ЧОРНОБИЛЬСЬКА ТРАГЕДІЯ - ПАМ'ЯТЬ УКРАЇНИ!

Дата: 26.04.2023 11:42
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

26 квітня 2023 року у селищі Рокитне біля Пам’ятного знаку Чорнобильської трагедії відбувся мітинг-реквієм з нагоди 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи за участю керівництва громади, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та працівників селищної ради. Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов у своїй промові пригадав тогочасні події - квітневу трагедію 1986 року, згадав той злоповісний проклятий день, коли Україна пережила смертоносну атомну аварію. Із величною шаною згадав усіх тих мужніх ліквідаторів, хто ризикував своїм життям та здоров’ям, захищаючи людство від згубного впливу радіації та подякував усім живим Героям. Також на мітингу було згадано пожежників Чорнобиля, які першими боролися із атомним смерчем: Володимира Правика, Миколу Тітенка, Віктора Кібенка, Миколу Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тишуру.

За мужність, самопожертву, героїзм у подоланні техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, особистий подвиг заради безпеки нинішнього і майбутніх поколінь Юрій Андрійович нагородив Подяками Рокитнянської селищної ради учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Фото без опису

На Рокитнянщині є традиція – щорічно, 26 квітня, дзвонити у дзвін, який містить у собі Пам'ятний знак Чорнобильської трагедії. Цього року право зробити це отримав учасник ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС Анатолій Петрович Немировський.

Фото без опису

В знак вшанування пам’яті та героїчного подвигу ліквідаторів заради людства учасники мітингу схилили у скорботі голови та поклали квіти до Пам'ятного знаку Чорнобильської трагедії та до Пам'ятника "Героям Чорнобиля", що знаходиться на території відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Білоцерківського РУ ГУ ДСНС  України у Київській області.

Фото без опису

Фото без опису

День 26 квітня 1986 року для всього світу став втіленням скорботи. Ось уже 37-й рік ми згадуємо цю велику трагедію, цей Чорнобильський смерч, який забрав життя багатьох людей і зараз завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Тож зробімо все можливе і неможливе, аби подібні трагедії більше ніколи не траплялися.

Вічна і світла пам’ять жертвам чорнобильської трагедії та низький уклін Героям-ліквідаторам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь