Софія Бондаренко взяла участь у обласному огляді-конкурсі читців ім. Т.Г. Шевченка

Дата: 27.03.2023 14:20
Кількість переглядів: 96

25 березня цього року у с. Новосілки Фастівського району Київської області відбувся ХХХІ Обласний огляд-конкурс читців ім. Т.Г. Шевченка. Власне сам захід відбувся в Будинку культури с. Новосілки Чабанівської територіальної громади.

Фото без опису

Символічним є те, що доля подарувала нам Величного Кобзаря саме на весні, коли пробуджується природа, адже саме він пробудив український народ та нашу національну свідомість. Відповідно метою конкурсу стала популяризація творчої спадщини Т.Г. Шевченка, виявлення обдарованої молоді, залучення молодих виконавців до заходів, спрямованих на вшанування пам’яті Кобзаря та визначення перспективи розвитку аматорського мистецтва на наступні роки. 

Фото без опису

Нашу Рокитнянську громаду на цьому огляді-конкурсі представила переможниця (лауреат) місцевого огляду-конкурсу читців Шевченківського слова в громаді - БОНДАРЕНКО Софія, учениця Ольшаницького ліцею Рокитнянської селищної ради, 2011 року народження.

На обласній сцені Софія дуже виразно і з душею декламувала уривок із соціально-романтичної балади Тараса Шевченка «Лілея», за що була нагороджена відповідним дипломом.

Їздила Софія на обласний огляд-конкурс у разом із двома супроводжуючими - методистом комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Центральний будинок культури» Валентиною ШЕВЧУК та директором Ольшаницького сільського будинку культури Оленою БАБИЧ.

Сьогодні ми звеличуємо Тараса Шевченка, як він колись звеличив Україну, звеличив весь український народ. І читаючи його твори, ми доторкаємося до них серцем, проймаємося їхнім духом. Адже Шевченківська поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу.

Фото без опису

Ми дуже горді, що в нашій громаді є такі талановиті діти із потужним творчим потенціалом та обнадійливою перспективою. І хай поезія, як полум’я свічки, - жевріє в душі!

Алла Нечепоренко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь