День Конституції України «2023» в нашій громаді

Дата: 28.06.2023 14:32
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Щороку 28 червня Україна вшановує Головний Закон країни – Конституцію України, яким визначено Україну як правову державу з принципами поваги до людини й недоторканості її прав і свобод, верховенства права із забороною будь-якої дискримінації. Наша Конституція України зорієнтована на людину, гуманістичні цінності й правові відносини між суспільством і державою. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію України однією з найдемократичніших у Європі, бо вона дійсно відповідає міжнародним стандартам у галузі конституційного права.

Цьогоріч ми вже вдруге відзначаємо День Конституції, перебуваючи у стані війни. Та сьогоденна війна не завадила нам, українцям, згадати про це велике державне свято, хоч і пишно не святкуючи його. Ми всі вітаємо один одного із 27-ю річницею прийняття Основного Закону України і, особливо зараз, розуміємо важливість і значущість кожної статті Конституції України! Ми із ще більшою повагою ставимося до неї, ми нарешті в повній мірі усвідомлюємо кожне її слово, кожну її статтю: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.», «Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.», «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.» - 1-3 статті Конституції України.

28 червня Рокитнянщина скромно, але гідно, відзначила державне свято - День Конституції України. У обрядовій залі Центрального будинку культури відбувся міні-концерт із патріотичними піснями та віршами. Звісно, захід розпочався і завершився під звуки Державного Гімну України. Хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих українців: військових і цивільних, героїв і героїнь, дорослих і немовлят. Всі вони залишаться назавжди у наших серцях, бо вони – частинка хороброї нації, частинка перемоги України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Крім концерту цього дня по всіх населених пунктах громади відбулося покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку і пам'ятних знаків загиблим воїнам України, на всіх будівлях державних установ громади майорів синьо-жовтий Державний Прапор України. Бібліотеки громади презентували книжкові тематичні виставки та провели низку культурних заходів – документальні читання, інформаційні години та бесіди.

Тож попри війну, Основний Закон країни – Конституцію України було гідно вшановано. Дай, Боже, щоб до наступного Дня Конституції війна в Україні закінчилася!

Хай війна піде в небуття, а ПЕРЕМОГА і МИР запанує в нас до скону віків!

Алла Нечепоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь