ДЕНЬ ВИШИВАНКИ: «ВИШИЙМО ПЕРЕМОГУ!»

Дата: 18.05.2023 15:45
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

Фото без опису

Встає над світом щире сонце вранці,
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я – Українець, Я - горджуся цим!

18 травня цього року уся Україна святкує День вишиванки. Це автентичне, національне та колоритне свято щороку українці відзначають у третій четвер травня. В цей день усі охочі долучаються до свята, одягнувши вишите національне вбрання.

Нині в Україні війна, та всі українці знають, що вишиванка – це священний оберіг від зла, біди та від війни! Тож і в час воєнного стану ми, щирі українці, із радістю одягли вишиванку в це прекрасне свято. Наша українська вишиванка через війну стала візитівкою українського народу у світі. Нині кожен житель планети знає як виглядає наш Державний Прапор України, знає, де розташована Україна, та чому ми одягаємо вишитий національний одяг!

У цей святковий день - у День вишиванки, Рокитнянщина, за традицією, теж «одягла вишиванку». Жителі мальовничої Рокитнянщини прийшли на роботу та на навчання у заквітчаних вишитих сорочках, сукнях, віночках, краватках та намисті. Бо рокитнянці щиро люблять свій край і поважають традиції українського народу, красу української пісні, яка виливається на полотнах вишиванок і українських рушників.

На центральній алеї селища Рокитне перед Центральним будинком культури з нагоди Дня вишиванки відбувся святковий пісенний концерт, поєднаний із благодійним збором коштів для наших відважних воїнів Збройних Сил України.

Фото без опису

Творчі колективи і сольні співачки дарували всім присутнім чудові патріотичні пісні, пісні про кохання та перемогу – народний аматорський ансамбль української пісні «Барви», вокальний ансамбль Житньогірського сільського будинку культури, тріо молодих співачок «SoloWay», вокально-інструментальний чоловічий дует (Станіслав Слободяник та Олександр Кириченко). Сольні співачки Рокитнянщини подарували звукову насолоду – Людмила, Ткачук, Валентина Шевчук, Людмила Горова, Ольга Биба, Ольга Бородань. Дітлахи та юні дівчата продемонстрували свої хореографічні здібності у флешмобах та танцювальних композиціях - ансамбль спортивно-бального танцю «Етюд», хореографічні ансамблі «Журавлинка» та «Dream Dance». Також діти читали вірші та співали пісні.

Цього святкового дня для ЗСУ було зібрано понад 4 тисячі гривень. Вишите свято прогнало тривогу та додало впевненості й віри в перемогу.

Українські вишиванки зачаровують різноманіттям. Вони - наш скарб, культурне багатство, оберіг, генетичний код. Дивлячись на красу вишитої української сорочки, відразу, пригнічений війною настрій, змінюється на святковий.

Зараз, в час війни, День вишиванки має особливий сенс, адже українці борються та віддають своє життя за свою волю та національну ідентичність. Хоч нині наше сьогодення вишите смутком, та ми віримо й надіємось на щасливу долю нашої рідної неньки України. Ми разом із нашими славними ЗСУ неодмінно вишиємо перемогу для нашої країни і вишиємо мирне квітуче майбуття для наших дітей!!!

Алла Нечепоренко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь