ЯК ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖІ В МІСЦЯХ ПРОВЕДЕННЯ СВЯТА НОВОРІЧНОЇ ЯЛИНКИ

Дата: 23.12.2022 15:14
Кількість переглядів: 148

Фото без опису   Під час організації та проведення заходів, пов'язаних із новорічними святами, слід, насамперед, дотримуватися однієї важливої вимоги: якщо в святі беруть участь понад 50 осіб, дозволяється використовувати приміщення, забезпечені не менш, ніж двома евакуаційними виходами, що відповідають вимогам будівельних норм, не мають на вікнах глухих грат і розташовані не вище другого поверху в будівлях із горючими перекриттями.
       Особи, яким доручено проведення таких заходів, перед їх початком зобов'язані ретельно оглянути приміщення й переконатись, що вони забезпечені необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, перевірити справність засобів зв'язку, пожежної автоматики та сигналізації.
       Не дозволяється заповнення приміщень людьми понад установлену норму, зменшення ширини проходів між рядами, розміщення в проходах додаткових крісел, стільців тощо, повне вимикання під час заходів світла, застосування дугових прожекторів, свічок, бенгальських вогнів, відкритого вогню, феєрверків, а також включення до програми номерів (виступів) із використанням вогневих ефектів і палінням.


Під час проведення новорічних свят:

  • Ялинка встановлюється на стійкій основі, в приміщенні, яке має не менше двох самостійних виходів. ЇЇ не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації.
  • Гілки повинні бути не ближче одного метра від стіни і портьєр.
  • Електричну ілюмінацію повинен монтувати спеціаліст - електрик згідно з правилами обладнання електроустановок. Припустима потужність електричних лампочок - не більше 25 Вт. У разі використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можуть застосовуватися гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 Вт.
  • Електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації мусить бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами. Гірлянди до електромережі треба підключати за допомогою штепсельних з'єднань. Якщо ялинкове освітлення іскрить, блимають лампочки, нагріваються проводи, його необхідно відключити. Застосування свічок для освітлення ялинки не допускається.
  • При влаштуванні ялинки, яка обертається, електропривод слід помістити в металевий кожух, який виключає попадання всередину сторонніх речей.
  • Застосування вати, тканин для прикрашання ялинок і виготовлення карнавальних костюмів допускається після того, як вони будуть просочені вогнезахисною сумішшю. Не можна застосовувати паперові гірлянди, целулоїдні та подібні до них легкозаймисті іграшки.
  • Не можна одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів.
  • Всі виходи, коридори і сходи в приміщенні, де встановлена ялинка, повинні бути вільними, а двері повинні легко відкриватися.
  • Місце встановлення ялинки необхідно забезпечити засобами пожежогасіння: не менш як двома вогнегасниками, двома відрами з водою, а також покривалом.
  • Доступ до приміщення, де встановлено телефон, повинен бути вільним, а телефонний апарат забезпечений табличкою із зазначенням номеру виклику пожежної охорони.

Правила поведінки під час масових заходів.

  • В місцях скупчення великої кількості людей не дозволяється штовхатись, бігати, йти напереріз основної маси людей.
  • Бажано триматися якнайдалі від центру натовпу, стін, дверей, скляних вітрин, металевих огорож та інших місць, де можна дістати травму.
  • Найбільша небезпека в місцях скупчення великої кількості людей — масова паніка та втеча натовпу. У натовпі люди змінюються. Охоплені панікою, вони думають тільки про власний порятунок. Паніка може виникнути під час пожежі, бійки, аварії. Це може трапитись навіть при вимкненні світла. Всіма засобами боріться з панікою.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь