У містах та селищах міського типу по всій країні: масштабуємо послугу обміну лампочок через Дію за програмою ЄС та Уряду

Дата: 08.02.2023 12:43
Кількість переглядів: 153

Фото без описуВідтепер у містах та селищах міського типу по всій країні українці можуть обміняти старі лампи розжарювання на енергоощадні LED-лампи через Дію. У Дніпропетровської та Донецькій областях послуга запрацює з 9 лютого. Обмін здійснюється за спільною програмою Уряду України та Європейського Союзу.

Раніше програма була доступна лише в обласних центрах, а також в Кривому Розі, Краматорську та Покровську. За цей час українці замовили вже понад 1,1 млн енергоощадних лампочок на обмін через Дію.

Тепер програму масштабували, і ще 6 млн енергоощадних ламп надійшли до 1300 відділень Укрпошти в містах та селищах по всій країні. До кінця лютого LED-лампи надійдуть навіть в найменші села, щоб кожен українець зміг обміняти старі лампи на енергозберігаючі та зробити свій внесок у збереження світла.

З 30 січня українці вже обміняли 1,4 млн старих ламп розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи. Найбільше ламп обміняли в Києві – понад 230 тисяч ламп. У Дніпрі – 130 тисяч ламп, у Львові – 94 тисячі, у Харкові – 91 тисячу. У межах програми Європейський Союз профінансував 35 млн енергоощадних LED-ламп для України, ще 5 млн надасть Уряд Франції.

За підрахунками фахівців, перехід на такий тип ламп знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.

Програма підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Здійснити обмін лампочок зможуть громадяни України віком від 18 років. При собі їм треба мати паспорт, ідентифікаційний код та справні лампи розжарювання для обміну. Також потрібно буде принести 5 справних ламп розжарювання у відділення Укрпошти та обміняти їх на нові енергоощадні на вибір з цоколем Е27 та Е14.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь