МОЗ України разом із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та міжнародними консультантами із Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) розпочинає роботу над створенням Програми медичних гарантій на 2024 р.

Дата: 27.01.2023 15:45
Кількість переглядів: 93

Фото без описуЗа словами першого заступника міністра охорони здоровʼя Олександра Комаріди, у війну, коли основні видатки державного бюджету акцентовані на обороні, кожна лікарня вже зараз має більш якісно планувати свій бюджет. Зокрема, надходження за пакетами Програми медичних гарантій повинні і надалі покривати фонд заробітної плати, закупівлю ліків та харчування. Окрім того, лікарня має залишати кошти на свій розвиток.

«З початку повномасштабної війни посилення фінансової стійкості кожного медичного закладу залишається одним з головних пріоритетів нашої роботи спільно з НСЗУ та міжнародними партнерами. Тому зараз ми активно працюємо над тим, щоб на 2024 р. створити Програму медичних гарантій, яка дозволить кожному медичному закладу, навіть у разі зменшення фінансування, залишатися фінансово спроможним, а пацієнтам — і надалі отримувати якісні та безоплатні медичні послуги», — зазначив О. Комаріда.

Зокрема, в найближчий рік МОЗ з партнерами планує запровадити комплексний моніторинг послуг, які надаються пацієнтам за Програмою медичних гарантій. Також буде проведено ряд навчальних програм для керівників медичних закладів щодо покращення управління фінансами в системі охорони здоровʼя.

«Мета змін у системі охорони здоров’я — створення єдиного медичного простору для пацієнта. У 2023 р. договір з НСЗУ підписав Національний інститут раку. Він стає частиною цього єдиного простору. І процес триватиме. Саме в такому ракурсі ми почали роботу над Програмою медичних гарантій на 2024 р. На рік, який має стати роком відновлення країни та її людського потенціалу. І Програма медичних гарантій працюватиме на це», — повідомила Наталія Гусак, голова НСЗУ.

Програма медичних гарантій на 2024 р. розроблятиметься з урахуванням викликів, які продиктовані війною, та враховуватиме зміни, які будуть запроваджені в рамках наступного (інфраструктурного) етапу медичної реформи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь