Співпраця з роботодавцями

Дата: 01.08.2023 15:05
Кількість переглядів: 92

Фото без описуУ квітні 2023 року набули чинності окремі положення законодавства про зайнятість населення, які передбачають підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці та сприяння зайнятості зареєстрованих безробітних.

Так, за працевлаштування зареєстрованого безробітного роботодавець може отримати компенсацію 50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць.

 

Компенсація надається за працевлаштування осіб:

  • віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;
  • віком до 35 років – на перше робоче місце;
  • звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Скористатися правом на працевлаштування у роботодавця з компенсацією частини витрат на оплату праці особи можуть одноразово. Виплата компенсації здійснюється кожен непарний місяць роботи. Загальна тривалість виплат становить 6 місяців протягом року. Розмір компенсації – 3 350 грн (50% від мінімальної заробітної плати). 

Також роботодавцеві надається компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за умови працевлаштування особи зі статусом зареєстрованого безробітного понад 6 місяців. Виплата компенсації здійснюється кожен непарний місяць роботи. Тривалість виплати – 12 місяців протягом двох років. Максимальний розмір компенсації – 2 948 грн (не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску).

Крім цього, врегульовано питання проходження стажування здобувачами професійної, фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця.

Умови визначаються договором про стажування, термін якого не може перевищувати 6 місяців. Практика проводиться під керівництвом працівника, визначеного роботодавцем, а відомості про її проходження вносяться до реєстру застрахованих осіб.

З питань отримання компенсацій роботодавцями, які створюють нові робочі місця, витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманого працівника, звертайтеся до служби зайнятості Рокитнянський відділ Білоцерківської філії КОЦЗ

 

Що передбачає компенсація?

  • виплата 100% сплаченого ЄВ роботодавцю з числа малого бізнесу, який приймає на роботу зареєстрованого безробітного;
  • виплата 50% сплаченого ЄВ роботодавцю, який протягом року виплачує працівникам заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь