В бібліотеках нашої громади відбулися заходи, присвячені читанню, поезії, мові та любові до книги

Дата: 24.03.2023 13:03
Кількість переглядів: 117

Фото без описуВ Житньогірській бібліотеці-філії - казкова мандрівка "Країна казкова - країна книжкова"

Нещодавно бібліотекарем Житньогірської бібліотеки-філії Оленою Бусол у місцевому дошкільному навчальному закладі "Первоцвіт" була проведена казкова мандрівка для дітей під назвою "Країна казкова - країна книжкова". Година була спрямована на популяризацію читання серед найменших друзів, а також на розвиток їх уяви та креативності.

Під час заходу діти зустрілися з персонажами знайомих казок та дізналися про те, як вони стали такими відомими та відчули магію світу, який створюється на сторінках книг.

Головною метою заходу було виховання любові до книг та читання, а також залучення дітей до творчого мислення.

В результаті виховної години "Країна казкова - країна книжкова" діти отримали нові знання, змогу розвинути свої творчі здібності та навчитися любити книги.

 

В Запрудянській бібіліотеці-філії – викладка літератури «Поезія розуму і краси»

20 березня 2023 року у Запрудянській бібліотеці-філії завідуючою бібліотекою Тетяною Барляк до дня народження Ліни Костенко була зроблена викладка літерати "Поезія розуму і краси" для користувачів бібліотеки та проведені літературні читання її поезії.

Тетяна Василівна зазначила, що Ліна Костенко - це одна з найбільш видатних українських поетес, яка присвятила своє життя літературі і була нагороджена безліччю престижних нагород.

У рамках заходу були проведені літературні читання творів Ліни Костенко. Учасники мали змогу послухати відомі поезії та роздуми авторки, які зачарували та вразили всіх присутніх.

Крім того, завідуюча бібліотекою Тетяна Барляк розповіла про життя та творчість Ліни Костенко. Вона детально розглянула ключові моменти її кар'єри та пояснила, як вона стала однією з найбільш впливових та популярних поетес не тільки в Україні, а й в світі.

Цей захід підтвердив той факт, що література може бути не тільки розвагою, але й засобом для пізнання світу, самовдосконалення та духовного збагачення.

 

В Луб’янській бібліотеці-філії – книжково-ілюстративна виставка «У мові наша культура»

Нещодавно, згідно плану роботи Луб’янської бібліотеки-філії на 2023 рік бібліотекарем Тамарою Каретник проведені заходи:

  • організована і презентована книжково-ілюстративна виставка "У мові наша культура", під час якої була проведена інформаційна хвилинка на дану тему. Метою цього заходу було поглиблення знань про мову, як основу духовності, виховання любові і поваги до української мови.
  • підготовлено книжкову викладку "До 120-річчя від дня народження Наталії Забілої", з якою ознайомилося широке коло читачів Луб’янської бібліотеки-філії.
  • до дня народження Тараса Григоровича Шевченка була представлена книжково-ілюстративна виставка "Слово Тарасове Вічне"
  • проведена бесіда до Міжнародного дня прав жінок і миру "Жінко ти світло правди і добра" з користувачами бібліотеки.

Заходи, які були проведені бібліотекарем Тамарою Каретник у Луб’янській бібліотеці-філії є досить різноманітними та спрямованими на різні теми, такі як мова, культура та вшанування великих постатей в історії України. Книжкові виставки та викладки, які були організовані, допомогли поглибити знання читачів про ці теми та виховати в них любов і повагу до української мови, а також ознайомити їх з великими українськими постатями, такими як Наталія Забіла та Тарас Шевченко. Бесіда до Міжнародного дня прав жінок і миру під назвою "Жінко ти світло правди і добра" також є актуальною та спрямованою на підвищення свідомості та знань про права жінок і роль, яку вони відіграють в розвитку суспільства. В цілому, заходи, проведені у Луб’янській бібліотеці-філії, сприяли підвищенню рівня освіти та культурного розвитку читачів та збільшенню зацікавленості до книг та читання.

 

Комунальний заклад «Публічна бібліотека»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь