Громадське обговорення пропозиції щодо демонтажу стели «Перемога»

Дата: 08.02.2023 14:05
Кількість переглядів: 605

Фото без описуШановні жителі громади!
 

Пропонується на громадське обговорення пропозиція проведення демонтажу стели «Перемога» по вул. Заводська смт Рокитне з подальшим облаштуванням клумби з елементами ландшафтного дизайну.

Стела «Перемога» - залізобетонна конструкція у формі фрагменту георгіївської стрічки в чорно-помаранчевих кольорах з Орденом Вітчизняної війни, встановлена в 70-х роках минулого століття з метою увічнення перемоги над нацизмом у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

У відповідності до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в минулих роках зі стели було знято Орден Вітчизняної війни, як один із символів тоталітарного режиму, та пофарбовано стелу в кольори Державного Прапору України. Однак її загальний вид залишився незмінним - нагадує фрагмент стрічки, що відображає радянські пропагандистські наративи.

Розпорядженням селищного голови створено робочу групу з вивчення питання доцільності проведення демонтажу стели «Перемога» по вул. Заводська смт Рокитне. Членами робочої групи було встановлено, що дана конструкція не є об’єктом монументального мистецтва, не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, немає балансоутримувача.

Враховуючи, що ідейний зміст стели «Перемога» на даний час не відповідає сучасним реаліям, а зовнішні ознаки стели нагадують фрагмент символіки тоталітарного режиму, використання якої заборонено, робочою групою Рокитнянської селищної ради розглянуто питання проведення демонтажу стели «Перемога» по вул. Заводська смт Рокитне з подальшим облаштуванням клумби з елементами ландшафтного дизайну та рекомендовано винести дане питання на громадське обговорення.

Закликаємо жителів громади бути активними, взяти участь в обговоренні, прийнявши участь в електронному опитуванні, шляхом заповнення Google-Форми, та в разі наявності інших ідей щодо подальшого використання території, де зараз встановлена стела, залишити свої пропозиції в опції  «Інше...».

Громадське обговорення триватиме протягом 30 днів. Всі пропозиції будуть розглянуті на засіданні робочої групи, за результатом якого будуть прийняті виважені та раціональні рішення. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь