Підсумки роботи за І півріччя 2023 року Рокитнянського відділу Білоцерківської філії КОЦЗ

Дата: 19.07.2023 10:46
Кількість переглядів: 124

Фото без описуРокитнянський відділ Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості інформує:

в умовах продовження воєнних дій на території України служба зайнятості докладає максимум зусиль для стабілізації ситуації на ринку праці. Це здійснюється, зокрема, шляхом реалізації низки урядових ініціатив, направлених на підтримку безробітних та роботодавців, а також шляхом надання вже традиційних послуг – з працевлаштування, професійного навчання, надання ваучера, організації громадських та суспільно корисних робіт тощо.

Протягом січня-червня 2023 року послугами Рокитнянського відділу Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості скористалися понад 686 громадян, з яких 399 мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 247 осіб.

Фахівцями відділу надано 3848 послуг клієнтам служби зайнятості.

Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 185 осіб, з них 127 – зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих – 14 внутрішньо переміщених осіб.

Незмінною залишається тенденція високого попиту у роботодавців на кваліфікованих робітників з інструментом та працівників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин. Роботодавці шукають досвідчених трактористів, водіїв, електромонтерів, продавців, кухарів, слюсарів, електрогазозварників.

Професійне навчання за сприяння служби зайнятості проходили 7 безробітних.

Навчання проводилось за професіями продавець, технік-лаборант, секретар, менеджер із збуту (управитель), тракторист-машиніст та ін.

Ваучер на навчання для підвищення своєї конкурентоздатності на ринку праці отримали 23 громадян, в тому числі одна особа з категорії ВПО. Серед отримувачів ваучерів користуються попитом професії та спеціальності: кухар, медсестринство, психологія, електрогазозварник. У травні 2023 року було значно розширено перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер (з 70 до 123 позицій). Наразі реалізована можливість подання заявки на сайті служби зайнятості на отримання ваучера онлайнhttps://voucher.dcz.gov.ua/.
Деталі тут: https://guide.diia.gov.ua/.../vydacha-vaucheriv-dlia....

У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяла участь одна особа.

До Урядового проєкту "Армія відновлення" (суспільно корисні роботи) протягом І півріччя було долучено 181 особу, що мала статус безробітного, серед них - 13 направлень внутрішньо переміщеним особам, які взяли участь у роботах.

Їх заробітна плата не може бути нижчою за мінімальну і складає 6700 грн. У І півріччі 2023 року службою зайнятості профінансовано суспільно корисних робіт на суму 932646, 50 грн.

Варто відзначити, що цей вид робіт користується попитом як серед осіб, що шукають роботу, так і серед роботодавців. У Рокитнянській громаді скористалися можливістю проведення суспільно корисних робіт наступні підприємства-замовники: КП "Рокитнеблагоустрій", КП "Рокитнетепломережа", Рокитнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), КНП "Рокитнянська БЛ", КНП "Рокитнянський центр ПМСД", "Рокитне ЖЕП", з якими було укладено 18 договорів  для реалізації проєкту.

53 роботодавці протягом півріччя співпрацювали зі службою зайнятості та надали інформацію про 144 вакансії. А на “Єдиному порталі вакансій”, який було створено спільними зусиллями Міністерства економіки України, Державної служби зайнятості та провідних українських сайтів з пошуку роботи (Work.uarobota.uanovarobota.uaPidBirgrc.uaJooble) восени минулого року, щодня розміщується близько 200 тисяч вакансій. Інформація на порталі оновлюється онлайн і шукачі роботи можуть самостійно опрацьовувати вакансії у зручний для себе час.

Три роботодавці у І півріччі отримали компенсацію  витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, згідно Постанови КМУ від 20.03.2022 № 331.

Цією послугою служби зайнятості роботодавці можуть скористатися через портал "Дія" https://diia.gov.ua/.../kompensaciya-za....

Урядовим проєктом мікрогрантової програми єРОБОТА скористалася одна особа з громади. Отримавши мікрогрант на розвиток власної справи, згідно умов укладеного договору переможець має створити 2 робочих місця та працевлаштувати на них 2 особи.

Щоб отримати грант на створення або розвиток власного бізнесу, необхідно подати заявку на порталі державних послуг "Дія" https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Тож, не зважаючи на складний період воєнного часу, служба зайнятості працює задля наближення Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь