.

Фото без опису

Всіх загиблих воїнів України та воїнів Рокитнянщини (їх уже 66), бійців ЗСУ, добровольців, які загинули за Україну, мирних жителів, що стали жертвами терористів  вшанували хвилиною мовчання під супровід залпами пострілів військовослужбовців. Керівництво громади, депутати місцевої ради та військові поклали квіти до пам’ятника Захисникам незалежності України та відвідали могили загиблих воїнів Рокитнянщини, вшанували величну пам’ять про Героїв!

Фото без опису

Поминальну панахиду за загиблими захисниками України провів Рокитнянський благочинний Олексій Мельніченко разом із духовенством.

Фото без опису

У День захисників і захисниць України ми передусім дякуємо тим, завдяки кому ми втримали незалежність – Силам безпеки й оборони України та Збройним Силам України! Адже ми, завдяки їм та Богу, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, навчатися, творити та виховувати дітей.

Фото без опису

Дорогі наші захисники і захисниці України! Ми пам’ятаємо про вас кожну хвилину нашого життя, ми молимось за вас, і дякуємо за наше сьогодення! Віримо в наше щасливе майбутнє, в майбутнє найкращої країни на землі - найпрекраснішої України!                              

Нехай Господь Бог береже мир та спокій у нашій державі та нашій громаді.

Слава Україні! Слава нашим захисникам і захисницям!

Алла Нечепоренко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь