Літературні читання до дня народження живої легенди - Ліни Костенко

Дата: 20.03.2023 16:57
Кількість переглядів: 153

Фото без опису19 березня 2023 року одній із найвідоміших українок сучасності, нашій талановитій українській поетесі, письменниці та громадській діячці Ліні Костенко виповнилося 93 роки.

Ліну Костенко вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами. Усе своє життя письменниця не боялася влади та відкрито говорила всю правду про неї.

Народилася Ліна Костенко в місті Ржищів на Київщині у вчительській родині. Тож не випадково саме у цьому місті напередодні її дня народження 17 березня у Ржищевському археолого-краєзнавчому музеї відбувся обласний культурний захід – літературні читання до дня народження Ліни Костенко під назвою «І пам’ятаю, що річка звалася Леглич…».

Організував захід Київський обласний центр народної творчості, який підготував дивовижну колоритну концертну програму. І на цей захід приїхало багато талановитих людей Київщини: читці, співаки, музиканти, театральні студії та заслужені працівники культури.

Фото без опису

Нашу славну Рокитнянщину представили директор комунального закладу Рокитнянської селищної ради «Центральний будинок культури» Олена Горова та методист цього ж закладу – Валентина Шевчук, яка душевно виконала пісню «Крила» на слова вірша Ліни Костенко.

Фото без опису

Також свої таланти продемонстрували Катерина Червенко із селища Глеваха, Юрій Балджи та Ольга Четвертак із Великодимерської ТГ та багато інших майстрів своєї справи.

У воєнний тяжкий час такий культурний захід був вкрай важливий та потрібний. Адже завжди ми, українці, співаємо, вишиваємо, малюємо чи щось інше творимо, навіть тоді, коли нам сумно і боляче, бо творчість зцілює і виліковує! 

Тож хай творчість та натхнення завжди будують сьогодення!

 

Алла Нечепоренко

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь