Відповіді на типові запитання під час воєнного стану

Дата: 08.06.2023 11:18
Кількість переглядів: 112

Чи є можливість отримати за межами України виготовлений паспорт громадянина України у формі картки?

Так, така можливість передбачена.  

Для отримання виготовленої ID-картки особа звертається до закордонної дипломатичної установи України або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу ДП «Документ»  та  подає письмову заяву у довільній формі про необхідність надсилання такого паспорта з територіального підрозділу ДМС, який здійснював його оформлення, для організації його видачі за кордоном.

Чи є можливість отримати за межами України виготовлений паспорт громадянина України для виїзду за кордон?

Так, така можливість передбачена.  

Для отримання виготовленого паспорта громадянина України для виїзду за кордон особа звертається до закордонної дипломатичної установи України або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу ДП «Документ» та  подає письмову заяву у довільній формі про необхідність надсилання такого паспорта з територіального підрозділу ДМС, який здійснював його оформлення, для організації його видачі за кордоном.

Чи можна подовжити термін дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон і внести до нього інформацію про дитину?

Продовжити термін дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон та/або внести інформацію про дитину можна у територіальних органах/територіальних підрозділах ДМС є можливим тільки:

  • у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном (за умови подання підтверджуючих документів),
  • у разі відсутності у її територіальних органах/територіальних підрозділах ДМС технічної можливості оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон засобами Єдиного державного демографічного реєстру.

Також продовження терміну дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон та/або внесення інформації про дитину під час перебування особи за кордоном можливо у закордонних дипломатичних установах України.

Чи існує можливість оформлення паспорта громадянина України вперше по досягненню 14-річного віку, якщо у особи з поважних причин немає документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, її батьків?

Під час подання заяви-анкети на оформлення паспорта громадянина України вперше особа, зокрема, подає оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України).

У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.

У випадках, коли у заявника з поважних причин (тривалий час не проживає з батьками, місце перебування батьків невідомо або вони померли, зв’язок з ними втрачено або вони позбавлені батьківських прав, про що зазначається у письмовому поясненні заявника) відсутня можливість подати паспорти громадянина України батьків особи або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України, перевірка факту належності заявника до громадянства України здійснюється за обліками ДМС, інших державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, що перебувають у власності держави.

Що робити громадянину, якщо під час перевірки стану оформлення паспортного документа на сайті ДМС України відображається статус: "Під час персоналізації документа ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» виявлено помилку в наборі даних"?

Найчастіше відображення таких статусів у електронному сервісі "Перевірка стану оформлення документів" означає, що документи для оформлення паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон подавалися у тому територіальному підрозділі ДМС, який наразі не працює через складну безпекову ситуацію у тому населеному пункті, де даний підрозділ ДМС знаходиться. У такому випадку ми також просимо громадян з’ясовувати свій конкретний випадок, звернувшись за номерами «гарячих ліній» апарату ДМС України або тих територіальних органів і територіальних підрозділів ДМС, які знаходяться в безпечних областях України .

Або безпосередньо звернутися до найближчого працюючого територіального підрозділу ДМС та подати заяву для завершення оформлення ID-картки або закордонного паспорту. Виготовлений паспорт тоді буде доставлено до такого територіального підрозділу ДМС до якого подано заяву.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь