З нагоди 209 річниці від дня народження Великого Кобзаря

Дата: 13.03.2023 10:46
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

З нагоди 209-ї річниці від дня народження видатного українського поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка, бібліотеки по всьому світу організовують різноманітні заходи з вшанування його пам’яті. Бібліотеки відіграють важливу роль у збереженні та поширенні культурної спадщини Тараса Шевченка, а також у просвітницькій та освітній діяльності, що допомагає зберігати та розширювати знання про творчість та життя великого поета.

Фото без опису

Бібліотеки КЗ Рокитнянської селищної ради “Публічна бібліотека” прийняли активну участь у відзначенні 209-річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

10 березня в Ольшаницькій бібліотеці-філії завідуючою філією Оленою Смиченко та учнями 9 та 10 класів місцевої школи (класоводи Альона Очеретяна та Марина Лабунець) організовано та проведено літературний ігроленд “Тарасові слова – душа народу “.

До дня народження Т.Г. Шевченка у Бирюківській бібліотеці-філії був проведений поетичний вернісаж “Віршів віночок від Тараса” з користувачами бібліотеки, учнями 5-6 класів. Метою заходу було: поглиблювати знання дітей про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, удосконалювати виразне читання , розвивати пам’ять, увагу, мовлення учнів, уміння виразно читати вірші, викликати бажання розповідати вивчені вірші й слухати нові, виховувати інтерес до творів поета, любов до української мови, рідного краю, України.

До дня народження Т.Г. Шевченка у Маківській бібліотеці-філії була проведена поетична година «Шевченкове слово неповторне» з учнями 4 класу.

Троїцька бібліотека-філія. До дня народження Тараса Григоровича Шевченка у бібліотеці була презентована книжкова виставка “Геній України”.

Новомаківська бібліотека-філія. До дня народження Тараса Григоровича Шевченка у бібліотеці була представлена виставка “Кобзарю мій, до тебе знову я приходжу”.

Дитяча бібліотека. Книжкова виставка “Любов і вічна шана – Кобзареві”

Бібліотека-філія с. Савинці. До дня народження Тараса Григоровича Шевченка організована книжкова виставка “Наодинці з Кобзарем”.

Бібліотека-філія с. Запруддя. Поетична година “Читаємо Шевченка” до дня народження Т.Г. Шевченка.

У Ромашківській бібліотеці-філії 9 березня до дня народження Тараса Шевченка підготовлено книжкову виставку для широкого кола читачів.

9 березня у бібліотеці-філії села Синява представлена книжкова виставка літератури під назвою «Тарасовими шляхами», приурочена дню народження Тараса Григоровича Шевченка.

 

Ярослав Киричок



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь