Небесна Сотня - Герої нашого часу!

Дата: 20.02.2023 16:28
Кількість переглядів: 153

20 лютого у бібліотеках комунального закладу Рокитнянської селищної ради “Публічна бібліотека” було проведено низку заходів, присвячених вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні.

Фото без опису

Власне, у Публічній бібліотеці було організовано та презентовано книжково-ілюстративну виставку під назвою “Українці – нація героїв!”. В Савинецькій бібліотеці-філії  - презентовано книжкову виставку під гаслом “Небесна Сотня: Герої нашого часу.”.

Сьогодні ми особливо гостро відчуваємо біль втрати за тими, хто віддав своє життя за Україну, за свій народ. Знову ми втратили найкращих. Ті, для кого “справедливість”, “гідність, “свобода”, “Україна” були не просто словами, а сенсом їхнього життя.

Фото без опису

В ці  дні ми вшановуємо пам’ять тих, хто ціною власного життя  захищав ідеали демократії. Ці 107 майданівців  стали першими у списку жертовників, що утвердили  непереможне прагнення до свободи й гідності. Пам’ять про їхній героїчний вчинок є частиною національного державотворення.

Тогочасна зима 2014 року не просто змінила українців, а й дала непохитну віру в себе, у свій народ, змінила світогляд мільйонів. Саме тоді  ми згадали, що таке честь і гідність, духовність і милосердя.

Події на Майдані особливо чітко відображено в літературі.  Бібліографія  Революції Гідності за 9 років, що минули, нараховує більше сотні книг та альбомів, не враховуючи газетно-журнальних статей. Вони різні за жанрами: художня проза, публіцистика й поезія. Історики пишуть наукові праці, митці – художні твори, учасники тих подій – документальні спогади. Ці книги потрібні для того, щоб знати, пам’ятати, діяти, щоб зрозуміти, чим для українців був Майдан. Пропоновані бібліотеками видання не залишають байдужим нікого, до того ж розраховані вони для різних категорій читачів. 

Ми з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, адже їх подвиг - це ціна нашої свободи. Вони - святий образ новітньої України. Вони - перші, хто став на шлях цієї боротьби, яка продовжується й сьогодні. Ми не маємо права забути їхню жертву в ім’я України! 

Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас задля досягнення високої мети - перемоги у війні з агресором за незалежність нашої країни, за втілення віковічних прагнень українського народу про соборну демократичну могутню Україну.

Слава Україні! Героям Слава!

 

Вшануй хвилиною мовчання,

вкраїнцю, тих, що полягли.

Вони за тим злетіли в небо,

щоб в мирі й щасті ми жили!

 

КЗ «Публічна бібліотека»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь