Відбувся кінопоказ фільмів про війну в Україні з відомим актором та режисером Ахтемом Сеітаблаєвим

Дата: 07.08.2023 13:43
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

5 та 6 серпня цього року в Рокитнянському селищному будинку культури (масив цукрового заводу) відбувся кінопоказ фільмів про війну в Україні.

Власне сам захід, тобто показ фільмів і презентацію фотовиставки, та приїзд відомих акторів на захід організувала громадська організація «Нашого роду сила», керівником якої є Богдан Борисенко.

А документальні та художні фільми презентувала знімальна група «ТРО Медіа», яка, завдяки робочим поїздкам на фронт, відзняла найправдивіші і найжахливіші відео про реалії сьогоденної російсько-української війни. Команда ТРО Медіа створює документальні й художні фільми, освітні програми, репортажі з лінії фронту, та співпрацює з волонтерськими організаціями. Тож ТРО Медіа для жителів Рокитнянщини представили до перегляду документальний фільм «Готові до спротиву» про 114 бригаду ТрО ЗСУ, сформовану із добровольців Київщини, та прем’єрний показ ще одного документального фільму «По той бік миру» - теж про ТрО ЗСУ.

Також був презентований художній фільм відомого українського актора та режисера Ахтема Сеітаблаєва – «Мирний 21». Події картини розповідають про довіру або її відсутність на тлі подій, що розгортаються, на початку 2014 року на сході Україні. В ньому показано прикордонний загін Луганська і як сепаратисти та представники військових служб намагалися змусити їх стати зрадниками, але їм це, звісно, не вдалося.

Фото без опису

Окрім фільмів, продовж цих двох днів 5 та 6 серпня у фойє селищного будинку культури діяла фотовиставка військових журналістів з гарячих точок війни «Довжиною у війну», яку підготував відомий фотодокументаліст, молодший сержант Олег Пальчик та полковник Олексій Дмитрашківський.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фільми виявилися цікавими та пізнавальними, хоч і досить сумними, бо ж тяжко дивитися фільми про війну під час цієї війни!

Творчий колектив ТРО Медіа перед початком показу фільмів розповів передісторію зняття фільмів, як вони побували в гарячих точках фронту, як це було нелегко зробити та від імені командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України, генерал-майора Ігоря Танцюри привітали квітами і подяками волонтерів громадської організації «Нашого роду сила»: Ольгу Паньковець, Євгена Дяченка, Людмилу Шахову, Віктора Сосюру, Олега Супрун, Володимира Сарамова, Сергія Липовенка, Катерину Борисенко. Та волонтера Рокитнянщини Юрія Виродова. Також ГО «Нашого роду сила» отримала подяку від командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» та особового складу військових частин, які стримують ворога на Запоріжжі та Донеччині.

Крім цього нагороди «Волонтер України» та посвідчення волонтера отримали: засновник і голова ГО «Нашого роду сила» Богдан Борисенко, засновник із вирішення питань забезпечення Анна Борисенко, волонтери із вирішення гуманітарних питань та пошуку автомобілів для ЗСУ Олег Волинець, Василь Коваленко, Василь Пилипенко, волонтер із пошуку безвісти зниклих і обміну полонених Юлія Андрєєва, волонтери Євген Казаков і Ірина Кибенко та херсонські волонтери Людмила і Іван Либа. З особливою любов’ю і повагою треба сказати про херсонських волонтерів Людмилу та Івана Либу. Саме вони є тими безстрашними людьми, які, ризикуючи життям, доставляють допомогу від Рокитнянщини у понад 28 населених пунктів Херсонщини. Ці люди безстрашні і незламні, у них навіть народилася дитинка у зоні окупації! Це – неймовірний подвиг! Шана таким ЛЮДЯМ!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Познайомтесь із колективом ТРО Медіа:

керівник проекту – полковник Олексій Дмитрашківський;
художній керівник – молодший сержант Ахтем Сеітаблаєв;
режисер, сценарист – старший лейтенант Олесь Каціон;
співрежисер, продюсер – лейтенант Павло Неугодов;
оператор-постановник – старший солдат Ярослав Деренюк;
оператор – солдат Дмитро Оцупок;
кореспондент, редактор – старший солдат Сергій Коршиков;
режисер монтажу, кольорокорекція – молодший сержант Умід Саметов;
комп’ютерна графіка – молодший сержант Олександр Павелко;
звукорежисер – старший солдат Ярослав Деренюк;
юридичний супровід – солдат Владислав Макаренко;
технічний супровід - солдат Євген Портянко;
продюсер постпродакшену - солдат Геннадій Терновий;
координатор - солдат Олексій Тритенко;
організатор промокомпанії – солдат Андрій Ковтун;
редактор, графічний дизайнер – молодший сержант Іван Абрамов;
Social PR – старший солдат Андрій Метельницький;
кореспондент, оператор – солдат Георгій Спасокукоцький;
фотограф – солдат Олег Пальчик;
водій – солдат Олександр Дембік;
оператор-постановник – солдат Володимир Моргунов;
оператор безпілотного літального апарату (БПЛА) – мол. сержант Олександр Морус;
адміністрування – капітан Андрій Краснощок;
адміністрування – капітан Денис Зеленський;
співпраця з волонтерами – лейтенант Євген Славний;
координатор ЗМІ – солдат Валентин Калашник.

Фільми виявилися цікавими та пізнавальними, хоч і досить сумними, бо ж тяжко дивитися фільми про війну під час цієї ж війни!

На захід завітала і письменниця Ольга Дмитренко (Фещенко) з її підтримкою – однодумцями з Бородянки. Ольга Дмитренко автор вже відомої в усьому світі книги «Живі історії війни» та співзасновниця благодійного фонду "Оберіг відродження". Вона подарувала волонтерам Рокитнянщини футболки з написом «Обіймаю по-бородянськи» та подарувала свої книжки «Живі історії війни» та «Мереживо війни». Волонтери з Бородянки тісно співпрацюють із нашим літературно-мистецьким об’єднанням «Відродження» на чолі із поетесою Наталією Ненюк. В суботу перед показом фільмів волонтери із Бородянки відвідали нашу Публічну бібліотеку та обмінялися досвідом волонтерства.

Фото без опису

Для всіх прихильників та поціновувачів акторського мистецтва була чудова можливість зробити селфі чи спільне фото із відомим актором і режисером Ахтемом Сеітаблаєвим, актором Олексієм Тритенком, полковником Олексієм Дмитрашківським та колективом ТРО Медіа.

Фото без опису

Фото без опису

Вже після показу фільмів Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов щиро й від усієї душі подякував усій команді ТРО Медіа, громадській організації «Нашого роду сила» за їхню благородну справу у розвитку української кіноіндустрії, у волонтерстві, у відданості своєму народові і своїй країні та вручив подяки від Рокитнянської селищної ради – начальнику Служби зв'язків з громадськістю Командування Сил ТрО Збройних Сил України, полковнику Олексію Дмитрашківському; актору, художньому керівнику проєкту, режисеру фільмів «Кіборги», «Захар Беркут», «Мирний 21» Ахтему Сеітаблаєву; керівнику ПП «Кузня Росич», потужному волонтеру Рокитнянщини, члену виконавчого комітету Рокитнянської селищної ради Юрію Виродову та заступниці керівника громадської організації «Нашого роду сила» Ларисі Борисенко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А команда ТРО Медіа, в свою чергу, пообіцяла, що неодмінно завітає до нашої громади знову, і дай Боже, щоб вже - у мирний час! ДЯКУЄМО вам, команда ТРО Медіа та ГО «Нашого роду сила». Ви – завзяті патріоти нашої славної країни! Бережи вас Бог!

Хоч спека у ці серпневі дні була надмірною та наших українців через війну таким не злякати – лиш би не летіли ракети та не стріляли гармати!

Шануймо свої національні здобутки, свій вільний народ та свою святу українську землю!!!

Алла Нечепоренко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь