Всесвітній день читання вголос!

Дата: 06.02.2023 21:17
Кількість переглядів: 193

Фото без описуВиявляється, у світі є такий особливий день у році – День Всесвітнього читання вголос! Його відзначають щороку у першу середу лютого. Цьогоріч цей день припадає на 1 лютого.

Фото без опису

Минулого тижня, з нагоди такого Всесвітнього дня читання вголос, завідуюча Запрудянською бібліотекою-філією Тетяна Барляк влаштувала цікаву годину читання з учнями початкових класів місцевої гімназії під назвою "Завітай на хвилинку - почитай годинку!".

Тетяна Василівна розповіла дітям про історію започаткування Всесвітнього дня читання вголос, про користь читання та про те, що цей день присвячений не просто читанню, а мистецтву та практиці читання вголос! Та зазначила, що читання має подаватися дітям не як обовязок, а як подарунок! 

Юні гімназисти читали вголос уривки зі своїх улюблених творів, визначали в кого читати виходить краще вголос, а в кого - про себе.

Фото без опису

Давно вже було досліджено, що читання вголос розвиває швидкість мовлення, розширює словниковий запас людини, розвиває увагу та уяву, зміцнює навички слухання і підвищує грамотність. А виразне читання вголос і чітке правильне промовляння слів потребує чималих зусиль та часу.

Для відзначення цього не досить відомого, але важливого свята достатньо лише обрати цікаву книжку та знайти допитливих слухачів. Відтак кожен може влаштувати це свято у себе вдома. 

Тож читайте книжки вголос разом із другом чи друзями, обговорюйте прочитане, діліться враженнями та думками стосовно прочитаного – не уникайте живого спілкування, бо воно здружнює і надихає! 

Алла Нечепоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь