277 ваучерів на навчання отримали жителі Київщини

Дата: 26.06.2023 10:44
Кількість переглядів: 133

Фото без описуЩоб успішно працевлаштуватися або втриматися на робочому місці доводиться швидко пристосовуватися до динамічного темпу життя, вивчати нові технології, нове обладнання, нові процеси, а за певних обставин і зовсім змінювати свою професію.

Державна служба зайнятості має унікальну пропозицію для людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – отримати документ, який дає право безоплатно підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію.

Відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінекономіки переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

У Київській області - 92 заклади усіх форм власності, які можуть навчати за ваучером. З них: 20 – фахової передвищої та вищої освіти, 72 - професійні (професійно-технічні) заклади.

Наказом Мінекономіки від 11 квітня 2023 року №2040, що вступив у дію 25 травня, розширено перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання. Сьогодні цей перелік налічує 123 професії та спеціальності.

Серед нових у переліку робітничих професій - такі затребувані у роботодавців, як: бетоняр, газорізальник, електромонтер, слюсар, машиніст, монтажник, монтер, муляр, провідник, продавець, молодша медична сестра (брат) з догляду за хворими, складач поїздів, комірник, штукатур.

Також перелік розширили сучасними та затребуваними спеціальностями - автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка; біотехнології та біоінженерія; гірництво; деревообробні та меблеві технології; дизайн; дошкільна освіта; економіка; енергетичне машинобудування; залізничний транспорт; інформаційні системи та технології; комп’ютерні науки; маркетинг; мікро- та наносистемна техніка; озброєння та військова техніка; підприємництво та торгівля; терапія та реабілітація; туризм і рекреація; теплоенергетика; фізична культура і спорт; цивільна безпека.

Перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання: https://is.gd/qjIfuw

Детальніше про ваучери: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

За додатковою інформацією звертайтесь до найближчого підрозділу служби зайнятості Київської області

Отримайте консультації через наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших:

Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl

Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

на сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь