Делегація із Рокитнянщини відвідала Медвинську територіальну громаду

Дата: 21.07.2023 14:56
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

20 липня 2023 року делегація із Рокитнянщини побувала у селі Медвин Медвинської територіальної громади. Нагадаємо, що саме ця громада одна із перших була утворена на Київщині – 30 травня 2017 року шляхом об’єднання Медвинської та Побережківської сільських рад Богуславського району.

Цього дня у Будинку культури с. Медвин відбувся пізнавальний захід – виїзний семінар-практикум на тему: «Практичні рекомендації територіальним громадам Київської області при організації пам’ятко-охоронної діяльності». Медвинська громада стала культурним осередком, який зібрав на своїй території багатьох фахівців у сфері культури та туризму Київської області. Із Рокитнянщини на захід приїхала делегація у такому складі: Тетяна Круть, Світлана Лехан, Крістіна Круглова та Алла Нечепоренко. Власне, сам захід було організовано з ініціативи департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації з метою вироблення спільної дорожньої карти зі збереження пам’яток культурної спадщини.

Фото без опису

Фото без опису

Зі столиці - Києва на захід завітали: заступник директора департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації Дмитро Гончаренко, виконуючий обов’язки директора Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Олександр Терещенко, начальник відділу історії цього ж центру Олександра Моржевська, начальник відділу краєзнавства цього ж центру Олена Бреяк та начальник відділу археології центру – Юрій Толкачов. Із керівництва Білоцерківської  РВА (РДА) захід відвідали: заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Веряскіна та начальник відділу культури, молоді та спорту Білоцерківської районної військової адміністрації Надія Крилевець.

Місце навчань було обрано не випадково, бо Медвин, окрім багатої живописної природи, має доволі багату історію та славиться своїми археологічними пам’ятками. І для збереження та популяризації культурної спадщини громади докладає чимало зусиль актив громади на чолі з сільським головою Ігнатієм Сергієнком.

Перед учасниками семінару – спеціалістами, відповідальними за охорону культурної спадщини у громадах Білоцерківського та Обухівського районів, виступили представники департаменту культури та туризму КОДА та фахівці Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини. Вони поділилися особливостями розробки облікової документації, проведенням інвентаризації пам’яток культурної спадщини, вимогами занесення пам’яток культурної спадщини до Єдиного державного реєстру пам’яток культурної спадщини України, дозволеними способами проведення робіт тощо.

Після завершення семінару всі, хто приїхав на захід, відвідали гору Тотоха – місце сили, яке називають енергетичним центром Київщини та яке за своїми властивостями може зрівнятися з Тибетом. Гора дійсно багата своїми особливостями. Навіть люди, що не володіють екстрасенсорними здібностями, відчувають позитивну енергетику цього місця. На горі Тотоха є три енергетичні точки з позитивною енергією - вони утворюють трикутник, всередині якого людина захищена від будь-якої енергетичної агресії. Дані точки можна виявити за допомогою біолокації. На вершині гори встановлений прапор із зображенням символу триєдності світу - трьох кіл, що утворюють трикутник.

Вже на горі, спільно, об'єднавшись у коло, кожен загадав своє найзаповітніше бажання і одне бажання спільне на всіх – закінчення війни!

Після гостинних частувань справжнім автентичним цумацьким кулішем – додому їхати не хотілося. Адже перебування на горі Тотоха дозволяє відновити енергетичну структуру людини, яка схильна до руйнувань через стреси, техногенних та інших негативних впливів. Поповнюючи запас енергії, люди і після спуску з гори деякий час продовжують відчувати себе фізично і емоційно здоровими.

Алла Нечепоренко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь