Ухвалено стратегію розбудови телемедицини в Україні

Дата: 17.07.2023 15:04
Кількість переглядів: 62

Фото без описуТелемедицина в Україні почала активно запроваджуватися ще у 2018 році у сільській місцевості із залучення лікарів-консультантів, щоб забезпечити надання медичної допомоги та реабілітації.

Проте кардинально підхід до застосування телемедицини та оцінки її ефективності змусили переглянути наслідки пандемії COVID-19 та особливо повномасштабне вторгнення росії, коли багато громадян стали вимушено обмежені у можливостях отримання медичних послуг.

«Телемедицина в Україні сьогодні набуває активного розвитку: до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу, поставлено близько 4 тисяч мобільних телемедичних апаратно-діагностичних комплексів. В областях почали роботу регіональні центри телемедицини, організовано телеконсультування за окремими напрямами в рамках надання екстреної медичної допомоги тощо», – зазначає Віктор Ляшко.

Стратегія розбудови телемедицини в Україні була розроблена у співпраці та за технічної підтримки проєкту LHSS|USAID.

Нагадаємо, зараз в Україні працює низка пілотних проєктів щодо надання медичної допомоги в умовах воєнного стану із застосуванням різноманітних телемедичних платформ – Teladoc Solo platform (США – Велика Британія), Rehabilitation Gaming System (Іспанія), Epiqar (США), System Carebits (Польща), Healthbot «Home Doctor» (Іспанія), телемедичні системи обробки медичних даних на базі штучного інтелекту Brainscan (Польща) та AIDOC (США).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь