За підсумками 2022 року рівень охоплення щепленнями в Україні залишається нижчим за рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Дата: 14.03.2023 13:56
Кількість переглядів: 63

Фото без описуЗа 2022 рік однорічні діти охоплені вакциною дозою КПК на рівні 74,1%, вакциною проти дифтерії, кашлюку і правця — на 72,9%, вакциною проти гепатиту В — на 62,4%, вакциною проти туберкульозу — на 71%, вакциною проти поліомієліту — на 68.9%, а вакциною проти гемофільної інфекції — на 69.8%.

Разом із тим, якщо порівнювати з 2021 роком, то середній рівень падіння охоплення вакциною дітей віком 1 рік становить лише 10%. Це говорить про те, що вакцинальна кампанія довела свою спроможність та ефективність навіть в екстремальних умовах війни та показала певні позитивні результати, але потребує більшої уваги та підтримки.

Якщо порівняти рівень охоплення щепленнями в січні 2023 року з аналогічним періодом 2022 року, то побачимо підвищення майже за всіма вакцинами в середньому на 1,5% від загального плану щеплень.

Залишки вакцин, які були отримані у 2022 році, та гарантовані надходження вакцин у 2023 році дозволять не переривати рутинну вакцинацію та забезпечать необхідне покриття потреб українців у обов’язкових щепленнях. Також буде дотримано баланс між донорськими поставками вакцин та поставками за державний кошт для обов’язкових щеплень у 2023 та 2024 роках. Вже розпочато підготовку до закупівлі вакцин на 2024 рік.

Детальніше: https://bit.ly/3ZD0Vco


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь