ЗВІТ ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ РОКИТНЯНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗА I-ШЕ ПІВРІЧЧЯ 2023 РОКУ

Дата: 19.09.2023 09:41
Кількість переглядів: 269

Фото без опису              1.Безпека життєдіяльності та цивільний захист.

 За звітній період розроблено та затверджено наступні нормативні документи:

Затверджено:

  •   перелік найпростіших укриттів у закладах освіти Рокитнянської селищної ради;
  • план дій органів місцевого самоврядування під час збройної агресії Російської Федерації проти України;
  • план основних заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  Рокитнянської селищної ради  на 2023 рік;
  • план профілактичної та інформаційнороз’яснювальної роботи щодо попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування людей на них, на території Рокитнянської селищної ради на 2023 рік;
  • план першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру на території Рокитнянської селищної ради на 2023 рік;
  • внесені зміни до Плану евакуації населення Рокитнянської селищної ради;
  • про формування матеріального резерву для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Рокитнянської селищної  ради;
  • план заходів щодо забезпечення охорони урожаю культур та грубих кормів від пожеж на території громади у 2023 році.

 

Здійснено практичні заходи спрямовані на захист населення та території Рокитнянської селищної ради від наслідків надзвичайних ситуацій:

  • підготовлено та  проведено 9 чергових та позачергових засідань комісії з питань техногенноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
  • закуплено систему централізованого оповіщення територіальної громади в с. Житні Гори, Савинці, Телешівка, Ольшаниця, Шарки, Бирюки та смт Рокитне (масив цукрового заводу) про повітряну тривогу;
  • проведено роботу по огляду захисних споруд, проведення косметичного ремонту,  оновленню облікових карток та паспортів захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) Рокитнянської селищної ради усіх форм власності;

 - розпочато спорудження приміщень для укриття населення у Ольшаницькому ліцеї та Рокитнянському ліцеї №3.

 

Відділення поліції №1 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області тісно взаємодіє з Рокитнянською селищною радою,  сферах: дотримання норм Конституції і законів України,  забезпечення правопорядку захисту прав і свобод громадян,  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, благоустрою району, виплати заробітної плати на підприємствах та установах району, забезпечення правопорядку під час проведення масових заходів на території Рокитнянської громади, профілактиці правопорушень скоєних неповнолітніми та відносно них, та профілактики аварійності на дорогах.     

Протягом 6-ти місяців 2023 року до відділення поліції №1 Білоцерківського РУП надійшло та зареєстровано в журналі Єдиного обліку 1996  повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, з них 265 зареєстровано до ЄРДР.        

Розглянуто згідно із Законом України «Про звернення громадян» 1519            повідомлень, 35 приєднано до іншого ЄО та 26 ЄО передано до інших органів поліції чи інших правоохоронних органів. Відносно правопорушників складено 1599 адміністративних протоколів.

         Зареєстровано всього 114  злочинів з них  закрито по ст. 284 КПК -  69.

Протягом 6-ти місяців 2023 року в ВП №1  Білоцерківського РУП зареєстрованих особливо тяжких злочинів з категорії майнових  не було.

Зареєстровано 52 злочини за ст. 185 ККУ «Крадіжка», з яких 27 закрито.

Зареєстровано 21 злочин у сфері обігу наркотичних засобів з яких 16 закрито в порядку ст. 284 КПК України.

Зареєстровано 22 злочини за ст. 190 ККУ «Шахрайство», з яких 15 закрито в порядку ст. 284 КПК України. 

Зареєстровано 5 злочинів за ст. 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом» з яких 2 закрито.

      Протягом 1-го півріччя службою СРПП здійснено 1774 виїзди за повідомленнями лінії «102», складено 1297 адміністративних матеріалів за різні правопорушення, з яких виявлено 131 факт керування транспортними засобами особами які перебували в стані наркотичного чи алкогольного сп´яніння, створено та виконано 426 службових завдань.

                  2.   Відновлення інфраструктури та житлове будівництво

Житлове будівництво на території Рокитнянської селищної ради протягом останніх років здійснюється індивідуальними забудовниками.  Введення в експлуатацію об’єктів будівництва здійснюється інспекцією архітектурно-будівельного контролю Київської області.

                 3.         Розвиток дорожнього господарства

 Для організації безпеки дорожнього руху по Рокитнянській селищній територіальній громаді у 2023 році проведено:

  • поточний ремонт струйним методом протяжністю 3219,4 кв.м., в т.ч. 1943,4 кв.м. в селищі, а саме: ( 29 вул. та 5 провулків) вул. Армійська, Архітектора Ніколаєва, Березнева, Братів Липовенків, Волі, Вокзальна, Гайова, Гетьманська, Жовтнева, Заводська,  Ентузіастів, Кооперативна, Князя Володимира, Лісна, Медоварна, Мовчанівська, Набережна, Незалежності, Панаса Мирного, Прорізна, Садова, Смоляна, Травнева, Тополева, Червона Січ, Шкільна, Поповича, Телешівська, Шкільна, пров. Мирний,  пров. Маслозаводський, пров. Новий, пров. Поштовий,  пров. Соборний в смт Рокитне; вул. Жовтнева, Степурівська, Шевченка, пров. Млиновий і Центральний в с. Насташка;  вул. Лісова і Центральна  в с. Ольшаниця;  вул. Лісова і Камянська в с. Синява;
  • поточний ремонт білощебеневого покриття проведено протяжністю 35290,4  кв. м.( в тому числі 16458,9   кв. м. в селищі), а саме- вул. Волі, Енергетиків, Індустріальна, Заводська, Квітнева, Козловського, Нечуя Левицького, Селянська, Урожайна, пров. Шевченка в смт Рокитне; вул. Лугова, Жовтнева, Камянська, Заросянська в с. Синява; вул. Богдана Хмельницького і Лесі Українки в с. Запруддя; вул. Лісова і Центральна в с. Ольшаниця –  на суму 2 170,517 грн.;
  • нанесення дорожньої розмітки вулиць здійснено по 13 вулицях протяжністю 1657,2 кв. м., а саме: Ігоря Зінича, Братів Липовенків, Медоварна, Телешівська, Садова, Червона Січ, Ентузіастів, Заводська, Незалежності, Першотравнева, Вокзальна, Шкільна, Тополева                в смт Рокитне вартістю 265,564 тис. грн;
  • розроблено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт                     з капітального ремонту вул. Заводська в смт Рокитне;
  • розробляється проектно-кошторисна документація та виконання робіт з капітального ремонту пішохідної частини вул. Травнева в смт Рокитне;
  • виконано коригування проектно-кошторисної документації на виконання робіт з капітального ремонту вул. Богдана Хмельницького в смт Рокитне на суму 31,474 тис. грн.

                             4.  Якісна освіта для всіх

 В громаді продовжується тенденція щодо збереження мережі закладів освіти.

         На кінець навчального року у очному режимі працювало 7 закладів дошкільної освіти, 7 ЗДО перебували  на простої, 1- заклад, Маківський ЗДО (ясла-садок) «Барвінок», призупинив свою діяльність через відсутність вихованців.

У закладах дошкільної освіти були облаштовані приміщення, що використовуються як найпростіші укриття під час оголошення сигналу «повітряна тривога».

Наразі освітню систему громади складають 17 закладів загальної середньої освіти. Із загальної кількості  шкіл - 11 у сільській місцевості (64,7%).

Для інтелектуального розвитку талановитої, обдарованої  молоді  функціонує Рокитнянський ліцей-Мала академія наук Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області, в якому навчалося  63 учня.  

В закладах загальної середньої освіти на кінець 2022-2023 навчалося 3201 учнів. 

16 учнів та двоє вихованців закладів дошкільної освіти  були охоплені інклюзивною формою навчання.

     Безкоштовним підвезенням шкільними автобусами до місць навчання (роботи) та у зворотному напрямку забезпечено 623  учні (99,5%) та 57  педагогічних працівників. У 2023 році закуплено1 шкільний автобус на суму 296 411, 25 грн. та отримано 1 шкільний автобус за рахунок благодійної допомоги.

Для вихованців закладів дошкільної освіти, учнів закладів загальної середньої освіти  було організовано гаряче харчування.  Безкоштовним харчуванням були охоплені діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти під опікою.

17 закладів загальної середньої освіти Рокитнянської селищної ради зареєструвались на базі інформаційно-телекомунікаційної системи Державна інформаційна система освіти через платформу ІСУО та взяли участь у виборі і замовленні підручників для учнів 4-х та 8-х класів.

З 1-21 червня в 13 закладах загальної середньої освіти працювали пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням, які відвідувало 500 дітей.

Наразі здійснюється робота щодо підготовки приміщень найпростіших укриттів закладів освіти до початку 2023/2024 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

        Для учасників освітнього процесу облаштовано 22 підвальні приміщення під найпростіші укриття.   Для облаштування укриттів були придбані будівельні матеріали, металеві двері, біотуалети, сантехніку. Продовжуються роботи по облаштуванню найпростіших укриттів у 5 приміщеннях для вихованців закладів дошкільної освіти.

Виготовлена проєктно-кошторисна документація обладнання Насташівського ліцею системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням найактуальнішим На даний час завершені електромонтажні роботи .   

 Відділом освіти розроблена програма капітального та поточного ремонтів, будівництва, реконструкції та модернізації котелень закладів освіти Рокитнянської селищної ради  на 2023-2025 роки та затверджена на сесії Рокитнянської селищної ради № 2350 від 13.04.2023. Відповідно даної програми проводяться ремонтні роботи котелень та відповідного обладнання ЗДО «Світанок» Рокитнянської селищної ради, Житньогірському ЗДО «Первоцвіт» та Рокитнянській гімназії №5.

 

Проте, до вирішення залишається ряд  основних проблем галузі, а саме:

1. Обладнати заклади освіти системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням, а саме:

- заклади загальної середньої освіти: Рокитнянський ліцей-МАН, Рокитнянський ліцей №2, Рокитнянський ліцей №3, Острівський ліцей, Житньогірський ліцей, Ольшаницький ліцей, ОЗО «Синявський ліцей», Шарківську гімназію, Рокитнянську гімназію №4, Запрудянську гімназію, Савинецьку гімназію, Маківську початкову школу та Ольшаницьку філію Синявського ОЗО;

- заклади дошкільної освіти: ЗДО «Білочка» с Синява, ЗДО «Білосніжка», с. Острів, ЗДО «Сонечко» с. Ольшаниця, ЗДО «Дзвіночок» с. Бирюки, ЗДО «Зірочка» с. Шарки, ЗДО «Росинка» с. Бушево, ЗДО «Ромашка» с. Ромашки, ЗДО «Первоцвіт» с. Житні Гори, ЗДО «Веселка» с. Насташка.

2. Будівництво найпростішого укриття для закладів освіти у яких вони відсутні, а саме: Ольшаницький ліцей, Рокитнянський ліцей №3, Рокитнянський ліцей №2, Ромашківський ліцей, Житньогірський ліцей, ЗДО «Малятко», Ольшаницький ЗДО «Сонечко», Синявське ЗДО «Білочка». Проведення капітальних ремонтів приміщень, для використання їх як найпростіших укриттів, а саме: Рокитнянський ліцей №1, ЗДО «Лісова казка», Ромашківський ЗДО «Ромашка».

3. Реконструкція котелень: Ромашківського ліцею, ЗДО «Мальвіна», Ольшаницький ЗДО «Сонечко», Бушевський ЗДО «Росинка», Житньогірський ЗДО «Первоцвіт», Ромашківський ЗДО «Ромашка».

4. Проведення  ремонтних робіт котелень Рокитнянської гімназії №5, Острівського ліцею, Шарківської гімназії.

5. Недостатня кількість шкільних автобусів.

                        5. Розвиток медичної галузі

       Мережа закладів сімейної медицини представлена 7 амбулаторіями ЗПСМ ( з них 6 сільських та 1 селищна) та 15 ФАПами при центрі первинної медико – санітарної допомоги (ПМСД), які надають первинну медичну допомогу міському та сільському населенню громади.

       За кошти селищного бюджету було закуплено запчастини на черговий автомобіль на суму 10,1 тис. грн., наркотичні засоби- 10,7 тис. грн., на оплату енергоносіїв – 742,6 тис. грн.

       У I- му півріччі проводились поточні ремонти у АЗПСМ смт Рокитне, сіл Телешівка, Житні Гори, Ольшаниця, ФАП с. Ромашки ,с. Шарки, с. Бакумівка. Триває поточний ремонт амбулаторії у с. Насташка.

       Проблемними питаннями Центру ПМСД є нагальна потреба у закупівлі меблів для усіх лікувальних закладів та проведення поточних ремонтів.

Амбулаторно-поліклінічна допомога надається  в поліклінічному відділенні на 255 відвідувань в день, забезпечується лікарями 19 спеціальностей.

Спеціалізована стаціонарна допомога забезпечується   в  6 стаціонарних відділеннях. Лікарями за 1-ше півріччя було прийнято 32013 чол.

Ліжковий фонд  стаціонару на 01.07.2023р. – 150 ліжок.

За 1-ше півріччя 2023р. в стаціонарах Рокитнянської БЛ рівень госпіталізації хворих складає  –  11,1   на 100 жителів. 

Забезпеченість стаціонарними ліжками в розрахунку на 10 тисяч населення становить   -     60,8.

Середнє число днів зайнятості ліжка становить              -    156,3 .

Показник середнього перебування хворого на ліжку      -     9,2  .

         У відділеннях Рокитнянської БЛ пройшли курс стаціонарного лікування  2759 пацієнта .

           За рахунок коштів селищного бюджету було здійснено  :

  •   капітальний ремонт частини (5 приміщень) внутрішніх приміщень відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги   на загальну суму -  778,5 тис. грн.

Планується провести реконструкцію електричних мереж для приєднання резервним джерелом живлення   ДГУ DJ154 BD на загальну суму 400 тис. грн.

Планується провести поточний ремонт приточно-витяжної системи вентиляції флюорографічного та рентген-кабінетів поліклінічного відділення на загальну суму  1200000, 00 грн.

         За 1-ше півріччя проплачено комунальні послуги на суму 2821,5 тис. грн. за кошти селищного бюджету. З НСЗУ надійшло коштів в сумі 21507,0 тис. грн.

Проблемні питання:

  1. залучення коштів для капітального ремонту покрівлі стаціонарного корпусу КНП «Рокитнянська БЛ» на суму - 4 883,36 тис .грн.;
  2. забезпечення  калоприймачами осіб з інвалідністю Рокитнянської ОТГ;
  3. існує потреба  у лікарях-спеціалістах(фізичний терапевт, лікар – хірург, лікар – лаборант, лікар -ерготерапевт.)

                               6. Соціальний захист населення    

         На надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги, громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги використано 388,7тис. грн. (30 осіб х 2589,00грн. х 5 міс.).                

         Кількість фізичних осіб, яким виплачується компенсація за надання соціальних послуг ~ 42 чол., що на 19 чол. більше, аніж на початок року.

         На надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку використано  46.2 тис. грн. 

         На компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті. використано  69,0 тис. грн. 

            По програмі «Турбота» використано:

         26,0 тис. грн. – допомога на поховання громадянам, які не досягли пенсійного віку – 13 чол., хліб (потребуючим верствам населення) – 3,5 тис. грн., 15,0 тис. грн. - муковісцидос (1 чол.), 25,0 грн. надано допомоги 5 чол.постраждалим внаслідок виникнення стихійного лиха.;  1298,0 тис. грн. – матеріальна допомога на лікування  136 чол. (з них – 24,0 тис. грн. - гемодіаліз – 6 чол.), хлібопродукти (Паски) – 9,7 тис. грн. (250 шт.)

          По програмі з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям – учасникам бойових дій та їх сім’ям на 2021 – 2023 роки

 використано за І півріччя 2023 року – 1526,5 тис.грн., а саме:

допомога на поховання сім’ям загиблих учасників бойових дій – 330,0 тис. грн. (11 сімей), допомога на встановлення пам’ятника – 240,0 тис. грн.( 12 сімей), допомога на лікування пораненим учасникам бойових дій – 215,0 тис.грн. (27 чол.),  матеріальна допомога УБД – 1,5 тис. грн.( 1 чол.), одноразова допомога 74 чол.учасникам ДФТГ – 740,0 тис. грн.

 

            Рокитнянський територіальний центр надає громадянам 33 види соціальних послуг вдома. За 1-ше півріччя було виявлено 59 осіб які потребували цих послуг.

Платними послугами скористалися протягом 2023 року – 128  осіб, сума, що надійшла від надання платних послуг становить 56,9 тис. грн.

    Відділення стаціонарного догляду с. Насташка розраховане на 16 осіб, станом на 01.07.2023 року всі 16 ліжко-місць були зайняті.

Чисельність осіб, які перебувають на обліку у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги – 513 осіб, з них послугами скористалися  у 2023 році  105 осіб.

В Рокитнянському тер центрі функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації,  послугами якого скористалися  7 осіб.

                                  7. Підтримка дітей та сім’ї

Протягом  І півріччя 2023 року від суб’єктів соціальної роботи до центру соціальних служб надійшло 45 повідомлення щодо сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, та було здійснено оцінку потреб 45 сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах. Протягом звітного періоду під соціальним супроводом перебувало 77 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 Було надано соціальні послуги ( соціальний супровід) 6 сім’ям опікунів.

На даний час в будинку сімейного типу сім’ї Хохича В.В. та Петренко Л.В. проживає та виховується 8 статусних дітей. Дитячий будинок сімейного типу родини Багатих, в якому виховується 4 статусних дітей, продовжує проживати в м. Барселона, Іспанія, де проживають та навчаються діти.

                   На виконання Програми соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2021-2024 роки на 2023 рік було виділено:

1. разову грошову допомогу 3 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, на загальну суму 9 тис. грн.

2. продуктові набори 25 сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах на загальну суму 18236 грн.

На первинному обліку служби у справах дітей та сім ї перебуває 15 дітей – сиріт та 51 дитина, позбавлена батьківського піклування.

За І- ше півріччя 2023 року на первинний облік служби поставлено 7 статусних дітей. З них 3 дітей влаштовано під опіку, 1 дитина усиновлена, 3 дітей влаштовано у Рокитнянський центр соціальної підтримки дітей та сімей «Чебурашка».

 Працівниками служби було проведено 14 рейдів, у ході яких було відвідано 45 сімей.

500 дітей соціально- незахищеної категорії були оздоровлені у пришкільних таборах, організованих відділом освіти. 17 дітей відпочило у ДОЗ СТ « Чайка»(Обухівський район) по путівках, придбаних за кошти селищного бюджету.

Відбулося 7 засідань комісії з питань захисту прав дитини виконкому Рокитнянської селищної ради.

 Видано 48 посвідчень дитини та 15 посвідчень батьків з багатодітної сім’ї.

.                  8. Розвиток фізичної культури та спорту

В  І – му півріччі 2023 року було зроблено наступне:

- придбано спортивний інвентар  для проведення навчально-тренувальної роботи та фізкультурно-спортивних масових заходів (м’ячі: футбольні, волейбольні, гандбольні, сітки футбольні, пневматичні гвинтівки, стартовий пістолет та ін.) на суму 198,7 тис. грн.;

- проведено капітальний ремонт приміщення дитячо - юнацької спортивної школи на суму 641,5 тис. грн., а саме заміна віконних блоків;

- проведено поточний ремонт найпростішого укриття цивільного захисту населення на суму 5,0 тис. грн.;

-    проведено поточний ремонт приміщення спортивної школи та спортивного майданчика  на суму 3,0 тис. грн.

      Було організовано і проведено 28 спортивно-масових заходів з різних видів спорту, в яких взяло участь 1813 учасників

9. Розвиток культурного та духовного середовища, туристичного потенціалу

             Культурне життя нашої територіальної громади визначає розгалужена мережа закладів культури,  яка налічує 42 установи.

           В Рокитнянській громаді є 21 клубна установа (з них 18 в сільській місцевості). В громаді функціонує 58 аматорських формувань: 24 вокально-хорових, 5 театральних, 3 хореографічних, 1 музично-інструментальний, 2 декоративно-ужиткового мистецтва, 1 образотворчого мистецтва та 22 гуртків за інтересами. Кількість художників та майстрів мистецтв – 43.

Бібліотечна мережа становить 20 бібліотек (з них 17 в сільській місцевості).

         В Рокитнянській громаді є один заклад мистецької освіти - комунальний заклад Рокитнянської селищної ради «Музична школа».

         В закладах культури громади (бібліотеках та будинках культури) впродовж І-го півріччя 2023 року було проведено чимало різноманітних заходів (літературні виставки, бесіди, конкурси малюнків та віршів про Героїв, про поступове визволення українських земель та про довгоочікувану перемогу).

           В дитячій музичнії школі навчається 210 учнів. Учні школи вчаться грати на таких музичних інструментах: баяні, акордеоні, фортепіано, гітарі, бандурі, скрипці, синтезаторі, кларнеті, саксофоні, трубі, тромбоні, валторні. Крім того, вони оволодівають навичками танцю та сольного співу.

 Галузі культурної спадщини та туризму продовжують перебувати на стадії свого становлення.

 Було створено базу даних об’єктів культурної спадщини громади, відповідно до якої у Єдиний державний реєстр «Декларування нерухомих об’єктів культурної спадщини» було внесено всі пам’ятки Рокитнянщини, а їх наразі – 103 пам’ятки (пам’ятники, монументи, братські могили, меморіальні комплекси, дошки, плити, стели).

 10. Розвиток молодіжної інфраструктури, підтримка соціальних проєктів з розвитку молоді, її національно- патріотичного виховання

 Для реалізації молодіжної політики працівниками відділу культури, молоді та спорту й закладів культури громади впродовж І -го півріччя  було проведено низку заходів, спрямованих на утвердження патріотичної свідомості, активної громадянської позиції молоді, виховання у молоді патріотизму, почуття особистої та національної гідності:  благодійні концерти, ярмарки з продажу  власних виробів та майстер-класи для збору коштів на потреби  ЗСУ;   покладанням  квітів до могил та пам’ятних дошок загиблих  захисників тощо.                      

  Було організовано та проведено військово – патріотичну гру «Сокіл»(«Джура»), в якій взяло участь 195 учасників.

11. Забезпечення населення якісними комунальними послугами.  

                        Підвищення рівня енергоефективності.

 Комунальним підприємством «Рокитне водоканал» придбано комплект сантехнічних виробів вартістю 64,58 тис.грн, насос вартістю 27,048 тис.грн., перетворювач частоти вартістю 49,2 тис.грн., на ремонт покрівлі гаража використано 139,727 тис.грн.

Комунальним підприємством «Рокитне ЖЕП» здійснено ремонт покрівлі багатоквартирного житлового будинку в смт Рокитне по вул. Ентузіастів,8 на суму 199,965 тис.грн. На поточний ремонт підвального приміщення (укриття) житлового будинку по вул. Вокзальній,36 в смт Рокитне використано 99,97 тис.грн. Також придбано гідроциліндр, запчастини та шини до сміттєвоза на суму 92,6 тис.грн, бензопилу вартістю 17,018 тис.грн.

Для забезпечення безперебійного надання послуг населенню                           КП «Рокитнетепломережа» придбано генератор вартістю 85,999 тис.грн.

Для КП «Рокитнеблагоустрій» придбано 50 світильників на 66,0 тис.грн., 20 таймерів часу на 13,4 тис.грн, 25 автоматичних вимикачів на 5,01 тис.грн, на заміну лічильників витрачено 9,143 тис.грн. Також придбано автомобільні шини на 72,567 тис.грн, вібраційна машина для укладання холодного і гарячого асфальту вартістю 29,999 тис.грн., акумулятори на 9,99 тис.грн, бензо-мото техніка вартістю 65,923 тис.грн., придбано матеріали для влаштування бювета на 33,165 тис.грн. та полікарбонат на 57,75 тис.грн., прапоротримачі вартістю 48,0 тис.грн, бордюри на круг по вул. Заводська -19,95 тис.грн., на ремонт об’їзної дороги навколо центрального кладовища використано 172,013 тис.грн., на послуги «Топографо-геодезична підоснова для розроблення проєкту будівництва кладовища по вул. Окружній  в смт Рокитне  в електронному вигляді» виділено 30,0 тис.грн.

За І півр. 2023 року комунальним підприємством „Рокитне ЖЕП” надано послуг споживачам усіх рівнів на суму 2674,1 тис. грн., з них оплачено 2460,7 тис.грн. (92%). Заборгованість становить 2315,9 тис .грн. Населенню надано послуг на 2092,9 тис. грн, з них сплачено 1972,9 тис. грн. (92%), заборгованість станом   на 01.07.2023 року – 1765,7 тис. грн.,( в т. ч. поточна -413,7 тис. грн., прострочена – 1352,0 тис. грн.) що на 120 тис. грн. більше порівняно з початком року. Протягом I- го півріччя подано 16 позивних заяв до суду на суму 113,0 тис. грн., з них задоволено 14 позовів на суму 70,9 тис. грн. Готується ще 12 позовів на суму 79,1 тис. грн.

Комунальним підприємством „Рокитнетепломережа” за І півр. 2023 року надано споживачам послуг на суму 2346,2 тис. грн., з них оплачено  2244,6 тис.грн. (95,7%). Поточна заборгованість споживачів за надані послуги з теплопостачання станом на 01.07.2023 складає 649,9 тис. грн., що на 27,76 тис.грн. більше, порівняно з початком року. Позовні заяви в суд не подавались.

Комунальним підприємством «Рокитне водоканал» споживачам усіх рівнів надано послуг на суму 3432 тис. грн., сплачено споживачами                         за послуги 3157,3 тис. грн. (92%) Борги споживачів станом на 01.07.2023 року складають 2197,9 тис. грн., збільшившись на 274,7 тис. грн. проти початку року. Населенню надано послуг на 2737,8 тис .грн, з них сплачено 2564,7 тис. грн. (93,7%), заборгованість – 2044,4 тис. грн., що на 173,1 тис. грн. більше, ніж на 01.01.2023 року( поточна заборгованість -617,5 тис. грн., в т.ч. за червень -445,5 тис. грн.)В липні місяці було роздано 30 попереджень боржникам(досудових урегулювань), готуються 64 судові накази, в т.ч. 10 подано, на суму 482,0 тис. грн. Готується 10 позовних заяв до боржників на суму 96,0 тис. грн.

Будівлі закладів соціально-культурної сфери Рокитнянської селищної ради опалюються від 35 котельнь, з яких 19 працює на природному газі, 16 – на альтернативних видах палива - деревині та відходах її переробки (45,7% від загальної кількості), що дозволяє значно скоротити споживання природного газу та зекономити кошти місцевого бюджету.

9 з 17 загальноосвітніх закладів переведено на альтернативні види палива (53%), з 8 дошкільних навчальних закладів на альтернативні види палива переведено 3 заклади (37,5%). Для ефективного контролю споживання енергоресурсів у громаді діє автоматизована система енергомоніторингу «Київщина енергоефективна».

          12. Надання якісних послуг з перевезення пасажирів

Територією Рокитнянської селищної ради проходить 7 приміських автобусних маршрутів, які обслуговують ПП «Транспортне агентство «Ікарус», ПАТ «Білоцерківський автобусний парк» та 5 приватних перевізників,

а також 11 міжміських маршрутів, завдяки яким мешканці мають можливість відвідати міста Київ, Білу Церкву, Богуслав, Таращу:

                               13. Цифрова трансформація     

          Інформація відсутня

 

                   14.  Удосконалення системи надання адміністративних      

                                                    послуг

 Відділ «Центр надання адміністративних послуг» (далі ЦНАП) повідомляє наступне:

  • рішенням селищної ради №2426-38-VIII від 18.05.2023 року були затвердженні нові адміністративні послуги, загальна кількість яких 139, які є обов’язковими для центрів надання адміністративних послуг, утворених селищною радою.
  • з початку року і по 01.07.2023 року через ЦНАП було надано 2955 послуги;
  • відділ  ЦНАП знаходиться в приміщенні колишньої Рокитнянської районної державної адміністрації. Приміщення розташоване в центральній частині селища. Ремонт в приміщенні з моменту створення ЦНАП і по теперішній час не відбувався.
  • на даний час ведуться переговори з питань створення умов для оплати суб’єктами звернень адміністративного збору (банкомати, платіжні термінали).
  •  розглянута можливість про забезпечення санітарною кімнатою для потреб осіб з інвалідністю, зокрема тих, що пересуваються на кріслах, та інших маломобільних груп населення найближчим часом.
  • міжнародну технічну допомогу для облаштування ЦНАП не отримували;

Проблемні питання, які виникають при організації надання адміністративних послуг:

  • відсутність електронного документообігу між органами виконавчої влади,
  • відсутність платіжних терміналів.

15. Розвиток ринку праці для підвищення рівня зайнятості населення     

Протягом січня-червня 2023 року послугами Рокитнянського відділу Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості скористалися  686 громадян, з яких 399 мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 247 осіб.

Фахівцями відділу надано 3848 послуг клієнтам служби зайнятості.

Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 185 осіб, з них 127 – зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих – 14 внутрішньо переміщених осіб.

Професійне навчання за сприяння служби зайнятості проходили 7 безробітних.

Ваучер на навчання для підвищення своєї конкурентоздатності на ринку праці отримали 23 громадян, в тому числі одна особа з категорії ВПО.  

У громадських  та інших роботах тимчасового характеру взяла участь одна особа.

До Урядового проєкту "Армія відновлення" (суспільно корисні роботи) протягом І півріччя було долучено 181 особу, що мала статус безробітного, серед них - 13 направлень внутрішньо переміщеним особам, які взяли участь у роботах.

У І півріччі 2023 року службою зайнятості профінансовано суспільно корисних робіт на суму 932646, 50 грн.

 У Рокитнянській громаді скористалися можливістю проведення суспільно корисних робіт наступні підприємства-замовники: КП "Рокитнеблагоустрій", КП "Рокитнетепломережа", Рокитнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), КНП "Рокитнянська БЛ", КНП "Рокитнянський центр ПМСД", "Рокитне ЖЕП", з якими було укладено 18 договорів  для реалізації проєкту.

53 роботодавці протягом півріччя  співпрацювали зі службою зайнятості та надали інформацію про 144 вакансії.  

Три роботодавці у І півріччі отримали компенсацію  витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб .

Урядовим проєктом мікрогрантової програми єРОБОТА скористалася одна особа з громади.

Станом на 1 липня 124 особи мали статус безробітних.

16.Заробітна плата та стан її виплати. Заходи, що вживаються в громаді, з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

 Одним з показників, що відображають економічні перетворення, є грошові доходи населення. Головним джерелом сукупного доходу населення Рокитнянської громади є заробітна плата, пенсії, соціальні виплати, доходи від оброблення земельних ділянок(паї), надходження від реалізації продукції з особистих підсобних господарств, тощо.

Середня заробітна плата працівників бюджетної сфери та органів місцевого самоврядування за звітний період склала 11128,47 грн. За аналогічний період минулого року-9622,9 грн.

  1. Розвиток промислового потенціалу та інноваційно – орієнтованих галузей економіки.

        На території Рокитнянської територіальної громади працює 7 підприємств добувної та переробної галузей, які складають основний промисловий потенціал. Добувна галузь представлена підприємствами: ТОВ „РКДЗ”,ТОВ “Граніт Інвест Рокитне”, ТДВ „Рокитнянський спецкар’єр”, ТОВ „КСЛ”та ТОВ “ОКДЗ”. На даних підприємствах займаються видобуванням каменю та виробництвом щебеню різних фракцій. Переробна галузь представлена ПП „Сімол”, на якому переробляють молоко та випускають масло, молоко, сметану, ряжанку, сир.

 

Найменування

підприємства

Продукція,

що випускається

Реалізація продукції

Темпи росту чи спаду, %

за 1-ше півріччя      2022 року,

тис. грн.

за 1-ше півріччя         2023 року

тис. грн.

ПП Сімол

масло, молоко, сметана, ряжанка, сир, спред

15270,0

 

15570,6

102,0

ТОВ „КСЛ”

добування декоративного

та будівельного каменю

16248,9

            23475,8

144,5

 

ТОВ РКДЗ

добування піску,     гравію,глин і каоліну

38209,3

61053,9

159,8

ТОВ Граніт Інвест Рокитне

добування декоративного

та будівельного каменю

15069,2

16679,4

 

110,7

ТОВ ОКДЗ

добування декоративного

та будівельного каменю

127541,6

 

 

348347,8

273,1

ТОВ „Рокитнянський спецкарєр”

добування декоративного

та будівельного каменю

 

6710,1

 

24795,1

 

369,5

ТОВ Мисливський клуб Грибінник

виробництво інших деревяних будівельних конструкцій і столярних виробів

 

          9440,0

19074,0

202,1

           

 

    Як видно із приведеної таблиці, у всіх 7-ми промислових підприємств  відбувся ріст обсягів реалізованої продукції порівняно з минулим роком.

18. Розвиток високотехнологічного сільськогосподарського виробництва.

Громада має потужний агропромисловий комплекс до якого входять  63 підприємства, які займаються сільськогосподарським виробництвом, із них: 21 – товариства з обмеженою відповідальністю, 20- приватних підприємств та 22 - фермерських господарств. 

Станом на 1 липня поточного року пшениці було зібрано 333 тони з площі 66 га, урожайність – 55,4 ц з 1 га, ячменю ярого та озимого зібрано 3 300 тон  з площі 134,6 га, урожайність – 13,1 ц з 1 га, кукурудзи кормової –5814  тон з площі 1800 га. Гороху зібрано 322 тони з площі 115 га, урожайність – 24,7 ц з 1 га, ріпаку озимого – 1600 тон з площі 526 га, урожайність – 31,0 ц з 1 га.         

Станом на 1 липня  у господарствах громади утримується 3087 голів ВРХ, в тому числі корів - 1210 голови, свиней - 23375 голів та птиці свійської 41153 голів. З початку року поголівя молочного стада зменшилося на  494 голови, в тому числі корів – 273 голови. Чисельність поголів’я свиней також зменшилось на 404 голови.

        Найбільші сільськогосподарські підприємства це: ТДВ” Синявське,СТОВ “Ромашки”, ТОВ “АПК Насташка”, ТОВ” Агромілк”,ТОВ” Мілк – Айленд’, ПС/Г Агрофірма” Україна”, СТОВ” Нива”, ПА “КОЛОС” та ТОВ” Синявське.

19.          Створення умов для розвитку малого та середнього підприємництва та збільшення інвестицій в економіку громади.

В громаді створені та діють такі об’єкти інфраструктури підтримки підприємництва:

-  громадська організація «Спілка підприємців Рокитного»;

- Рокитнянська районна спілка підприємців «Підприємці Рокитнянщини» Київської області;

-  кредитна спілка  “ Кредит-Експерт;

- страхові компанії: НАСК „Оранта”,СКОБЕРІГ” та страхова компанія ПАТ СКІнтер-Поліс.

 Станом на 01.07.2023 на обліку Рокитнянського відділення  Білоцерківської об’єднаної державної податкової інспекції перебуває 2000 платників податків, з них 649 юридичних та  1351 фізичних осіб підприємців.

До категорії «мікро» підприємництва відносяться: 593 юридичних та 1348 фізичних осіб, до категорії «малого» підприємництва відносяться:                       34 юридичних та 3 фізичних осіб, до категорії «середні» підприємництва відносяться 22 юридичних осіб.

В порівнянні з початком року кількість фізичних осіб-підприємців  збільшилась на 58 осіб, чисельність юридичних осіб збільшилась на  3 одиниць.

       За шість місяців 2023 року від суб’єктів підприємницької діяльності  до бюджету громади надійшло єдиного податку з юридичних та фізичних осіб на загальну суму 9024,8  тис. грн.

      Частка податкових надходжень від діяльності малого підприємництва                         у загальному обсязі надходжень району становить 9,5 %.

      Протягом 1- го півріччя було зареєстровано 4 новостворених підприємств.

      Релоковані підприємства та підприємства з іноземними інвестиціями на території громади відсутні.

      Створена база даних інвестиційних проектів, яка поновлюється щокварталу. Ведеться реєстр інвестиційно привабливих об’єктів. Створено інвестиційний паспорт, який висвітлено на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради

                           20. Надходження до бюджетів усіх рівнів

За І – ше півріччя 2023 року бюджет Рокитнянської селищної територіальної громади  отримав доходів у сумі 148 млн. 306,2 тис. грн.  У порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження збільшились  на 18 млн. 579,7 тис. грн., або становить 114,3 % до надходжень відповідного періоду  минулого  року.

Власних доходів бюджет селищної громади отримав  95 млн. 400,2 тис. грн., що становить 108,0 %  виконання плану. При плані  88  млн. 330,0  тис. грн. надійшло 95 млн. 400,2 тис. грн., що на 7 млн. 070,2 тис. грн. надійшло більше  планових показників.  В порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження збільшились на 19 млн. 123,0 тис. грн. Темп росту становить 125,0  відсотки.

Офіційних трансфертів надійшло у сумі 52 млн. 906,0 тис. грн., в тому числі:

Додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на де окупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації – 3 млн. 287,4 тис. грн.;

Дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я  за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету  отримано в сумі   867,4 тис. грн.    

           Освітньої субвенції із державного бюджету отримано в сумі  47 млн. 917,3 тис. грн.;

Субвенцій з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам отримано в сумі –   833,8 тис. грн., а саме :

 -         на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції -   741,5 тис. грн.;

  • на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 62,9 тис. грн.;
  • на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» - 29,4 тис. грн.

 

У загальному обсязі надходжень власних доходів бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади питома вага податку та збору  на  доходи фізичних осіб складає 66,6 відсотки.  При плані  62 млн. 450,0 тис. грн. надійшло  63 млн. 550,6 тис. грн., що становить 101,8  відсотки  виконання плану, або на 1 млн. 100,6 тис. грн. надійшло більше. В порівнянні з надходженнями  минулого року, податку та збору на доходи фізичних осіб надійшло на 9 млн. 784,5 тис. грн. більше. Темп приросту становить 118,2 відсотки. 

За  звітний період до бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади надійшло 3,5 тис. грн. податку на  прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності.

Рентної  плати за спеціальне використання лісових ресурсів надійшло в сумі  560,6 тис. грн.

Рентної плати за користування надрами загальнодержавного значення надійшло в сумі  53,9 тис. грн.

Рентної плати за користування надрами місцевого значення надійшло у сумі 387,5 тис. грн.

Акцизного податку з вироблених та ввезених на територію України підакцизних товарів (пальне) надійшло у сумі  2 млн. 544,9 тис. грн.

Акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної  торгівлі  підакцизних товарів надійшло у сумі 1 млн.  623,8 тис. грн.

Місцевих податків та зборів надійшло у сумі 25 млн. 631,5 тис. грн., в тому числі:

  • податок на нерухоме майно – 2 млн. 370,6 тис. грн.;
  • плата за землю – 9 млн. 082,5 тис. грн.;
  • транспортний податок – 114,7 тис. грн.;
  • збір за паркування транспортних засобів – 35,0 тис. грн.;
  • туристичний збір – 2,6 тис. грн.;
  • єдиний податок з юридичних та фізичних осіб – 9 млн. 024,8 тис. грн.;
  • єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників (фіксований с/г податок) – 5 млн. 001,1 тис. грн.

Адміністративних штрафів та інших санкцій надійшло                    у   сумі    78,0 тис. грн.

Плати за надання адміністративних послуг надійшло                        у сумі  674,1 тис. грн.

Державного мита надійшло у сумі 185,8 тис. грн.

Орендної плати за водні об’єкти (їх частини), що надаються в користування на умовах оренди державними адміністраціями надійшло у сумі 9,7 тис. грн.

Інших надходжень надійшло у сумі 95,4 тис. грн.

                       21 . Розвиток міжнародного співробітництва

     На території громади не реалізовуються проєкти міжнародної технічної допомоги. Інформація по найбільших підприємствах – експортерах відсутні.

                                   22. Містобудівна діяльність

  На сесії Рокитнянської селищної ради затверджені Генеральний план села Насташка Білоцерківського району Київської області та Генеральний план села Колесникове Білоцерківського району Київської області. Затверджено Детальний план території по вул. Центральна, 112  села Ольшаниця Білоцерківського району Київської області (зі змінами).

 На даний час  в процесі розробки знаходяться два Детальні плани території.

  Діє Програма розроблення містобудівної документації на території Рокитнянської селищної ради Київської області  на 2021-2025 роки, затверджена сесією Рокитнянської селищної ради  12.03.2021 року № 31-06-VIII. Протягом І півріччя поточного року до неї підготовлені зміни, затверджені сесією Рокитнянської селищної ради.

   За І півріччя поточного року видано 14 будівельних паспортів, 1 містобудівні умови та обмеження на проектування об’єктів будівництва та 18 паспортів прив’язки тимчасових споруд.

23. Екологічна безпека,удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами

        На території Рокитнянської територіальної громади проводиться висадка зелених насаджень, де за даний період висаджено біля 200 дерев та кущів.

           Створений штаб з організації проведення і підбиття підсумків двомісячника благоустрою територій населених пунктів Рокитнянської територіальної громади.

Керівники підприємств проводять організаційні заходи щодо виконання комплексних робіт, спрямованих на поліпшення стану довкілля, а це:

- ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ  побутовими відходами та інших відходів;

- прибирання  та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань;

 - прибирання вулиць, доріг, тротуарів та зупинок міського транспорту.

           За І – ше півріччя 2023 роком відділом  земельних відносин та екології було розглянуто 47 питань з охорони навколишнього природного середовища. По 3-х питаннях було відкрито кримінальні справи: по підтопленню присадибної ділянки громадян  с. Насташка та вирубка дерев у полезахисній смузі с. Синява, незаконне заволодіння грунтовим покровом с. Бирюки.

     Виконавчим комітетом селищної ради створена комісія з обстеження полезахисних лісових смуг та постійна комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості в населених пунктах, де комісія обстежила та склала 11 актів за даний період.

    Селищною радою була створена комісія по виконанню заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України, де було проведені  рейдові  перевірки.

       Було утилізовано 15367 шт. ламп розжарювання від громадян на суму 11,5 тис. грн. та проведено 17 моніторінгів поверхневих вод річки Рось на суму 3,5 тис. грн.

           Рокитнянська селищна рада підтримала петицію «Про розробку та здійснення проекту щодо порятунку річки Рось з подальшим використанням його для відновлення водності всіх рік України та їх приток – малих річок».

 

   

 

 

Начальник відділу економіки,

інвестиційної діяльності та                                  

агропромислового розвитку                            Світлана Григоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь