Єдині ми – єдина буде й Україна!

Дата: 20.01.2023 17:45
Кількість переглядів: 197

Фото без опису20 січня напередодні Дня Соборності України, який відзначається щороку 22 січня, в бібліотеках громади було проведено низку заходів з нагоди цієї значущої для України події.

Фото без опису

В Острівській бібліотеці-філії завідуюча бібліотеки Надія Манзеула проведена бесіду під назвою "Україна Соборна - моя гордість і слава" з активними користувачами бібліотеки та підготувала книжково-ілюстративну виставку матеріалів  "Великий день єднання". Основу цієї виставки склали матеріали, які висвітлюють сторінки історії нашої країни, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років.

Фото без опису

У бібліотеці-філії с. Синява відбулася інформаційна година, присвячена Дню Соборності України. Завідуюча бібліотекою Галина Дідик також презентувала тематичну книжкову виставку.

22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З 1999 року Україна відзначає цей день як День Соборності України. Відзначення Дня Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на  гідне місце України у світі.

Фото без опису

Зараз, у час невиправданої жорстокої війни росії проти України, ми переживаємо черговий Акт Злуки – ми згуртувалися та об’єдналися всім українським народом заради перемоги, заради миру, заради єднання і цілісності наших земель - сходу, заходу, півдня, півночі й центру нашої країни. Ми,  як і 22 січня 1919 року вивішуємо на своїх домівках національні прапори, допомагаємо нашим воїнам-захисникам чим можемо, ми не мовчимо - кричимо на весь світ про неправомірність і невиправданість цієї війни, про невинні втрачені людські життя, ми боремося за цілісність, за соборність нашої країни, ми молимося за нашу Україну!

Фото без опису

Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Прагнення до єдиної соборної держави у нас, українців, передається з покоління в покоління, а незламний дух і жага до волі – національний код  ідентичності! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками споконвіку нашої української землі!

Єдині ми – єдина буде й Україна! Бережи нас усіх Господь! 

 

Алла Нечепоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь