Відзначили день народження пророка української нації – Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2023 15:19
Кількість переглядів: 399

9 березня 2023 року виповнилося 209 років від дня народження українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, етнографа та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Наша громада не лишилась байдужою та у важкий воєнний час все ж відзначила день народження видатного генія слова та духовного пророка української нації – Тараса Шевченка.

Фото без опису

У центрі селища Рокитне перед Центральним будинком культури відбувся урочистий концерт з нагоди 209-ї річниці Тараса Шевченка. Захід поєднано із благодійним збором коштів для допомоги воїнам Збройних Сил України, бо наші ЗСУ сьогодні  - це борці за свободу та волю нашої країни, як і колись Тарас Шевченко.

Фото без опису

Цього дня на центральній алеї селища розгорнулося невеличке святкове дійство - розташувалася благодійна ярмарка-продаж різноманітних смаколиків та сувенірів-поробок. Центральний будинок культури, Селищний будинок культури та Публічна бібліотека підготували духмяну випічку, торти, канапки, фрукти, ляльки-мотанки, браслети тощо. Центр дитячої та юнацької творчості також підготував багато смачних страв - банош, рибну юшку, деруни, млинці, біляші, пиріжки, зрази та смачні українські вареники. Окрім цього педагогічний колектив ЦДЮТ представив фітобар із асортиментом чаїв та солодощами та презентував ятку із різноманітними сувенірами та патріотичними поробками.

Фото без опису

Молодь Рокитнянщини показала свої здібності й таланти у запальних рухливих флешмобах та у виконанні пісень і віршів Тараса Шевченка. До того ж на заході дітям-переможцям конкурсу читців Шевченківського слова було вручено Подяки від відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради та подарункові книги «Кобзарі» Тараса Шевченка.

Фото без опису

Мелодійні українські народні та патріотичні пісні також дарували: народний аматорський ансамбль української пісні «Барви», аматорський ансамбль української пісні «Мрія» із села Синява, вокальний ансамбль «Вишиванка» із села Ольшаниця, народний вокальний ансамбль «Гармонія» із музичної школи, новостворений дитячий вокальний ансамбль «Аніма» та наші сольні співачки - Валентина Шевчук, Людмила Горова, Ольга Биба.

Фото без опису

Крім цього жителям громади було представлено кілька вражаючих витворів художнього мистецтва нашої місцевої талановитої художниці Ольги Самар – картини  із зображенням чарівної природи, весни та натхнення.

Фото без опису

Організував захід відділ культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради спільно із відділом освіти селищної ради. Цього дня було зібрано 12 тисяч 270 гривень, які стовідсотково буде спрямовано для допомоги ЗСУ.

Фото без опису

Хоч святковий концерт і було обірвано через повітряні загрози, та свята в нас не відібрати, як і нашої мужності, волі та жаги до перемоги!

Фото без опису

Життєвий шлях Тараса Шевченка був тернистим, проте це не завадило стати йому генієм величного українського слова. Він був особливою людиною, талановитою: гостре слово, швидка думка, вправні руки, проникливий погляд. Недаремно називають його пророком української нації! Всі твори і послання Тараса Шевченка пророчі і праведні, вони закликають любити свій народ, засуджують всіляку неправду і неволю. Тарас Шевченко – символ боротьби багатьох поколінь українців за свободу, заступник знедолених, провидець, борець із лицемірством та соціальною несправедливістю, він - національний пророк та великий патріот української нації!

Тож, попри війну, ми живемо, ми також боремося, ми стараємось і допомагаємо чим можемо нашим мужнім воїнам-захисникам. Ми твердо віримо, що пророчі слова Тараса Шевченка справдяться обов’язково і наша нація відродиться, розквітне та запанує на своїй землі - вольній, новій!!!

 

Алла Нечепоренко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь