Онлайн-презентація книги Ольги Фещенко «Живі історії війни»

Дата: 24.03.2023 15:48
Кількість переглядів: 514

24 березня в Публічній бібліотеці нашої громади, що в центрі селища Рокитне, відбулась онлайн-презентація книги волонтерки Ольги Фещенко під назвою «Живі історії війни».

 

Онлайн-презентацію цієї книги організувала Публічна бібліотека імені Лесі Українки (м. Київ).  У нас в громаді для всіх бажаючих цей захід організували бібліотекарі комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Публічна бібліотека» під чуйним керівництвом директора Публічної бібліотеки – Людмили Марковської.

Фото без описуОльга Фещенко - екологиня за освітою та волонтерка за покликанням із селища Бородянки Бучанського району. Разом із однодумцями вона задалася метою зберегти свідчення земляків про найстрашніші дні їхнього життя. Вона почала робити перші записи під час вимушеного переїзду до західної України, коли треба було рятувати родину. А після повернення до звільненої від фашистів Бородянки продовжила роботу. Гроші для друку книги віднайшли завдяки фонду «Оберіг відродження», який був створений минулого року спеціально для допомоги постраждалим землякам.

Фото без опису

Книга, написана у документально-художньому стилі, була видана у 2022 році. В ній зібрано 35 історій людей, котрі постраждали внаслідок агресії російського ворога у Бородянській громаді. У кожного з героїв цієї книги своя правда та своє особисте непоправне горе. Авторка книги прагнула донести істинну та єдину правду про загарбника сучасного світу ХХІ сторіччя – російську федерацію. Та закликала усю світову спільноту до радикальних дій – до припинення цієї несправедливої війни та чергового геноциду української нації.

Фото без опису

Вже із самого початку війни у квітні 2022 року Ольга Фещенко збирала важливі матеріали, зустрічалася із постраждалими людьми та готувала зібрану інформацію для видавництва цієї книги. Згодом, за історіями героїв цієї книги було створено документальні та художні фільми про воєнні жахіття в Україні через жорстокість російського окупанта.

 

Фото без описуЦифровим «ноу-хау» цієї книги є QR-код, завдяки якому розповіді книги можна не тільки прочитати, а і почути вживу. Тож не дивно, що ця книга отримала визнання по всьому світу!

 

 

По закінченню війни, яке невдовзі і точно буде, ми всі дізнаємось більше жахливого та болючого про війну. Бо ще не всі історії переказані, не про всі злочини війни ми знаємо, не всіх знайшли. Але ми певно і точно знаємо одне – ми будемо жити і жити будемо неодмінно щасливо!!!

 

Алла Нечепоренко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь