РУСЛАН КРАВЧЕНКО: В РАМКАХ UNITED24 НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ ВІДБУДОВУЮТЬ 16 БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ, ПОШКОДЖЕНИХ РОСІЯНАМИ

Дата: 31.08.2023 08:28
Кількість переглядів: 114

Фото без описуНа Київщині в рамках UNITED24 вже розпочалася відбудова 16 багатоквартирних будинків, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення росіян. Загалом буде відновлено 18 будинків. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

До війни тут загалом мешкали понад 4,5 тис. людей.

«Повертати українців додому та відбудовувати зруйноване росіянами допомагають донори з різних куточків України. Будинки відновлюють за рахунок коштів, зібраних на платформі United24. Наразі на ремонт багатоповерхівок уже передали понад 638 млн грн», – розповів Руслан Кравченко.

18 будинків будуть відновлені в 4 громадах: Гостомельській, Дмитрівській, Бородянській та Ірпінській. Роботи з відбудови тривають: Бородянка – 2 будинки, Мила – 3 будинки, Бузова – 1 будинок, Ірпінь – 7 будинків, Гостомель – 3 будинки.

«Успіх відбудови залежить від довіри як міжнародних партнерів, так і безпосередньо самих українців. Тому всі етапи мають бути прозорими та відкритими. На відновлення виділяються колосальні кошти і вони мають витрачатися ефективно та за призначенням. Процес, побудований на довірі та прозорості, дозволить реалізовувати все більше проєктів з відновлення», – зауважив начальник Київської ОВА.

Ще один важливий аспект – технічний нагляд. Руслан Кравченко наголосив, що об’єкти проходять належний технічний контроль протягом усього процесу.

«Усі недоліки фіксують і передають підрядникам для оперативного усунення. Ми вимагаємо від підрядників не лише дотримуватися термінів, але і якості робіт. Процес робіт контролюю особисто як в онлайн режимі, так і періодично виїжджаю на об’єкти», – додав він.

Незалежний нагляд за використанням коштів та якістю виконання робіт на всіх етапах відбудови цих багатоквартирних будинків реалізовує ПРООН.

Руслан Кравченко також додав, що внаслідок військової агресії росіян на Київщині зруйновано та пошкоджено понад 27 тис. об’єктів, із них 24,3 тис. – саме житло. Активна відбудова регіону почалася одразу після деокупації.

«На сьогодні ми вже відновили повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності майже 12,8 тис. об’єктів. Наш пріоритет – приватні та багатоквартирні будинки. Наразі відновлено 11,4 тис. таких об’єктів», – зазначив начальник обладміністрації.

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь