«КІБОРГИ» - герої новітньої історії України!

Дата: 16.01.2023 20:04
Кількість переглядів: 497

16 січня Україна вшановує «кіборгів» – військових, які захищали Донецький аеропорт від російського ворога. Саме тому цього дня бібліотекарі Публічної бібліотеки селища Рокитне підготували та презентували книжково-ілюстративну виставку під назвою «Кіборги до Дня пам’яті захисників донецького аеропорту. Незламні. Сучасна історія.» та організували годину пам’яті  під гаслом «Пам’ятаємо «Кіборгів» безсмертних».

Фото без опису

У цьому важливому соціальному заході взяли участь члени незалежної організації дітей Рокитнянщини «ФЕНІКС» (організатор Наталія Харчишина) та, власне, користувачі бібліотеки.

Фото без опису

У представлених книгах виставки описані події героїзму та звитяги українських «кіборгів». Всі присутні дізналися про нашого відважного земляка, молодшого сержанта медичної служби Збройних Сил України, Героя України, одного із «кіборгів» - Ігоря Вікторовича Зінича.

Бібліотекарі також відмітили, що нове покоління відважних українців готове віддати за рідну землю життя – ось він, головний вимір трьох десятиліть нашої незалежності. Ми на чуже не зазіхаємо і Україну плюндрувати не дамо!

 

Наприкінці весни 2014 року окупанти спробували захопити Донецький аеропорт, та українські десантники й спецназівці витіснили ворога. На січень 2015 року припали найкривавіші та найзапекліші бої. Тоді в результаті постійних масованих обстрілів танкових та артобстрілів впала диспетчерська вежа. Саме її зображення стало символом оборони Донецького аеропорту (ДАПу). В Донецьких терміналах на смерть стояли наші хлопці-українці з різних частин країни, міцно тримаючи для нас небо. Своєю власною кров’ю вони підтвердили, що схід і захід разом не лише в гаслах.

Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українських воїнів, а захисники терміналів отримали прізвисько «кіборги». Вони вистояли, не вистояв бетон! Ось про що ми маємо розповідати дітям, онукам та правнукам!

Світлу пам’ять ГЕРОЇВ вшанували хвилиною мовчання! Вони – у нас в серцях та памяті. ГЕРОЇ не вмирають!

 

Публічна бібліотека


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь