Відбулась робоча нарада з аграріями Рокитнянської громади

Дата: 22.03.2023 13:28
Кількість переглядів: 151

22 березня 2023 року у залі засідань Рокитнянської селищної ради відбулась робоча нарада з аграріями Рокитнянського селищної територіальної громади під головуванням начальника управління агропромислового розвитку Київської обласної військової адміністрації Ліни Щуревич, заступника голови Білоцерківської районної військової адміністрації Олександра Горовенка, Рокитнянського селищного голови Юрія Богданова та начальника Білоцерківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Миколи Довгаля.

На початку наради присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх військових, цивільних дорослих та дітей, які загинули внаслідок російської агресії.

Фото без опису

З вступним словом до учасників наради звернувся заступник голови Білоцерківської районної військової адміністрації Олександр Горовенко. «Засівати поле під звуки сирен, зібрати врожай під свист ракет, бути надійним тилом для воїнів на передовій, стабільним роботодавцем та платником податків для місцевих громад – усе це під силу нашим аграріям. В такий складний для країни час ви є гарантами продовольчої безпеки України. Дякую вам за невтомну працю!», - зазначив Олександр Анатолійович.

У ході проведення наради розглянуто ряд питань, а саме: про забезпечення аграріїв в 2023 році мінеральними добривами та паливно-мастильними матеріалами, про бронювання військовозобов’язаних та визначення сільськогосподарських підприємств критично важливими в особливий період, про проведення весняно-польових робіт у комендантську годину, про Програму «Доступні кредити 5-7-9%», про мобілізацію працівників сільськогосподарських та фермерських господарств, про застосування пестицидів під час польових робіт, про алгоритм дії при отруєнні бджіл засобами захисту рослин та заходи профілактики отруєння бджіл, про перелік боржників та шляхи погашення заборгованості до бюджету, про сплату єдиного соціального внеску сільськогосподарськими товаровиробниками. Також під час наради були обговорені й інші питання, пов'язані з життєдіяльністю громади в умовах воєнного часу.

Фото без опису

Обговоривши ряд проблемних питань агросектору та ознайомившись із планами на найближчу перспективу, Юрій Андрійович подякував аграріям за роботу в надзвичайно складний для України час. З перших днів війни фермери та підприємці Рокитнянської громади допомагають у різних питаннях, не зважаючи на всі ті негаразди, які спіткали їх. У такій тісній співпраці ми разом наближаємо нашу спільну Перемогу над рашистськими загарбниками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь