З нагоди 209 річниці від дня народження Великого Кобзаря

Дата: 13.03.2023 10:46
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

З нагоди 209-ї річниці від дня народження видатного українського поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка, бібліотеки по всьому світу організовують різноманітні заходи з вшанування його пам’яті. Бібліотеки відіграють важливу роль у збереженні та поширенні культурної спадщини Тараса Шевченка, а також у просвітницькій та освітній діяльності, що допомагає зберігати та розширювати знання про творчість та життя великого поета.

Фото без опису

Бібліотеки КЗ Рокитнянської селищної ради “Публічна бібліотека” прийняли активну участь у відзначенні 209-річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

10 березня в Ольшаницькій бібліотеці-філії завідуючою філією Оленою Смиченко та учнями 9 та 10 класів місцевої школи (класоводи Альона Очеретяна та Марина Лабунець) організовано та проведено літературний ігроленд “Тарасові слова – душа народу “.

До дня народження Т.Г. Шевченка у Бирюківській бібліотеці-філії був проведений поетичний вернісаж “Віршів віночок від Тараса” з користувачами бібліотеки, учнями 5-6 класів. Метою заходу було: поглиблювати знання дітей про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, удосконалювати виразне читання , розвивати пам’ять, увагу, мовлення учнів, уміння виразно читати вірші, викликати бажання розповідати вивчені вірші й слухати нові, виховувати інтерес до творів поета, любов до української мови, рідного краю, України.

До дня народження Т.Г. Шевченка у Маківській бібліотеці-філії була проведена поетична година «Шевченкове слово неповторне» з учнями 4 класу.

Троїцька бібліотека-філія. До дня народження Тараса Григоровича Шевченка у бібліотеці була презентована книжкова виставка “Геній України”.

Новомаківська бібліотека-філія. До дня народження Тараса Григоровича Шевченка у бібліотеці була представлена виставка “Кобзарю мій, до тебе знову я приходжу”.

Дитяча бібліотека. Книжкова виставка “Любов і вічна шана – Кобзареві”

Бібліотека-філія с. Савинці. До дня народження Тараса Григоровича Шевченка організована книжкова виставка “Наодинці з Кобзарем”.

Бібліотека-філія с. Запруддя. Поетична година “Читаємо Шевченка” до дня народження Т.Г. Шевченка.

У Ромашківській бібліотеці-філії 9 березня до дня народження Тараса Шевченка підготовлено книжкову виставку для широкого кола читачів.

9 березня у бібліотеці-філії села Синява представлена книжкова виставка літератури під назвою «Тарасовими шляхами», приурочена дню народження Тараса Григоровича Шевченка.

 

Ярослав Киричок



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь