НА КИЇВЩИНІ СТАНЕ НА ОДИН ЗАПОВІДНИК БІЛЬШЕ: ВРУ ПІДТРИМАЛА СТВОРЕННЯ ПАРКУ-ПАМ’ЯТКИ «МЕЖИГІР’Я»

Дата: 20.07.2023 13:50
Кількість переглядів: 47

Фото без описуКиївська область поповнилася новими територіями природно-заповідного фонду. Верховна Рада України схвалила у другому читанні урядовий законопроєкт № 9354 про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я». Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Київської ОВА.

Законом передбачено створення на території Вишгородського району парку «Межигір’я» загальною площею 138,59 гектара за рахунок земель державної власності, які надаються йому в постійне користування. 

Утворення спеціальної адміністрації парку передбачено у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Загалом у Київській області є 297 територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Серед них: 25 об’єктів – загальнодержавного значення та 272 об’єкти – місцевого значення, які охороняють як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. Фактична площа цих заповідників складає 293,5 тис. га, що становить 10,44% від адміністративної площі області.

Довідково.

Мальовниче урочище біля Дніпра «Межигір’я» з 1935 року слугувало державною резиденцією. Після Революції Гідності «Межигір’я» стало одним із популярних туристичних місць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь