НА КИЇВЩИНІ СТАНЕ НА ОДИН ЗАПОВІДНИК БІЛЬШЕ: ВРУ ПІДТРИМАЛА СТВОРЕННЯ ПАРКУ-ПАМ’ЯТКИ «МЕЖИГІР’Я»

Дата: 20.07.2023 13:50
Кількість переглядів: 41

Фото без описуКиївська область поповнилася новими територіями природно-заповідного фонду. Верховна Рада України схвалила у другому читанні урядовий законопроєкт № 9354 про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я». Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Київської ОВА.

Законом передбачено створення на території Вишгородського району парку «Межигір’я» загальною площею 138,59 гектара за рахунок земель державної власності, які надаються йому в постійне користування. 

Утворення спеціальної адміністрації парку передбачено у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Загалом у Київській області є 297 територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Серед них: 25 об’єктів – загальнодержавного значення та 272 об’єкти – місцевого значення, які охороняють як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. Фактична площа цих заповідників складає 293,5 тис. га, що становить 10,44% від адміністративної площі області.

Довідково.

Мальовниче урочище біля Дніпра «Межигір’я» з 1935 року слугувало державною резиденцією. Після Революції Гідності «Межигір’я» стало одним із популярних туристичних місць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь